5:1
(2:1, 3:0, 0:0)

06.08.2014 / Tomáš Lysý

06.08.2014 18:00, Přípravné zápasy juniorů - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek (41. D. Svoboda) – Tobola (C), Port, Hohl, Binias, Mandát, Půža, Kochánek – Marcilis, Jícha (A), Nováček, Hubert, Dvořák, Ondráček, Bambula, Mahút, Dufek, Sladký, Beran, Dupljaku
5

HC LERAM Orli Znojmo

Bača (41. L. Svoboda) – Koňařík (C), Křípal, Švanda, Toman, Theimer, Nahodil, Hačecký, Tondl, Horák, Žemlička, Fruhwirt, Zajíc, Lander, Svatuška, Forman
1
Branky a nahrávky: 3. Dupljaku (Beran, Sladký), 18. Marcilis (Jícha), 22. Dvořák (Binias), 31. Dupljaku (Sladký), 34. Sladký (Dupljaku, Beran) – 7. Tondl (Hačecký). Rozhodčí: Hejduk – Guth, Rittich. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

Průběh utkání

Domácí tým vstoupil do začátku zápasu aktivněji, což bylo v úvodu znát. Již po třech minutách se Dukla radovala z gólu, když střelu Berana vyrazil gólman Bača jen před sebe, kde puk pohotově doklepl do sítě Liridon Dupljaku – 1:0. Když se posléze neprosadil v závaru před brankou Bambula ani Dufek, udeřilo na druhé straně. Patrik Tondl nahodil puk ze středního pásma na Vacka, kterému kotouč prošel do sítě - 1:1. I když byla Jihlava i v dalším průběhu třetiny lepším týmem, prosadila se až tři minuty před úvodní přestávkou. Po Jíchově pokusu se k puku dostal Jan Marcilis a pod horní tyčku zavěsil – 2:1.

Také druhá třetina přinesla tři góly, všechny ale do jedné a té samé sítě. Krátce po pauze nejprve skončil skákavý kotouč z hole Daniela Dvořáka u pravé tyčky Bačovy branky - 3:1. Následně se sice ze samostatného úniku neprosadil Mahút, ale sedm sekund po polovině zápasu se zblízka znovu prosadil Liridon Dupljaku – 4:1. Aby toho nebylo málo, o tři minuty později se prosadili červenožlutí po hezké kombinaci. Beran poslal kotouč na Dupljaka, který viděl na pravém kruhu zcela volného Jaroslava Sladkého, jenž se trefil do zpola odkryté branky - 5:1. Obrana Dukly si pak vybrala slabší chvilku a na Vacka se z pravé strany řítil Žemlička, puk však u levé tyče do sítě neprocpal.

Ve třetí třetině se u obou týmu vyměnili gólmani, příliš práce ale neměli. Tempo hry již poněkud opadlo a velká šance přišla až na přelomu dvaapadesáté minuty, kdy bylo za faul Biniase na Harckého nařízeno trestné střílení. Tomáš Hačecký si ale střelou z prostru mezi kruhy na Dominika Svobodu nepřišel. Jelikož se skóre neměnilo ani v dalších minutách, porazila Dukla Jihlava svého soka ze Znojma poměrem 5:1.

Ohlasy trenérů

Leoš Zajíc (Orli Znojmo): Je poznat, že jde ještě o přípravu, a že my jsme teprve na jejím začátku, kdežto Dukla už je rozjetá, protože jí začíná brzo extraliga. Rozdíl byl obrovský, v rychlosti, bruslení a napadání. Hráči Dukly o sobě již věděli, co mají dělat, co je dobře a co špatně, což se my teprve učíme. Jsme na ledě teprve od čtvrtka, předtím jsme se sklouzli jen párkrát v Rosicích. Myslím si, že utkání nás posunulo i přes prohru 5:1 kousek dopředu. První třetinu jsme odehráli solidně, druhou třetinu jsme se hledali a poslední třetina skončila 0:0. Já si z toho beru jen to pozitivní, zklamaní určitě nejsme a víme, na čem máme zapracovat.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): V utkání byla spousta dobrých věcí, které po hráčich chceme. První třetina byla dobrá, pouze nás trápila nemohoucnost v koncovce, kdy jsme nebyli schopní dát více gólů. Ve druhé části jsme vstřelili pěkné branky i z přesilovek, které se nám podařili. Za stavu 5:1 už bylo vše jasné a kluci si do zápasu začali vkládat své věci, které naopak vidět nechceme.