2:3
(1:1, 0:1, 1:1)

07.10.2014 / Jitka Čechová

07.10.2014 17:30, DHL extraliga juniorů - 12. kolo

BK Mladá Boleslav

Růžička – Mašek, Tůma, Čermák, Hes, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský – Průšek, Němec, Kotala, Pätoprsty, Podsedníček, Borovec, Pořízek, Volf, Ďurač, Klečka, Sonnek, Motloch
2

HC Dukla Jihlava

Svoboda – Půža, Leština, Pospíchal, Hohl, Kochánek, Dundáček, Port – Hubert, Dufek, Dupljaku, Balaštík, Střecha, Dvořák, Marcilis, Beran, Anděl, Nováček
3
Branky a nahrávky: 13. Hes (Pätoprstý), 60. Bernad (Šťáva) – 5. Dvořák (Marcilis, Dundáček), 24. Hohl (Marcilis), 47. Balaštík (Střecha). Rozhodčí: Škrobák - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 36:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Průběh utkání

Devatenáctibodový rozdíl v tabulce možná Mladá Boleslav trochu nadhodnotila a proti jihlavské Dukle nenastoupila v žádném velkém tempu. Šance ale chyběly na obou stranách, a tak moment překvapení jako první nahrál do karet právě předposlední Jihlavě. Nejprve to sice měl ve svých rukách Podsedníček, svým bekhendovým blafákem ale neuspěl a na druhé straně se tak mohli radovat hosté díky dorážce Daniela Dvořáka. Série několika faulů a nepřesných pokusů uťala až vyrovnávací branka Matěje Hese, který ranou od modré propálil ve 13. minutě vše v cestě. Zbytek třetiny doběhl spíš v nezáživném tempu a nikterak netěšil oko diváka.

Po druhém dějství se dalo celkem jasně říct, že nerozhodný stav víc nakopl Jihlavu, vzhledem k jejímu tabulkovému postavení se ostatně není co divit. Už ve 24. minutě se z protiútoku prosadil Dominik Hohl a Mladá Boleslav jen marně hledala odpověď – třeba i v přesilové hře, kterou si vysloužila za faul Berana. Po zbytek druhého dějství působila Dukla zkrátka o něco aktivněji a sebevědoměji.

Na začátku třetí třetiny hráli pro změnu oslabení Bruslaři. Hra v početní výhodě Jihlavským bůhvíjak nešla, a tak zůstala nevyužitá i tato. Zpětně to ale Duklu nemusí nijak zvlášť mrzet, protože po vypršení Šťávova trestu se prosadil Vojtěch Balaštík a navýšil tak už na 3:1. Mladá Boleslav zabrala, dvoubrankové vedení ale dalo hostům zvlášť v zadních řadách doslova křídla, a tak bylo těžké výraznějším způsobem se prosadit. Bruslařům se to podařilo až 11 sekund před koncem, kdy snížil kapitán David Bernad. Na úplné vyrovnání však už bylo příliš pozdě, domácí si navíc svůj oddechový čas vybrali už v průběhu druhé třetiny.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Čekali jsme těžké utkání. Jihlava je na spodku tabulky, takže každý zápas je pro ni zápasem o život. Na souboj jsme se dobře připravovali, chystali jsme kluky na to, že to nebude vůbec jednoduché. Bohužel jsme celé utkání dotahovali a chybělo nám taky trošku štěstí. Měli jsme už letos zápasy, které jsme dokázali dohnat, otočit. Tentokrát bohužel přes veškerou snahu a bojovnost ne. Snížení přišlo příliš pozdě, měli jsme několik šancí už dříve, ale nedokázali jsme je využít.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): I tentokrát – jako po většinu zápasů – jsme byli pod drtivým tlakem, ale kluci tentokrát velice dobře bránili, čistili dorážky. Taky jsme měli spoustu, spoustu štěstí. Góly jsme nedávali z žádných pěkných hokejových akcí, ale spíš z dost ojedinělých situací. Mladá Boleslav byla lepším týmem, ale my jsme dokázali vyhrát soudružností a bojovným srdíčkem.