8:3
(2:0, 2:3, 4:0)

Výhra se závěrečnou třešničkou

10.01.2004 / Wally, RTD

Jihlavští hokejisté si pro utkání 31. kola I. ligy přichystali pro své fanoušky závěrečnou třešničku na dort. V posledních 67 sekundách povedeného zápasu nastříleli hostům z Hradce Králové 3 branky a výrazně zvýšili své předchozí vedení. Nakonec tak zvítězili vysoko 8:3. Hrdinou utkání byl nejproduktivnější hráč I. ligy Petr Kaňkovský, který si v zápase připsal 1 branku a 4 asistence.
10.01.2004 17:30, 1.liga ČR - 31. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Kolafa, Staněk, Punčochář, Šefčík, Šmarda, Morava, Kubeš - Hlouch, Bakus, Sklenička - Chytka, Havel, Altrichter - Cmunt, Kaňkovský, Říha - Lazorišák, Fink, Rytnauer
8

Hradec Králové

Malý - Linhart, Suchý Petr, Mečiar, Fejgl, Kostka, Mocek, Hendrich - Polák, Roubík, Beck - Fišer, Hubáček, Fořt - Kubišta, Domin, Suchý Pavel - Pahulák, Horák, Hemský
3
Branky: 2. Hlouch (Staněk, Kaňkovský), 11.Hlouch (Staněk, Morava), 36. Říha (Kaňkovský, Morava), 40. Říha (Kaňkovský), 42. Kaňkovský (Říha, Šmarda), 59. Bakus (Šmarda), 60. Rytnauer (Chytka, Havel), 60. Cmunt (Kaňkovský) - 21. Fišer (Hubáček, Fejgl), 34. Fišer (Hubáček), 38. Suchý Petr (Beck, Polák). Rozhodčí: Dvořák M. - Dvořák P., Klouda. Vyloučení: 9:7, navíc Malý (HKR) 10 min. OT. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 2120.

Průběh utkání

Podle původního rozlosování nadstavbové části I. ligy se jihlavská Dukla měla v rámci 31. kola představit v Hradci Králové. Kluby se však dohodly na výměně pořadatelství a tak se nakonec druhou lednovou sobotu hrálo na Horáckém zimním stadiónu v Jihlavě.

Ráz úvodní dvacetiminutovky určily jihlavské přesilovky. Domácí totiž z prvních dvou početních výhod dokázali vytěžit dvoubrankové vedení. Ve střelecké listině se v obou případech objevilo jediné jméno - Roman Hlouch. Křídlo prvního jihlavského útoku nejprve ve druhé minutě zakončilo parádní přesilovkovou kombinaci, 1:0, a v jedenácté minutě pak překonal domácí forward hradeckého gólmana Malého střelou pod víko, 2:0.

foto: Jihlavské listy
foto: Jihlavské listy

Východočeši dokázali s Duklou srovnat krok ve druhé třetině. I v tomto případě se dvakrát prosadil jeden hráč, Miroslav Fišer. Ten nejprve v první minutě prostřední dvacetiminutovky snížil přesilovkovou dorážkou do prázdné branky a poté ve 34. minutě potrestal zmatky v jihlavské obraně. Domácí dokázali na hradecké vyrovnaní odpovědět o dvě minuty později. Při oslabení ujel po levém křídle Petr Kaňkovský, přihrál před branku Vladimírovi Říhovi a mladý jihlavský útočník vystřelil přesně mezi betony gólmana Malého. Puk hradeckému brankáři propadl mezi nohama a pomalu se došoural za brankovou čáru, 3:2. Ve 38. minutě dokázali hosté podruhé v utkání vyrovnat. Při přesilovce vypálil od modré obránce Petr Suchý a puk nakonec skončil až za zády jihlavského brankáře, 3:3. Devatenáct sekund před koncem druhé třetiny však vrátil vedení na jihlavskou stranu opět Vladimír Říha, 4:3. Petr Kaňkovský vypálil z pozice mezi kruhy, tvrdou střelou srazil gólmana Malého k ledu a pro Říhu poté už nebyl problém dorazit puk do prázdné branky. Hosté sice reklamovali, že puk trefil Malého do masky, ovšem rozhodčí gól uznal.

foto: Jihlavské listy
foto: Jihlavské listy

Ve třetí třetině se už brankově prosazovali pouze domácí. Ve 42. minutě přidal pojistku v podobě dvoubrankového vedení Petr Kaňkovský, 5:3. Definitivní podobu výsledku pak dalo závěrečných 67 sekund, kdy se postupně trefili Jan Šmarda, Ladislav Rytnauer a Marek Cmunt, 8:3.

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (Hradec Králové): "Gratuluji Jihlavě k vítězství. My jsme je chtěli hodně potrápit a myslím si, že se nám to ve druhé třetině i povedlo. Konečný výsledek je pro nás příliš krutý, ten konec jsme prostě nezvládli. Rozhodujícími momenty utkání byly góly na 4:3 a 5:3."

Petr Fiala ( Jihlava ): "Souhlasil bych s komentářem kolegy, po průběhu utkání je to pro ně krutý výsledek. Zlomovým momentem zápasu byl náš čtvrtý gól, který padl pár sekund před koncem druhé třetiny. Ten rozhodl."