4:3
(2:0, 1:3, 1:0)

19.09.2014 / Kryštof Rossmann

19.09.2014 17:00, RAKO extraliga staršího dorostu - 5. kolo

Bílí Tygři Liberec

Petruželka – Starosta, Bednář, Eichler, Klinger, Husa, Mečíř – Šír, Wiencek, Lakatoš, Nezbeda, Jursa, Kunst, Zachar, Chlum, Chrtek, Hylena
4

HC Dukla Jihlava

Brož – Pospíchal, Pražák, Váňa, Huňáček, Srnský, Smutný – Kolouch, Najman, Ondráček, Mejzlík, Bambula, Peschout, Vala, Kousal, Oščádal
3
Branky a nahrávky: 9. Šír (Chlum), 18. Lakatoš (Wiencek), 33. Chrtek, 46. Šír (Chlum, Zachar) – 29. Vala (Najman, Huňáček), 30. Vala (Smutný), 39. Pražák (Najman, Kousal). Rozhodčí: Wagner – Bosák, Podrazil. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 25:31. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Domácí do utkání vstoupili velice dobře, již po pěti minutách hry se do velké šance protlačil Jursa, který však z bezprostřední blízkosti hostujícího brankáře překonat nedokázal, a tak se skóre měnilo až v minutě deváté. Radek Šír totiž velice nenápadnou střelou prostřelil Brože - 1:0.

V 17. minutě se skóre měnilo podruhé a opět na straně Liberce. Dominik Lakatoš se prosadil skoro ze stejné pozice jako Šír a zvýšil tak vedení Bílých Tygrů - 2:0.

V úplném závěru první třetiny podrželi své týmy oba dva brankáři. Nejprve zazářil ten liberecký, gólman Petruželka totiž skvělý zákrokem vytěsnil pokus Jiřího Bambuly mimo tři tyče. O minutu později však vytasil zákrok první třídy i Jan Brož, který pro změnu dokázal zlikvidovat akci dvou na jednoho.

Skóre se měnilo až v minutě 28. minutě. První gól hostujícího celku zaznamenal Lukáš Vala, který se po pěkné přihrávce Najmana nemýlil - 1:2. Nebylo to však poslední slovo tohoto rychlého útočníka o minutu později stav dokonce vyrovnal. Nejrychleji se totiž zorientoval v předbrankovém prostoru - 2:2.

Ve 32. minutě si však Liberečtí vzali vedení zpět, Ondřej Chrtek využil zaváhání jihlavské obrany a propálil Brože - 3:2.

Dukla však do konce třetiny dokázala zmobilizovat síly, dvě minuty před závěrečnou sirénou se prosadil Vojtěch Pražák, ke kterému se dostal odražený kotouč po střele Najmana - 3:3.

Jihlavští byli v druhé periodě lepším týmem a zaslouženě docílili vyrovnání. Třetí dějství proto mělo být příslibem zajímavé podívané.

A ve 45. minutě nabylo své pověsti. Radek Šír totiž z ojedinělého protiútoku vytěžil maximum a vsítil vedoucí branku libereckého celku - 4:3. Další branka již nepadla a nezměnil to ani Šír, který na konci utkání mířil za dosažením hattricku. Gólman Brož jeho samostatný únik dokázal zlikvidovat.

A tak Liberečtí ukořistili tři body za výhru 4:3, naopak Jihlava se vrací domů s prázdnou.