7:0
(5:0, 1:0, 1:0)

Mladší dorostenci rozstříleli na vlastním ledě Mladou Boleslav

13.03.2014 / Jan Šlapáček

Čtvrteční odpoledne na Horáckém zimním stadionu patřilo mladším dorostencům, kteří přivítali na svém ledě Mladou Boleslav. Od prvních minut utkání bylo jasné, kdo dnešní utkání vyhraje. Jihlavští mladíci vstřelili v první třetině pět branek a po zbytek utkání hráli v klidu, vedení si hlídali a postupně ho navýšili až na konečných 7:0. Čtyři asistence si v zápase připsal Tomáš Mejzlík.
13.03.2014 14:45, ELIOD Extraliga mladšího dorostu - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – Huňáček, Váňa, Smutný, Pražák, Mareš, Habermann – Branský, Najman, Chylík – Oščádal, Mejzlík, Čermák – Kousal, Adam, Berka
7

BK Mladá Boleslav

Krofta – Dlabola, Řečinský, Vodseďálek, Mlčoch, Píč, Jirásek, Flek – Křížek, Outrata, Kerda – Jeník, Kroni, Hošek – Netušil, Foerster, Uřidil – Dvořák, Flynn, Řípa
0
Branky a nahrávky: 4. Čermák (Mejzlík, Oščádal), 5. Adam (Berka, Kousal), 11. Najman (Huňáček), 12. Kousal (Mejzlík), 14. Oščádal (Mejzlík), 37. Chylík (Kousal), 56. Čermák (Mejzlík). Rozhodčí: Polák – Kuřítko, Vokurka. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 7:0.

Průběh utkání

Jihlava vstupovala do utkání jako favorit a také to tak vypadalo. Hned ve čtvrté minutě dokázal dostat domácí do vedení David Čermák, který se dostal před brankovištěm k odraženému kotouči a bez problémů ho uklidil do branky - 1:0. Druhá branka Jihlavy přišla za necelou minutu. Z pravého kruhu vystřelil Dominik Adam a jeho pokus skončil za záda Krofty, který nedokázal přesně mířenou střelu zastavit - 2:0. Hra se poté na chvíli zklidnila, než přišel konce jedenácté minuty. Obrana Mladé Boleslavi zapomněla na Ondřeje Najmana, který svůj únik bez potíží zakončil, když vystřelil k levé tyči - 3:0. Přesně o minutu později se jihlavští mladíci radovali po čtvrté. Z mezikruží vystřelil přes obránce Pavel Kousal, který nasměroval kotouč pod horní tyčku - 4:0. Jihlava ve svém tlaku pokračovala a ve čtrnácté minutě mohla slavit další branku. Před Kraftou se dostal k dorážce Vladimír Oščádal, který neměl problém poslat kotouč za záda rozhozeného brankáře Mladé Boleslavi - 5:0. Jihlava poté mírně ubrala ze své aktivity a Boleslavi se podařilo hru vyrovnat. Další branka již v první třetině nepadla.

Druhá třetina začala oproti první třetině v pomalém tempu, když hokejisté Dukly výrazně ubrali ze své aktivity. To se také nelíbilo domácímu trenérovi, který si vzal v polovině utkání oddechový čas. Po tomto kroku domácí mírně přidali a hned začali mít na Mladou Boleslaví navrch. Z tohoto tlaku také vytěžili branku, když se v sedmatřicáté minutě trefil od pravého mantinelu Kryštof Chylík, jenž nachytal hostujícího brankáře - 6:0. Mladá Boleslav poté hru uzavřela a do konce druhé třetiny už neinkasovala.

Ve třetí třetině se dal předpokládat stejný hokej, jaký se hrál ve druhé části. A také tomu tak bylo. Mladší dorostenci Jihlavy kontrolovali hru a Mladá Boleslav se marně pokoušela prosadit. Mnoho šanci k vidění nebylo, tak se také skóre hry neměnilo. V šestapadesáté minutě však dostal před branku přihrávku David Čermák, kterému se povedlo usměrnit kotouč do branky a upravil výsledek na konečných - 7:0. Jihlava tedy porazila Mladou Boleslav vysokým výsledkem.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): "Dnes se mi líbila jen první třetina, ty druhé dvě jsme odehráli v takovém divném tempu, nebyli v nich věci, které bychom rádi viděli. Ale vítězství je vítězství."

Tomáš Potěšil (BK Mladá Boleslav): "Dneska toho na hodnocení moc není. Nám utekl začátek utkání, protože jsme k utkání nepřistoupili vůbec zodpovědně, z prvních šesti střel jsme dostali pět branek a de facto bylo po čtrnácti minutách po zápase. Poté bylo kluky těžké motivovat, po takovém začátku, ale Jihlava dnes hrála v pohodě a nedala nám vůbec žádnou šanci."