2:3sn
(0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)

11.03.2014 / Jan Šlapáček

11.03.2014 18:00, NOEN Extraliga juniorů - 44. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík – Čermák, Dundáček, H. Tobola, Žáček, Polívka, Vala, Košař – Severa, Jícha, Březina – Ondráček, Střecha, Molnár – Lupač, Mahút, Vantuch – Beran, Sladký
2

VHK ROBE Vsetín

Bechný – Hryciow, Hruška, Hajda, Ščotka, Žabčík, Vašíček – Pokorný, Daněk, Zvonek – Jirušek, D. Tobola, Neuwirth – Hořanský, Kuchařík, Klečka – Stodůlka, Hohl
3
Branky a nahrávky: 30. Severa (Jícha), 45. Střecha (Březina) – 2. Ščotka (D. Tobola), 56. Hořanský (Hryciow), rozh. náj. Pokorný. Rozhodčí: Vampola – Čížek, Zídek. Vyloučení: 3:3, navíc H. Tobola (JIH) 5+DKU. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 73. Střely na branku: 34:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Do utkání měli jednoznačně lepší hokejisté Vsetína, kteří se hned od úvodu pokoušeli dostat do vedení a také se dočkali. Vyloučení Dundáčka z první minuty utkání domácí přečkat nedokázali, když se po sedmi sekundách přesilové hry trefil z předbrankového prostoru Jan Ščotka – 0:1. Vsetín po vstřelené brance nadále ždímal svého soupeře. V jedenácté minutě však hostující obraně ujel Březina, který ale své sólo neproměnil. Od této šance se ale hra obrátila a jihlavští se pokoušeli vyrovnat. Ovšem do žádné další slibné šance se nedostali a první třetina skončila lépe pro hokejisty Vsetína.

Druhá třetina začala úplně obráceně, než ta první. Domácí hned od úvodu tohoto dějství tlačili do zakončení a chtěli za každou cenu vyrovnat. Dočkali se až ve třicáté minutě, kdy se v přesilové hře dokázal na brankovišti nejlépe zorientovat Jiří Severa a dopravil kotouč za ležícího Bechného - 1:1. Po této brance se probudili hokejisté Vsetína, kteří hráli do inkasované branky velmi pasivně. Útoky se poté střídali na obou stranách. Skóre se však ve druhé třetině již neměnilo, když brankáři obou celků chytali velmi spolehlivě a všechny střely pochytali.

Lepší vstup do třetí třetiny měla Jihlava, která ačkoliv hrála v oslabení, tak se dokázala dostat do vedení. V útočném pásmu se ke kotouči dostal Tomáš Střecha a jeho střela přes obránce skončila v brance - 2:1. Utkání poté velmi ovlivnilo vyloučení Toboly, který dostal trest do konce utkání. Jihlava toto oslabení sice ubránila, ale v šestapadesáté minutě dokázal vyrovnat střelou z mezikruží Adam Hořanský – 2:2. Po této brance oba týmy hru doslova uzavřely a tak utkání došlo do prodloužení.

V prodloužení se hrálo velmi opatrně a žádné vážnější šance jsme se nedočkali. Utkání tedy došlo až k samostatným nájezdům, ve kterých byli úspěšnější hokejisté Vsetína, kteří ze čtyř tři proměnili a získali tak druhý bod, který je v této situaci velmi důležitý. Rozhodující nájezd proměnil Dominik Pokorný. Dukla tedy odchází z dnešního utkání poražena a na své konto přidá jeden bod.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (VHK Vsetín): "Takovéto zápasy jsou pro kluky psychicky náročné. Věděli jsme, že Jihlava teď měla šňůru dobrých výsledků, když se dostala z beznadějné situace zpátky do hry. My jsme zatím zvládali domácí utkání, kde jsme dvakrát vyhráli, jednou prohráli na nájezdy a prohráli s Kladnem. My jste tedy proto dnešní utkání brali velmi vážně, jakoby zápas o naději. Když jsme prohrávali 1:2, tak jsme pomalu vypadávali ze hry, ale tímto výsledkem se to zase všechno zamotalo. Dneska jsme v brance vsadili na Dana Bechného ze staršího dorostu, který chytal bez zábran, povedlo se mu to, zachytal velmi dobře nejenom těch šedesát minut, ale poté i v samostatných nájezdech, kdy vychytal excelentního Březinu. My jste tedy dnes spokojeni a musíme se připravit na zápas v Českých Budějovicích."

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): "Dnešní utkání se mi hodnotí velmi těžce. Nejsem spokojen s výroky rozhodčího, dívali jsme se teď na video a naše pětiminutové oslabení bylo úplně zbytečné, ten hráč Vsetína si to de facto udělal sám, když si nárazem rameno na rameno sám posunul helmu, měl ji špatně upevněnou a sám si rozrazil čelo o hrazení. Bohužel jsme dnes také neměli štěstí, protože šance jsme tam měli, jen jsme je nedokázali využít. Těmito oslabeními, které rozhodčí pískl, jsme se dostali pod tlak a unavili jsme naše klíčové hráče, dostali jsme smolný gól a nájezdy jsou už loterie."