4:0
(2:0, 1:0, 1:0)

18.01.2014 / Tomáš Lysý

18.01.2014 12:00, Extraliga staršího dorostu - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek – Pospíchal, Port, Pražák, Mandát, Kochánek, Klofáč, Dörrer – Ondráček, Balaštík, Bambula – Kolouch, Vala, Nováček – Hoskovec, Dvořák, Peschout – Hubert, Zayml, Dupljaku
4

HC Oceláři Třinec

Fendrich – Walaski, Michal Roman, Bartko, Stránský, Janiczek, Cienciala, Adámek, Bartoň – Miloš Roman, Pála, Poruba – Kofroň, Murín, Stuchlík – Sikora, Trčka, Sztwiertnia – Christov, Petrák, Švaňa
0
Branky a nahrávky: 7. Hoskovec (Peschout), 19. Kolouch (Mandát, Nováček), 29. Balaštík (Bambula), 52. Balaštík (Bambula). Rozhodčí: Klouda – Polák, Rampír. Vyloučení: 9:3. Bez využítí. V oslabení: 1:0. Diváci: 79. Střely na branku: 26:40. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Úvodní minuty zápasu příliš práce oběma gólmanům nepřinesly. Hra se nesla spíše v bojovném duchu se spoustou nepřesností. V šesté minutě zahrozil Třinec, když obránce Michal Roman ujel po pravé straně a střelou z pravého kruhu trefil tyčku domácí klece. Platilo tak otřepané nedáš – dostaneš. Z protiútoku zavezl Peschout puk před Fendricha, kde si nejdůrazněji počínal Jakub Hoskovec, který se ujal puku a poslal ho přesně doprostřed klece - 1:0 Třinečtí měli nedlouho poté možnost přesilové hry pět na tři dlouhé minutu a čtvrt, jenže až na střelu Walaského od modré nebo pokus Murína končící v boční síti gólmana Vacka neohrozili. Ve třinácté minutě hledal Kolouch v situaci dva na jednoho Nováčka, ale skákavý puk překazil druhému jmenovanému zakončení. Pár minut se hrálo znovu bez vážnějších šancí, až udeřilo znovu před brankou hostů. Po rychlé akci se puk dostal před Fendricha, kde Daniel Kolouch doklepl zblízka puk za záda třineckého gólmana - 2:0. Do šatny tak šla spokojenější Jihlava, která se poprvé ve skupině play-off dostala do dvougólového vedení.

Také začátek druhé třetiny se nenesl v nijak závratném tempu. Oba týmy probudila až akce Dukly dva na jednoho, kdy Nováček našel mezi kruhy Koloucha, který netrefil odkrytou klec a mířil těsně vedle. Fendrich v brance Třince byl ještě úspěšný proti tvrdé ráně Hoskovce od modré, ale následně už kapituloval. Po zakázaném uvolnění červenožlutých vyhrál buly Bambula, poslal kotouč na Vojtěcha Balaštíka, který po přejetí útočné modré prostřelil z levého kruhu gólmana hostů - 3:0. Třinečtí mohli snížit v přesilové hře, ale pokus Miloše Romana zblízka vyrazil Vacek. Ani v další přesilové hře nebyli Slezané úspěšní, červenožlutí dnes hráli v oslabení velmi dobře. Krátce před koncem druhé třetiny mohl zvýšit vedení Dukly Bambula, který těsně nedosáhl před Fendrichem na přihrávku Ondráčka. Také Jihlava si zahrála první přesilovou hru v zápase, ale úspěšná při ní nebyla. Po dorážce do opuštěné klece se natahoval Bambula, Walaski mu však na poslední chvíli odpálil puk pryč.

Třinec se hned od třetí třetiny pustil do útoku. Vacek se rozhodně ve své brance nenudil, ale hosté se dostávali pouze do náznaků šancí. Miloš Roman se před gólmanem Dukly sápal po puku, muž v brance domácích si však dobře vyjel z klece a odpálil puk. Na druhé straně trefil Nováček zblízka jen gólmana Fendricha. Poté opět zahrozil Třinec a tentokrát musel Vacek vytáhnout výborný zákrok proti střele Stuchlíka, a hned na to proti dorážce stejného hráče. Na konci jednapadesáté minuty dostali Třinečtí šanci přesilové hry, ale byla to Jihlava, která vstřelila branku. Po chybě obránců hostů získal puk Bambula, přihrál ho do jízdy Vojtěchu Balaštíkovi, a ten se trefil přesně k levé tyči - 4:0. Dukla s vědomím čtyřgólového náskoku bez problémů dohrávala utkání. Nepouštěla hosty před svojí branku a chtěla pro Vacka udržet čisté konto. To se domácím i přes další přesilovku hostů podařilo. Nejblíže ke gólu měl Švaňa, ale již ležícího gólmana Jihlavy nepřekonal. I díky jeho čistému kontu se tak červenožlutí radují z první výhry v nadstavbové části, Třinec naopak po včerejším výprasku Českých Budějovic další body do tabulky nepřidal.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Dneska musím každopádně domácím pogratulovat, protože byli ve všech herních činnostech lepší. My jsme se drželi v začátku, prvních pět nebo sedm minut. Pak jsme hráli ještě přesilovku pět na tři - klasika, jak se říká, pokud jí neproměníte, nemůžete vyhrát. Ve zbylém čase byl soupeř ve všech herních činnostech lepší. Ať už při hře v oslabení. Měli jsem dnes poměrně dost přesilových her, ale byli jsme v nich jaloví, nebyli jsme důrazní, agresivní v soubojích. Špatně jsme řešili situace, ať už obránci nebo útočníci. Dneska bych mohl poděkovat maximálně tak soupeři, že nám dal lekci z produktivity a chlapci mají možnost si svůj přístup k utkání probrat v hlavě.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Já jsem rád, že jsme navázali na včerejší zlepšený výkon, a že dneska jsme opravdu od začátku plnili to, co jsme si řekli. Kluci za tím šli, i atmosféra v kabině byla po včerejšku prostě úplně jiná. K tomu se navíc přidal vynikající výkon gólmana, který už nás včera hodně podržel. Když se to v mužstvu takhle sejde, že lidi, kteří dostanou šanci, to odmakají plus brankář odchytá to, co má, tak není co řešit. Vyhráli jsme 4:0, což je krásný výsledek, a doufám, že na to dokážeme navázat v dalších zápasech, které nás čekají.