3:2sn
(0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)

Mladší dorost otočil nepříznivý vývoj zápasu a porazil Liberec na nájezdy

02.11.2014 / Tomáš Lysý

Důležitý zápas čekal mladší dorost Jihlavy, který se na domácím ledě utkal s posledním Libercem. Hosté již ve čtvrté minutě vedli o dva góly, ale na začátku druhé třetiny v oslabení snížil Jiří Slabý a v úvodu třetí periody vyrovnal Adam Najman. Zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, které zásluhou Josefa Vrátného ovládla Dukla. Červenožlutí tak zvýšili z osmého místa svůj náskok na tabulkově poslední dvojici Liberec - Kolín na pět bodů.
02.11.2014 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek - Zadina, P. Slabý, Trávník, Vála, Stark, Havelka - Úlovec, Vala, Jindra, Musil, Adam, Najman, J. Slabý, Strnad, Vrátný
3

Bílí Tygři Liberec

Novák - Bednář, Krejsa, Turský, Kunst - Dospěl, Šír, Šíp, Mocek, Charvát, Čermák, Verbický, Ira, Benda, Chrtek.
2
Branky a nahrávky: 21. J. Slabý (Havelka), 41. Najman (Adam), rozh. náj. Vrátný - 2. Ira (Dospěl, Šír), 4. Chrtek (Krejsa). Rozhodčí: Kukeně - Honza, Blažek. Vyloučení: 5:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 102. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Průběh utkání

Před zahájením zápasu bylo jasné, že půjde o důležité body do extraligové tabulky. Jihlava z osmého místa měla na poslední desátý Liberec náskok čtyř bodů. Jenže úvodní minuty duelu se mnohem lépe vydařily Bílým Tygrům. Po jednašedesáti vteřinách se prosadil Daniel Ira, kterého za další tři a třičtvrtě minuty napodobil Ondřej Chrtek. Dva rychlé góly rozhodně přinesly na liberecké hokejky klid a Jihlava se neprosadila ani ve třech přesilových hrách v řadě. Naopak v závěru třetiny se musela bránit padesátivteřinové liberecké přesilovce pět na tři. V dvojnásobné početní nevýhodě ale Škarek uzavřel svojí klec a gól nepustil.

Začátek druhé třetiny dohrával Liberec ještě sedmdesát vteřin dlouhou klasickou přesilovku, ale byla to Dukla, která se prosadila. Devatenáct vteřin po vstupu do prostřední dvacetiminutovky v oslabení snížil Jiří Slabý. Oba mančafty v dalším průběhu druhé třetiny nevyužily další dvě oslabení svého soupeře. Jakub Škarek si v jihlavské kleci ve druhé třetině připsal hned deset úspěšných zákroků, jeho protějšek Kristián Novák zneškodnil ještě o jednu střelu více.

Třetí třetina již byla ve znamení domácích, což bylo jistě přičiněno brzkým vyrovnávacím gólem. V čase 40:50 svítily na ukazateli stavu dvě dvojky, neboť po přihrávce Dominika Adama vyrovnal Adam Najman. Jihlava byla aktivnějším týmem a snažila se převážit misky vah na svojí stranu, ale gólman Liberce do konce normální hrací doby neinkasoval.

Protože v prodloužení branka nepadla, rozhodly o vítězi zápasu samostatné nájezdy, ve kterých uspěli červenožlutí. Rozhodující trefu si připsal Josef Vrátný. Dukla tak po třech zápasech znovu poznala chuť vítězství, Liberec se naopak bodově dotáhl na SC Kolín.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): My jsme do zápasu nevstoupili vůbec dobře i přesto, že jsme hráče po celý tréninkový týden upozorňovali, jak je pro nás zápas důležitý. Od druhé třetiny jsme se malinko zlepšovali a dokázali jsme Liberec dvakrát zaskočit, vždy na začátku druhé a třetí třetiny. Troufnu si říct, že ve třetí třetině jsme již byli v útoku aktivnější, bohužel jsme třikrát netrefili ve finální fázi zcela odkrytou branku a utkání tak dospělo k nájezdům, kde jsme byli šťastnější. Chtěl bych pochválit našeho gólmana Jakuba Škarka za super výkon a za to, že nás celý zápas držel ve hře.