0:2
(0:0, 0:0, 0:2)

24.01.2014 / Jakub Sovadina

24.01.2014 17:00, Extraliga staršího dorostu - 35. kolo

Berani Zlín

Ling – Gabrhelík, Řezníček, Kobylík, Schmied, Gazda, Kosorin – Pavlůsek, Kuncek, Peška, Krejčiřík, Dlabaja, Rezek, Vyoral, Werbik, Gago, Kolařík, Karafiát, Bumbál, Valášek
0

HC Dukla Jihlava

Vacek – Pospíchal, Dörrer, Mandát, Klofáč, Kochánek, Port – Kolouch, Dupljaku, Balaštík, Dvořák, Bambula, Hoskovec, Peschout, Vala, Nováček, Zayml
2
Branky a nahrávky: 56. Vala (Nováček), 60. Vala. Rozhodčí: Vaněk - Novák, Novotná. Vyloučení: 2:8. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 50:21 Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

Týmy Zlína a Jihlavy se potkaly v letošní sezóně poprvé, čemuž také odpovídal úvod zápasu. Obě družstva se snažila obezřetně zakládat útočné akce, ale dostala se pouze k lehkým zakončením, které neměl problém pokrýt ani jeden z brankářů. Převážně se hrálo ve středním pásmu, s minimem přerušení. Hra se mírně změnila ve druhé polovině první dvacetiminutovky, kdy byl vyloučen jihlavský Port. Zlín kombinoval v útočné třetině, ovšem kromě pár střel se nedostal do vážnější šance. Následovalo ještě několik málo akcí, nicméně stav se do zaznění sirény nezměnil.

Druhá třetina začala v podobném duchu jako ta předcházející. K výraznějším akcím se dostali domácí po vyloučení Valy, ale k úspěšnému zakončení to nevedlo. Nedlouho poté si svou první přesilovou hru v zápase zahrála Jihlava. Po vyloučení Kuncka se drželi kolem Lingovy klece, ale překonat se jim ho nepodařilo. Hra se začala přiostřovat a v první vážnější akci se dostal do úniku Balaštík. Díky dobré práci domácí obrany však zakončoval až Hoskovec, kterého Ling taky pokryl. Na druhé straně se do slušné šance dostal zlínský Peška. Jeho střelu i následnou dorážku Vacek s obtížemi pokryl. Do konce třetiny si zahráli domácí ještě dvě přesilovky a byli mírně lepším týmem, ovšem i přes velkou snahu se jim kotouč do jihlavské brány vsítit nepodařilo ani do druhé přestávky.

Výrazná změna hry nepřišla ani v úvodu třetí dvacetiminutovky. Vážnější šance nebyla k vidění ani po vyloučení Dvořáka ve 44. minutě. Nejblíže bráně byla střela Nicolase Werbika, která prošla nad břevnem. Díky kvalitní obranné práci obou týmů neměl ani jeden z brankářů do půlky třetiny příliš mnoho práce. Následně si své spory krátce vyřešili domácí Gago a hostující Mandát, oba byli vyloučeni a o minutu později se k nim přidal na straně hostů Nováček. Ani tuto početní výhodu mladí Berani nevyužili. Dlouho očekáváná první branka zápasu přišla v půli 56. minuty. Lukáš Vala si najel zleva vedle brány a poslal kotouč přímo do betonu domácího brankáře, odkud se nešťastně odrazil do klece - 0:1. Po této situaci byl opět vyloučen Nováček a krátce na to si oba týmy vzaly oddechový čas. Domácím se nepodařilo vyrovnat, a tak minutu před koncem řádné hrací doby odjel Ling na střídačku. Ani to ovšem nepomohlo k vyrovnání. Lukáš Vala si navíc připsal druhou branku v zápase, když se sedm sekund před koncem trefil do prázdné zlínské klece - 0:2.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dnes to bylo poměrně vyrovnané utkání. V první třetině jsme určitě tahali za delší konec. Byli jsme až do prvního vyloučení aktivnější, pak si myslím, že Zlín trošku převzal iniciativu. Nicméně dnes to bylo hodně vybojované utkání, hráli jsme hodně v oslabení, ale hráči opravdu do toho šli tak obětavě, že vítězství jsme si zasloužili. Opět nás skvěle podržel Vacek v bráně. Doufejme, že na výhru zítra zase navážeme.

Tomáš Valášek (HC PSG Zlín): Dnešní utkání rozhodla efektivita. Soupeře jsme přestříleli, měli jsme snad padesát střel, ale nebyly dostatečně důrazné a chyběla nám také chytrost v zakončení. Nakonec jsme gól skutečně dali, ale nešťastně do vlastní branky, což rozhodlo. Chtěl bych pochválit jihlavského gólmana, protože byl vynikající. Naši kluci bojovali, ale budeme se muset zaměřit na zakončení útočných akcí, které není dobré.