6:4
(3:2, 1:1, 2:1)

Dukla zdolala Kladno a vyhrála i třetí přípravný zápas

07.08.2014 / Tomáš Lysý

Úvodní perioda třetího přípravného zápasu Dukly přinesla hned pět gólů. Rytíři se sice dvakrát dostali do vedení, ale Jihlavě se podařilo nejen dvakrát vyrovnat, ale po trefě Michala Důrase se navíc ujmout vedení. Ve druhé části nejprve Jihlava gólem Adama Zemana odskočila svému sokovi na dva góly, ale krátce před přestávkou snížil Jan Látal. Pečeť na výhru přidala Dukla ve třetí třetině, kdy se při pětiminutové přesilovce prosadil David Březina a Roman Mikeš. Za hosty už jen snížil na konečných 6:4 Jakub Kania.
07.08.2014 17:30, Přípravné zápasy - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Zadražil, Kaláb, Briják, Dobrovolný (A), Schejbal, Kolda, Podlipnik, Čáp – Melenovský (A), Štěpánek, Prokš, Březina, Důras, Zeman, Čachotský (C), Kuřítko, Malec, Mikeš, Seman, F. Kadlec
6

Rytíři Kladno

Chábera (31. Švihálek) – Pojkar, Růžička, Kania, Kolářík, Látal, Gutwald, Bunda – Eberle, Havlíček, Rudovský – Stach, Pitule, Dalecký – Melka, Kalla, Redlich – Mainer, Machač, Strnad
4
Branky a nahrávky: 9. Březina (Schejbal), 12. Prokš (Schejbal), 14. Důras (Zeman, Kaláb), 26. Zeman, 48. Březina (Štěpánek), 50. Mikeš (Čachotský) – 2. Melka, 10. Machač (Kalla), 39. Látal (Dalecký), 55. Kania (Gutwald). Rozhodčí: Paulík – Kotlík, Polák. Vyloučení: 9:7, navíc Malec (JIH) 10 min. OT - Pitule a Rudovský (oba KLA) 5 min. + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 689. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3, 6:3, 6:4.

Průběh utkání

Na úvodní gól zápasu nemuseli diváci na Horáckém zimním stadionu dlouho čekat, protože po jednaosmdesáti vteřinách hry se dorážkou k levé tyči Šťastného klece prosadil Antonín Melka – 0:1. V šesté minutě dostala Dukla výhodu přesilové hry, ale vyrovnala paradoxně v oslabení. Půlminuty před koncem početní výhody domácích byl vyloučen Zdeněk Čáp a dvě vteřiny po návratu vyloučeného kladenského hráče na led srovnal David Březina. Šikovný domácí mladík se neprosadil u pravé tyče Chábery, tak obkroužil branku a zasunul kotouč k levé tyči - 1:1.

Vyrovnávací gól předznamenal následnou smršť přesných střel. Za minutu a půl totiž Kladno opět vedlo, když Kallovu střelu z pravého kruhu usměrnil do sítě Patrik Machač – 1:2. Ani tentokrát se Rytíři neradovali dlouho. Na konci dvanácté minuty našel Jakub Schejbal na pravém kruhu volného Marka Prokše, jenž se trefil naprosto přesně do volné části klece - 2:2. Vrátit Kladnu vedení mohl aktivní Kalla s Melkou, ale puk za záda Šťastného nedorazili. Udeřilo tak na druhé straně. V dobré pozici na levém kruhu ještě Zeman promáchl do ztracena, ale o chvíli později získal puk Michal Důras, projel s ním po levé straně až přes Cháberu a našel skulinku mezi jeho levou tyčí a betonem - 3:2.

Druhá třetina toliko gólové úrody nepřinesla. Hned na jejím začátku otestoval Melka po hezké akci připravenost Šťastného. Dukla si poté vyzkoušela další přesilovku, a i když se Kladno zpočátku dobře bránilo, nakonec inkasovalo počtvrté. Adam Zeman se protáhl po pravé straně před branku, projel podél Chábery a u jeho pravé tyče přesně zakončil - 4:2. Krátce před polovinou zápasu došlo ke střídání v brance hostí, když Jan Chábera přenechal místo Michalu Šviháčkovi. Ten do konce třetiny neinkasoval, naopak v jejím závěru snížil při početní výhodě Jan Látal, který tvrdou ranou od modré málem roztrhnul síť – 4:3.

Závěrečná část zpočátku příliš pohledného hokeje nepřinesla. Na ledě se začaly dít věci až po osmi minutách hry, kdy se do pěstního konfliktu pustili Podlipnik s Eberlem. Rozhodčí je nejprve stihli od sebe oddělit, jenže Eberle si domácího beka našel znova. Slovinský zadák ale ukázal rychlé pěsti a povalil útočníka Kladna na led. Následnou dlouhou početní převahu hrubost Rudovského domácí využili hned dvakrát. Nejprve po pravé straně kluziště projel David Březina, ze své oblíbené pozice u pravého kruhu vypálil a nedal Šviháčkovi šanci - 5:3. O dvě minuty později pak našel Čachotský mezi kruhy Romana Mikeše, který se také nemýlil - 6:3. Konečnou podobu výsledku pět minut před koncem Jakub Kania střelou z bezprostřední blízkosti - 6:4.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Přijel kvalitní soupeř, se kterým se budeme potkávat v sezóně. Myslím si, že utkání se líbilo, protože padalo hodně gólů. Ukázalo nám to jak kladné, tak i záporné věci, ke kterým si zítra něco musíme říct. Spíše ale převládalo to lepší. Kluky jsme upozorňovali, že to bude agresivní utkání, což se naplnilo, takže někteří hráči museli zbystřit a přidat plyn. Naším přáním je, abychom dávali pořád hodně gólů, zároveň se ale musíme zaměřit na obranu, abychom tolik neinkasovali.