9:1
(3:0, 4:0, 2:1)

Mladší dorostenci porazili Slavii Praha vysoko 9:1

12.01.2014 / Vojtěch Vopat

V nedělní poledne se jihlavským mladším dorostencům zápas obzvlášť povedl. Již v úvodních šesti minutách se jim podařilo dostat puk za záda brankáře hostů hned třikrát. To byl důvod následného střídání bve slávistickém brankovišti, které ale, jak se později ukázalo, stejně nepomohlo. Mladí Dukláci nasázeli červenobílému celku z hlavního města celkem devět gólů, skvělým výkonem se prezentoval gólman Jihlavy Josef Kořenář, jenž přišel o čisté konto až v samém závěru utkání. Parádním gólem se předvedl i kapitán mladších dorostenců Vojtěch Pražák, který upravoval průběžný stav na 9:0 a oslavil tak své nedělní šestnácté narozeniny.
12.01.2014 11:45, ELIOD Extraliga mladšího dorostu - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Huňáček, Pražák, Smutný, Mareš, Habermann, Váňa – Chylík, Najman, Kousal – Prokš, Mejzlík, Oščádal – Čermák, Adam, Branský
9

HC Slavia Praha

Patera (7. Šorf) – Šantrůček, Krásný, Šmíd, Melovič, Vobořil, Duda – Hradil, Fiala, Kern – Brož, Netolický, Vorreiter – Martínek, Marek, Novotný
1
Branky a nahrávky: 3. Najman (Chylík, Kousal), 5. Kousal (Najman, Chylík), 7. Oščádal (Prokš), 23. Adam (Čermák), 27. Oščádal (Mejzlík), 34. Prokš (Oščádal, Mejzlík), 40. Čermák (Adam), 47. Chylík (Najman), 59. Pražák – 60. Fiala (Kern, Hradil). Rozhodčí: Polák – Kubát, Stehlík. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 112. Střely na branku: 47:27. Průběh utkání: 9:0, 9:1.

Průběh utkání

Už v úvodu utkání bylo jasno, kdo bude mít po celých šedesát minut převahu na ledě. Už první jihlavská šance totiž byla proměněna. Kryštof Chylík přihrával do mezikruží Ondřeji Najmanovi, který poslal puk do škvírky mezi betony Patera. Následně na trestnou lavici odjížděl pražský Vojtěch Šmíd za podražení. Výhodu jednoho hráče v poli využili jihlavští několik vteřin před koncem přesilové hry, když Pavel Kousal vymetl pukem levý horní roh branky hostů - 2:0.

Hráči Slavie se ani nestačili rozkoukat a jihlavská střídačka se radovala opět. Jan Prokš měl kotouč v pravém kruhu před bránou Patera, přihrál do levého kruhu Vladimíru Oščádalovi, který následně už pouze poslal kotouč nad beton Patera. Hosté hned po této události vystřídali brankáře. Do pražské brány přijel Dominik Šorf. Ke konci třetiny měl ještě větší šanci Matyáš Hladil, kteýr střílel na bránu Kořenáře, ovšem těsně minul.

Druhá třetina ovšem nebyla pro pražské hráče o moc lepší, než první. Opět dvě minuty po úvodním vhazováním se jihlavští radovali. Po dlouhém tlaku do brány padl puk z hokejky Dominika Adama, který vystřelil těsně k levé tyčce brány hostů - 4:0. Po čtyřech minutách opět skórovali domácí borci. Tomáš Mejzlík střílel na na Šorfa. Ten vyrazil kotouč pouze k Vladimíru Oščádalovi, který následně střílel téměř do prázdné brány.

Přibližně v půlce zápasu dorážel střelu Vladimíra Oščádala Jan Prokš, který poslal puk tentokrát kolem pravé tyčky za záda Šorfa - 6:0. Nakonec v poslední minutě druhé třetiny si ještě úspěšně vystřelil David Čermák, když předvedli s Dominikem Adamem naprosto ukázkovou hru v situaci dva na jednoho - 7:0.

Na začátku třetí třetiny byli vyloučeni Ondřej Najman na dvě minuty a chvíli po něm jel na trestnou lavici Viktor Martínek. Když Ondřeji Najmanovi skončil trest, naskočil na led, chopil se puku a projel přes celé hřiště a skončil až u Šorfa, kde přihrál Kryštofu Chylíkovi, který už pouze zasunul puk do odkryté brány. A nakonec poslední jihlavský gól dal ještě Vojtěch Pražák, když poslal puk do pravého horního rohu brány Šorfa - 9:0.

V poslední minutě zápasu ještě střílel Eric Fiala, který přesně trefil levý horní roh Kořenářovy brány a tím udělal poslední změnu skóre. Utkání tedy skončilo za stavu 9:1 ve prospěch jihlavských hráčů.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (trenér HC Slavia Praha): „Já myslím, že soupeř nás vyloženě přehrál a ten výsledek pro nás není nějak dobrý.“

Patrik Augusta (trenér HC Dukla Jihlava): „Ty tři rychlé góly, který jsme dali v prvních šesti minutách, určily ráz celého utkání, a tak, jak jsme dobře začali, tak jsme i pokračovali po zbytek zápasu.“