1:2
(0:1, 1:0, 0:1)

Třetí domácí zápas Dukla nezvádla

14.01.2004 / Wally, RTD

Třikrát po sobě se v úvodu nového roku představili jihlavští hokejisté na svém ledě. A zatím co z prvních dvou zápasů vytěžili za dvě vítězství maximální počet 6 bodů, v třetím utkání podlehli Berounu 1:2. Protože ale v severočeském derby zaváhal i druhý Chomutov, který podlehl v Ústí nad Labem Slovanu shodně 1:2, drží si Dukla i po 32. kole vedoucí příčku tabulky.
14.01.2004 17:30, 1.liga ČR - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Jež - Kolafa, Staněk, Punčochář, Šefčík, Šmarda, Morava, Kubeš - Hlouch, Bakus, Čachotský - Chytka, Altrichter, Sklenička - Cmunt, Kaňkovský, Říha - Lazorišák, Fink, Rytnauer
1

Medvědi Beroun 1933

Pöpperle - Jelínek, Vaněček, Ševc, Braniš, Jareš, Čížek, Ovčačík - Víšek, Šinágl, Gengel - Frolík, Křestaň, Eiselt - Horčička, Slížek, Novotný - Klimenta, Pabiška, Jech
2
Branky: 33. Čachotský (Rytnauer, Morava) - 7. Frolík (Eiselt), 51. Novotný (Horčička, Víšek). Rozhodčí: Dvořák - Flegl, Packa. Vyloučení: 8:12, navíc Braniš (BER) 5 + do konce, Slížek (BER) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2540.

Průběh utkání

Diváci, kteří si našli cestu na Horácký zimní stadión, shlédli utkání připomínající zápasy playoff: plné osobních soubojů, často za hranici pravidel, ve kterém všichni zúčastnění hráči předvedli stoprocentní nasazení. Po hříchu chybělo jediné - více branek. V každé třetině se fanoušci dočkali pouze jediné.

V úvodní dvacetiminutovce se radovali hosté. Po chybě jihlavského gólmana Petra Ježe se v 7. minutě k puku dostal kapitán Medvědů Václav Eiselt, který našel mezi kruhy osamoceného Martina Frolíka a ten střelou mezi betony poslal Beroun do jednobrankového vedení, 0:1. Ve dvanácté minutě mohli hosté vést už o dvě branky. Po chybné rozehrávce domácího beka Mariána Moravy se sám na jihlavskou branku řítil Jiří Novotný, ovšem Jež jeho pokus zlikvidoval. A když v závěru třetiny neuznal sudí Dvořák druhou branku Berouna pro příliš mnoho hostujících hráčů na ledě, odcházelo se do kabin za stavu 0:1.

Ve druhé dvacetiminutovce věnovali Medvědi vlastní nedisciplinovaností Dukle vyrovnání. V polovině zápasu totiž hostující obránce Petr Braniš fauloval jihlavského útočníka Patrika Finka a za svůj zákrok si vykoledoval 5 minut + do konce utkání. V přesilové hře doslova dotlačil puk do berounské branky Tomáš Čachotský, 1:1. I ve druhé třetině neuznal rozhodčí Dvořák jednu branku, tentokrát v regulérnosti jihlavského gólu bránilo postavení útočícího hráče v brankovišti.

Po čtyřiceti minutách tak na ukazateli skóre svítil výsledek 1:1 a o osudu utkání muselo rozhodnout závěrečné dějství. V něm, v 51. minutě, forčekovali útočníci třetí berounské řady ve třech tak dobře, že donutili domácí obranu k další chybné rozehrávce. Petr Hořčička poté přihrál puk Jiřímu Novotnému a ten našel další skulinu mezi betony gólmana Ježe, 1:2. O minutu později mohl podruhé v utkání vyrovnat Tomáš Čachotský, ale hostující gólman se v poslední chvíli přesunul k nehlídané tyči a výborným zákrokem jeho pokus zneškodnil. Ve stejném čase nezodpovědný fanoušek vhodil na ledovou plochu petardu, která expodovala v blízkosti rozhodčího Dvořáka. Utkání tak muselo být na několik minut přerušeno pro úpravu ledu. V 59. minutě se do brejku dostal Martin Frolík, jihlavský Jež však jeho zakončení vystihl. V samotném závěru se potom Dukla pokusila o power play, ovšem ani hra v šesti už jí vyrovnání nepřinesla.

Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda (Beroun): "My jsme trochu hloupě a zbytečně ztratili v minulém zápase body a tak jsme sem přijeli s tím, abychom se pokusili získat je tady. To se nám povedlo. Vzhledem k vývoji a tomu jak zápas vypadal si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě."

Petr Fiala (Jihlava): "Vzhledem k tomu, že hosté dali dva góly a my jen jeden, vyhrát si asi zasloužili. Utkání rozhodly přesilové hry, které jsme sehráli velice špatně a tak jak jsme v nich v předcházejících zápasech góly dávali, tak jsme dnes proměnili pouze jednu. To bylo na soupeře který hrál obětavě a velice bojovně málo."