6:1
(4:1, 1:0, 1:0)

V prvním přípravném zápase smetla Dukla reprezentaci Francie

31.07.2014 / Luboš Jaroš

Proti Francii chtěla Jihlava první přípravné utkání zvítězit. Jenže vstup do utkání jí příliš nevyšel, když rychle prohrávala. Vyrovnat dokázal Matic Podlipnik a do přestávky přidali další přesné zásahy Petr Štěpánek, Adam Zeman a Filip Seman. I v dalších třetinách byla Dukla lepším týmem, když vedení zvýšil svým druhým gólem Štěpánek a na konečných 6:1 uzavřel Michal Důras.
31.07.2014 17:30, Přípravné zápasy - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Sáblík – Kaláb, Čáp, Zadražil, Podlipnik, Briják, Dobrovolný, Schejbal, Kolda – Čachotský, Zeman, Mikeš – Důras, Melenovský, Seman – Březina, Štěpánek, Prokš – Malec, Matula, Kuřítko
6

Francie

Fouquerel (41. Ylonen) – Baazzi, Llorca, Chakiachvili, Dusseau, Leclerc, Faure, Guillemain – Claireaux, Briand, Perret (3. Bedin) – Bozon, Valier, Rech – Gaborid, Serer, Terrier – Thillet, Guttierez, Di Dio Balsamo
1
Branky a nahrávky: 11. Podlipnik (Důras, Seman), 14. Štěpánek (Prokš, Březina), 18. Zeman (Čachotský), 20. Seman (Melenovský), 36. Štěpánek (Prokš, Březina), 53. Důras (Seman) – 2. Rech. Rozhodčí: Kopeček – Guth, Rittich. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 587. Střely na branku: 27:23. Průběh utkání: 0:1, 6:1.

Průběh utkání

V úvodním přípravné utkání přivítala Dukla těžkého soupeře, reprezentaci Francie. Při první brance nemohl mít čisté svědomí Sáblík, který nahození Anthony Recha propustil mezi chrániči až do sítě, 0:1. Černou kaňkou bylo zranění Jordanna Perreta, který musel opustit ledovou plochu na nosítkách. Vyrovnat se Dukle podařilo v 11. minutě, kdy Matic Podlipnik propálil od modré vše, co mu stálo v cestě, 1:1.

Obrat dokonal vzápětí Petr Štěpánek, který se nejlépe zorientoval v závaru před brankou a dotlačil puk do branky, 2:1. Další přesný zásah přidal z předbrankového prostoru Adam Zeman, 3:1. V závěru první části hry vybídl geniální přihrávkou zpoza branky Melenovský Filipa Semana, který zavěsil puk pod horní tyčku, 4:1.

V úvodu prostředního dějství měla Dukla možnost dvojnásobné početní výhody, kterou však nedokázala potrestat. Snaha domácích po gólech trvala i v dalším průběhu. Francii však držel dobře chytající Fouquerel. Další zářezu na pažbě se Dukla dočkala ve 36. minutě, kdy Prokš našel volného Petra Štěpánka, který se trefil po ledě přesně, 5:1.

V závěrečné dvacetiminutovce byla na obou týmech patrná únava a na hokejky se začala vkrádat nepřesnost. V 52. minutě zahrozil Matula, který najížděl zprava na Ylonena, který nahradil Fouquerela, jeho zakončení však skončilo mimo branku. Šesté branky se však domácí dočkali v zápěti, Michal Důras dostal přesnou přihrávku do jízdy, svůj nájezd zakončil mazácky střelou mezi betony a uzavřel tak stav utkání na konečných 6:1.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Kdybychom řekli, že nejsme spokojeni s výsledkem, lhali bychom. Nečekali jsme to. Přece jenom si myslím, že letošní francouzský mančaft nebyl takový, jaký byl v předchozích letech. Tedy aspoň to je můj pohled, možné taky je, že my jsme byli tak dobří. Těžko říct. V zápase byla spousta hezkých kombinací, které pak vedly ke gólům. Kluci si tu výhru zasloužili. Samozřejmě nás trochu potrápil led a těžké nohy, ale to k této fázi přípravy prostě patří.