3:1
(1:0, 2:1, 0:0)

14.02.2015 / Libor Kucza

14.02.2015 12:00, RAKO extraliga staršího dorostu - 40. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Váňa, Pražák, Srnský, Klofáč, Smutný, Huňáček, Krtek – Kolouch, Vala, Kousal – Oščádal, Peschout, Čermák – Najman, Mejzlík, Berka
3

PZ Kladno

Karlík – J. Kučera, Nekvinda, Straka, Rampfel, Vlk, Slatinský – M. Kučera, Jeřábek, Ďuračka – Jarý, Toula, Vach – Novotný, Lenárt, Vyšín
1
Branky a nahrávky: 13. Mejzlík (Vala, Peschout), 37. Najman (Vala), 39. Najman (Mejzlík, Kolouch) – 31. J. Kučera (M. Kučera). Rozhodčí: Král, Polák – Guth, Rittich. Vyloučení: 7:11. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 42:18. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Průběh utkání

Kola utkání se roztáčela jen velmi pomalu, oba celky spíše hledaly svůj optimální herní projev. Jako první měli solidní možnost hosté, a to v podobě přesilové hry. Vyloučení Rostislava Klofáče však zůstalo nepotrestáno. Kladno posléze působilo poměrně aktivním dojmem, což zbrzdilo vyloučení. Paradoxně v oslabení měli hosté největší příležitost. Přečíslení dvou na jednoho vzal na sebe Dominik Vach, kterého ale Brož pomocí levého betonu vychytal. V čase 12:14 se konečně pohnulo skóre, červenožluté poslal svou přesně mířenou ranou do vedení Tomáš Mejzlík – 1:0. Hnedle poté měla Dukla další přesilovou hru, leč ani tu nezužitkovala. Další slibnou šanci zanedlouho zahodil Ondřej Najman. Mladík s desítkou na zádech nezamířil přesně z bezprostřední blízkosti. V závěru periody odešel právě zmíněný forvard pykat, což ale na výsledku nic nezměnilo. Do kabin se odcházelo za nejtěsnějšího možného vedení Dukly.

Ani prostřední část nezačala v nikterak oslnivém tempu. První slibnou možnost ale měla domácí Dukla. Ondřej Najman přihrával najíždějícímu Mejzlíkovi, ke kterému se však touš nedostal. Kus gumové pryže se ale naneštěstí pro Kladno odrazil do Karlíkova protipohybu, s čímž hostující brankář nepočítal. Na poslední chvíli ale zasáhl pomocí své rukavice. Zanedlouho bylo nařízeno trestné střílení, které však Pavel Kousal neproměnil, Karlík se nenechal obalamutit a střelu k pravé tyči eliminoval. Ve 26. minutě nedostal svůj bekhend mezi tři tyče ani Lukáš Vala. Když následně neuspěl ani Vladimír Oščádal, přišel trest.

Kladnu se dostala další možnost v podobě početní výhody. Rána Michala Kučery z pravého kruhu ještě byla zblokována, ovšem následně Jakub Kučera vymetl od modré čáry přesně pravý horní růžek domácí svatyně – 1:1. Nedlouho poté mělo mužstvo z krajského města Vysočiny možnost dvojnásobné přesilové hry, v níž ale nic moc nepředvedla. Jednou větší příležitosti měl Tomáš Mejzlík, který však nedokázal ze značeného úhlu dostat puk do odkryté branky. V závěru třetiny přišly chvíle Ondřeje Najmana. Útočník s desítkou na zádech nejprve zamířil přesně z předbrankového prostoru, čímž zužitkoval pas Lukáše Valy – 2:1. Zanedlouho se radoval podruhé. Tomáš Mejzlík se dobře zorientoval na modré čáře, odkud najíždějícímu Najmanovi poslal přesnou přihrávku. Touš se následně s pomocí břevna odrazil do branky – 3:1.

Ve třetím dějství Dukla nevyužila přesilovou hru. Stejně tak si ale zanedlouho počínalo hostující Kladno. Velmi nedisciplinovaná hra pokračovala i nadále, a to na obou stranách. V plném počtu hráčů se příliš nehrálo. Při hře ve čtyřech si oba celky spíše vyměňovaly neškodné pozdravy. Solidní možnost měl po Kousalově nabídce Ondřej Najman, který však hattrick nezkompletoval, neboť z voleje zamířil nad branku. Závěrečná část nic zajímavého nepřinášela. Diváky mohla zvednou ze sedadel až příležitost v závěru utkání, kdy se ale z těsné blízkosti neprosadil Lukáš Vala. Dukla tak přetlačila celek PZ Kladno 3:1.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): "Jsme rádi za tři body. S hokejem toto utkání nemělo moc společného. Mrzí nás především neproměněné šance, zápas by pak vypadal zcela jistě jinak."