3:1
(2:1, 0:0, 1:0)

09.01.2015 / Zuzana Spurná

09.01.2015 13:00, RAKO extraliga staršího dorostu - 33. kolo

HC Olomouc

Pospíšil – Kališ, Kolovratník, Klvaňa, Beutl, Škoda – J. Heža, Spurný, Hajšman, Machálek, M. Jeklič, M. Zabloudil, Z. Zabloudil, Marek, Husták, Malý, Beier, Kuba
3

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Pražák, Srnský, Váňa, Smutný, Huňáček, Klofáč, Krtek – Kolouch, Najman, Ondráček, Mejzlík, Berka, Peschout, Vala, Kousal, Oščádal
1
Branky a nahrávky: 5. Jeklič, 17. Klvaňa, 52. Malý (Machálek) – 12. Kousal (Najman, Váňa). Rozhodčí: Přikryl – Matěj, Vožda. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Průběh utkání

Úvodní minuty střetnutí první Jihlavy s druhou Olomoucí vycházely lépe domácím. Ti se hned po úvodním buly přesunuli do útočného pásma a kombinovali před brankou Kořenáře. Slibnou šanci si vytvořil už během prvních pár minut Matěj Zabloudil, prostor u pravé tyčky ale hledal marně. Jihlavský gólman měl útočníka Kohoutů dobře přečteného a utěsnil všechny skulinky včas.

Po necelých pěti minutách se měnilo skóre na světelných tabulích poprvé. To když se do rychlého protiútoku dostal slovinský reprezentant Matic Jeklič a dokázal prostřelit hostujícího strážce svatyně. Domácí byli před bránou dokonce tak důrazní, že pak vyrazili bránu ze zakotvení a spolu s ní odsunuli i jihlavského brankáře.

Olomoucký útočník pak byl blízko gólu i v první přesilovce, kterou si Hanáci zahráli. Na několikrát se pokoušel dorazit puk za záda Kořenáře, ten ale všechny pokusy Jekliče zlikvidoval. O chvíli později však dostali početní výhodu i Jihlavští. Situaci, kdy měli v poli o jednoho hráče navíc, hned využili. Pavel Kousal, tedy tentokrát jihlavská třiadvacítka, poměrně zblízka dokázal usměrnit kotouč mezi tři tyče.

I Mora pak ale ukázala, že jí přesilové hry nejsou cizí. Po krátké kombinaci před bránou hostů mířil přesně Jan Klvaňa, a vrátil tak Olomouci dvoubrankový náskok. O necelou minutu později ale mohlo být znovu srovnáno. Jihlavští se tlačili za gólem ze všech sil a Pospíšilovi přidělávali pořádné starosti. I chaos před bránou ale nakonec olomoucký maskovaný muž ustál a Dukle další gól nedovolil.

Následovalo několik dalších přesilových her na obou stranách, další branku se ale nepodařilo přidat ani jednomu z týmů. Do kabin tak odcházeli spokojenější Kohouti. Druhá dvacetiminutovka se ale nesla v duchu velmi vyrovnané hry. Jenže! Oba týmy jen stěží procházely přes střední pásmo do útočného pásma. Když už se jim to povedlo, zapracovaly obrany. Fanoušci na olomouckém zimáku tak čekali na další branku marně.

V padesáté druhé minutě ale bylo znovu veselo na střídačce červenobílých. Tomáš Malý prokázal přesnou mušku a poslal tak Olomouc už do dvoubrankového náskoku. Jihlavští se snažili s nepříznivým vývojem ještě něco udělat, jejich pokusy ale troskotaly na velmi dobře bránící defenzivě Hanáků, nebo, pokud už puk prošel až před bránu, na výborně chytajícím Pospíšilovi. Kohouti nakonec dokázali svůj hubený náskok udržet a připsat si tak už šestou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Hráli jsme dobrý zápas. Jeden z nejlepších, řekl bych. Hráli jsme od začátku do konce, týmově. Opravdu všichni hráli dobře, od prvního do posledního hráče. Doplňovali se, bojovali. Dá se říct, že tam byly krásné hokejové akce. Jediná kaňka je, že jsme neproměňovali šance. Jinak ale dobrý výkon.

Petr Svoboda: Olomouc hrála velice obětavě. Dali dva góly a my se s tím nedokázali vyrovnat. Nějaké šance na srovnání jsme měli, ale bohužel jsme je v tu správnou chvíli neproměnili, a pak přišel třetí gól, který byl podle mě zlomový. Pak už jsme to nedokázali otočit.