3:3p
(0:0, 1:2, 2:1 - 0:0)

Boleslav králem prodloužení

23.10.2002 / Mesk

V dnešním utkání se Dukla střetla s celkem, který by se dal nazvat specialistou na prodloužení. Z jedenácti zápasů, které se letos odehrály, dotáhl celek z Mladé Boleslavi do nastaveného času rovných šest. I přesto, že už to tak během utkání nevypadalo, skončil tento zápas také až v nastaveném čase.
23.10.2002 17:30, 1. liga ČR - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Malena, Ficenc, Staněk, Vrábel, Šmarda, Zápotočný, Fuksa, Vychodil - Altrichter, Bakus, Hlouch - Adamčik, Mareš, Rytnauer - Zdráhal, Kaňkovský, Čachotský - Říha, Cmunt
3

BK Mladá Boleslav

Šindelář - Prošek, Kročák, Meňhart, Pazdera, Vyskočil, Trachta - Metlička, Oliverius, Slanec - Kadlec, Král, Postl - Kristek, Sirotek, Žák - Domin
3
Branky: 31 Altrichter (Hlouch), 55. Kaňkovský (Bakus, Hlouch), 55. Malena (Hlouch, Ficenc) - 22. Kadlec (Pazdera), 27. Slanec (Domin), 47. Kadlec. Rozhodčí: Vampola - Drobílek, Dvořák. Vyloučení: 9:13. Využití: 2:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 1640. Střely na branku: 46:35.

Hráč zápasu:: Jiří Kadlec (Mladá Boleslav)

Průběh utkání

Hned v úvodu prvního dějství si Dukla vypracovala několik šancí, mladoboleslavský Šindelář byl však k nepřekonání. Velice blízko úspěchu se několikrát ocitl Pavel Zdráhal, ale ani on, ani nikdo jiný v první třetině cestu za gólmanova záda nenašel. Ve hře 4 na 4 se do jedné z mála šancí hostí prosadil Slanec, trefil však jen tyčku Sáblíkovy branky.

Do druhé třetiny vstoupila Dukla tradičně špatně a už v její druhé minutě našel při přesilové hře mezeru v Sáblíkově postoji Kadlec 0:1. I nadále měli více šancí hosté. Ve 26. minutě se postupně v obrovských šancích ocitli Slanec a dvakrát Žák, Sáblík však oba neuvěřitelně vychytal. V čase 26:52 však Domin u mantinelu přetlačil Malenu, přihrál Slancovi, který po objetí branky zasunul puk k tyčce 0:2. Oživení hry přinesly až drobné změny, které trenér domácích, Jiří Režnar, provedl. Probíhala zrovna 33. minuta, když Roman Hlouch vybojoval puk v rohu, přihrál ho Altrichterovi, který ho ze vzduchu sklepl do Šindelářovi sítě 1:2. V závěru druhé třetiny se domácím naskytla výhoda přesilové hry, ale ani jeden z hostujcich obránců nedokázal Sáblíka od modré překonat.

Kdo čekal v úvodu třetí části nápor Dukly, asi byl nemile překvapen. Mladá Boleslav hrála velmi zkušeně, hlídala si střední pásmo a Duklu téměř do ničeho nepouštěla. Ve 48. minutě rozehrál Zdeněk Fuksa přímo na hůl Jiřího Kadlece a ten trefil přesně, 1:3. Od třetí branky měli ještě chvíli více ze hry hosté, ale kvůli vlastní nedisciplinovanosti byli během necelých dvou minut třikrát vyloučeni. V té době Dukla rozpoutala na ledě hotové peklo. Jedna šance stíhala druhou, až v čase 54:32 přihrál Bakus před branku Kaňkovskému, který zkušeně zakončil 2:3. Uběhlo pouhých 16 vteřin, Hlouch přihrál Malenovi, jehož střelu si do vlastní sítě srazil obránce Trachta 3:3. 2 minuty před koncem mohl rozhodnout celé utkání Mareš, Šindelář však jeho střelu vykopl betonem. Do konce třetí třetiny se už nic vážnějšího nestalo a tak hráče čekalo pětiminutové prodloužení.

Během prodloužení se do vážnejší šance dostal snad jen Roman Hlouch, Šindelář ale jeho střelu vyrazil a tak si oba soupeři rozdělili po jednom bodu.

Ohlasy trenérů

Bohužel žádný z trenérů Mladé Boleslavi se na tiskovou konferenci nedostavil.

Jiří Režnar (Jihlava): "Utkání se pro nás nevyvíjelo příznivě. Díky nedisciplinovanosti hostujícího celku jsme se v poslední třetině dostali do přesilové hry a naštěstí se nám podařilo vyrovnat. Boleslav zde hrála perfektně. Je vidět, že se jedná o mužstvo složené ze zkušených hráčů. V první třetině jsme hráli dobře, byl to pohledný hokej. Nedokáži si vysvětlit rozdíl v naší hře ve druhé dvacetiminutovce. Dostali jsme slepené góly, ale to se odvíjí od spolupráce celé pětky a gólmana. Našim hráčům se nedá upřít velká snaha, ale chybí nám střelecké štěstí."