4:2
(1:2, 0:0, 3:0)

Mladší dorost si zahraje turnaj o Mistra ČR, na nájezdy porazil Liberec

23.03.2014 / Tomáš Lysý

Čtvrtý zápas semifinále ELIOD extraligy staršího dorostu začal lépe díky trefě Matouše Bělohorského domácí Liberec. Dukla ale ještě v první třetině otočila zápas, prosadil se Ondřej Najman a Daniel Branský. Ve druhé třetině nikdo z hráčů nedostal puk za záda soupeřova gólmana. Protože domácí třemi góly ve třetí třetině otočili stav utkání a srovnali sérii na 2:2, přišlo na řadu prodloužení. V deseti mnutách gól nepadl, definitivní rozřešení semifinálové tajenky tak přinesly samostatné nájezdy. V nich byla úspěšnější po trefách Tomáše Mejzlíka, Davida Čermáka a Ondřeje Najmana Dukla, což znamená, že svěřenci trenéra Patrika Augusty postoupili na závěrečný turnaj o titul „Mistr České republiky v kategorii mladšího dorostu“, kde se utká s Třincem, Zlínem, Plzní, Spartou a Hradcem Králové.
23.03.2014 17:00, ELIOD Extraliga mladšího dorostu - 0. kolo

Bílí Tygři Liberec

Žajdlík – Eichler, Korecký, Velechovský, Krejsa – Bělohorský, Chrtek, Jursa, Kačírek, Král, Kunst, Nezbeda, Solenský, Wiencek, Zachar, Ira
4

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Mareš, Pražák, Huňáček, Váňa, Habermann, Smutný – Adam, Berka, D. Čermák, Chylík, Kousal, Mejzlík, Najman, Oščádal, Branský, Prokš
2
Branky a nahrávky: 9. Bělohorský (Kačírek), 43. Zachar (Wiencek, Nezbeda), 53. Bělohorský (Kačírek, Solenský), 59. Nezbeda (Zachar, Wiencek) - 14. Najman (Kousal), 20. Branský. Rozhodčí: Krejbich - R. Podrazil, L. Podrazil. Vyloučení: 6:12. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 139. Střely na branku: 19:20. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2. Prodloužení: 0:0 Nájezdy: 0:1. Konečný stav série: 2:3.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Dnes jsme viděli kvalitní utkání play-off. I přes prohru 4:2 jsme podali dobrý výkon a utkání bylo vyrovnané. V prodloužení jsme byli lepším mužstvem a nakonec vyhráli po nájezdech. Hráči podali týmový výkon a učí se, co všechno musí udělat a obětovat pro vítězství.