0:10
(0:2, 0:7, 0:3)

Béčko mladšího dorostu utrpělo doma desetigólový debakl od Tábora

27.10.2013 / Tomáš Lysý

Od začátku zápasu devátého kola ligy mladšího dorostu měl Tábor nad svým soupeřem navrch. V deváté minutě vedl již dva nula. Po sérii vyloučení se stav měnil až ve druhé třetině, a to hned pětkrát. Všechny góly napadali do jihlavské sítě a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Ve třetí třetině Dukla dlouho svému soupeři, který loni hrál extraligu mladšího dorostu, odolávala. V posledních pěti minutách ale přidal Tábor další tři góly a uštědřil Jihlavě prohru 0:10.
27.10.2013 10:00, ELIOD Liga mladšího dorostu - 9. kolo

HC Dukla Jihlava B

Šťastný – Šlapáček, Kalenda, Novák, Jančí, Chromý, Kozel, Hráček – Kolátor, Šulák, Chvátal, Lupač, Němec, Prokš, Kouba, Matějka, Kulík, Zadina
0

HC Tábor

Lekeš – Vápeník, Brabec, Tesař, Stark, Duda, Raiterman, Drhovský – Kalaš, Jindra, Burianek, Šimánek, Syrovátko, Hubáček, Prášek, Zavadil, Jelínek, Šedivý
10
Branky a nahrávky: 4. Raiterman (Jelínek), 9. Raiterman (Buriánek), 24. Jelínek (Buriánek), 29. Kalaš (Tesař), 31. Jelínek (Buriánek), 39. Kalaš (Brabec), 40. Buriánek (Jelínek, Raiterman), 56. Šimánek (Kalaš), 58. Buriánek, 60. Syrovátko. Rozhodčí: . Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 45. Střely na branku: 10:45. Průběh utkání: 0:10.

Průběh utkání

Jihlava do zápasu nevkročila nejlépe a její soupeř byl od začátku aktivnější. Již ve třetí minutě pálil z mezikruží osamocený Buriánek, ale domácí gólman Šťastný předvedl dobrý zákrok. O půlminuty později se už Tábor radoval. Přihrávku kapitána Jelínka totiž zužitkoval Jan Raiterman, který zblízka prostřelil strážce svatyně Dukly - 0:1. Ani po prvním vstřeleném gólu se obraz hry nezměnil. Hosté měli více ze hry, což potvrdili v deváté minutě druhým gólem. Střelu Buriánka ještě Šťastný vyrazil, ale proti dorážce zcela volného Jana Raitermana už byl naprosto bezmocný. Následovala série vyloučení, ve které měla Jihlava možnost zahrát si přes devadesát vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, ta se jí ale vůbec nepodařila. Tempo hry po vypršení všech trestů lehce opadlo a před odchodem do kabin už další gól nepadl.

Ve druhé třetině vyloučených hráčů ubylo, zato se mnohem častěji měnil stav zápasu. Od třiadvacáté minuty měl Tábor navrch a postupně navyšoval své vedení. Nejprve si po přihrávce Buriánka krásně vybruslil z levého kruhu Michal Jelínek – 0:3. O pět minut později již vedli hosté o čtyři branky, když se z prostoru před brankou prosadil Milan Kalaš – 0:4. Pověstného bůra vstřelil o dvě minuty později kapitán hostů Michal Jelínek, když byl u pravé tyče zcela volný a měl velice jednoduchou úlohu - 0:5. Hosté byli při chuti a v závěru prostřední dvacetiminutovky přidali další dva góly. Nejprve se v závaru před brankou nejlépe zorientoval Milan Kalaš – 0:6. Jednadvacet vteřin před třetí sirénou pak po třech asistencích uspěl v roli zakončovatele Martin Buriánek, který zakončil přesnou kombinaci Jelínka s Raitermanem - 0:7.

Cílem Dukly ve třetí třetině bylo zcela jistě důstojně dohrát zápas a nedostat deset gólů. Ze začátku to vypadalo, že by se dílčí úkol mohl podařit. Jihlava totiž nepouštěla soupeře už tak často před svého gólmana a občas stihla zaměstnat i jinak se nudícího Lekeše v brance Tábora. Čtyři minuty před koncem ale přidal další gól jihočeských hokejistů Petr Šimánek – 0:8 a od té doby šli hosté důrazně za deseti góly. Dukla sice měla možnost přesilové hry, ta se jí však vůbec nevydařila. Při výpadu v oslabení se Martin Buriánek odpoutal od tří hráčů soupeře a při signalizovaném trestu domácího hokejisty přidal svůj druhý gól v zápase - 0:9. Zdálo se, že desetigólová hranice nepadne, proti však byl Tomáš Syrovátko, který vteřinu před závěrečnou sirénou dal výsledku konečnou podobu - 0:10. Tábor byl ve všech činnostech jasně lepší a po zásluze si tak odváží z Jihlavy vítězství.

Ohlasy trenérů

René Skalický (HC Tábor): Kluci si plní to, co si děláme na tréninku a jdou do zápasu s maximálním nasazením. Zápas se nám líbil, protože si prostě kluci plnili to, co jsme si předsevzali. Nepouštěli jsme Jihlavu do žádných šancí a vytvářeli jsme si příležitosti tím, že jsme neustále aktivně forčekovali a napadali a plnili jsme si v útočné části ten systém, který chceme a který přináší chyby hostujících hráčů. Jsem rád, že náš gólman vychytal čisté konto. Deset vstřelených gólů je pro tým naprosto super.

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava B): Soupeř byl výrazně lepší ve všech činnostech. Spousta hráčů Tábora hrála loni extraligu mladšího dorostu a po sestupu je to znát. Hosté prostě ve všech činnostech lepší, rychlejší, na puku silnější a dal sedm gólů z předbrankového prostoru, kde byl Tábor aktivnější a důraznější a my na ně nestačili.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie