3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

Jihlava v prvním zápase Rona Cupu podlehla Trenčínu

13.08.2015 / Tomáš Lysý

Podruhé během osmi dnů se jihlavská Dukla střetla se svojí trenčínskou jmenovkyní, tentokrát v rámci tradičního Rona Cupu v Trenčíně. Skóre otevřel v patnácté minutě domácí Patrik Stantien, který se prosadil i ve druhé třetině, navíc ve vlastním oslabení. Ač měla Dukla několik slibných šancí, vstřelit gól nedokázala, Jakub Flek na konci třetího dějství dvakrát rozezvučel tyč. Deset vteřin před koncem zápasu stanovil Michal Hlinka skóre na 3:0 střelou do prázdné klece. Po skončení zápasu následovaly doplňkové nájezdy, které vyhrála Dukla zásluhou Lukáše Anděla.
13.08.2015 19:00, Přípravné zápasy - 4. kolo

HK Dukla Trenčín

Kompas – Holenda, Hochel, Rich. Pavlikovský, Drgoň, Boboš, Hatala, Palovič – Koyš, Petrovický, Hlinka – Melichárek, Daniška, Gašparovič – Pardavý ml., Stantien, Jakúbek
3

HC Dukla Jihlava

Honzík – Zadražil, Dobrovolný, Štebih, Šafář, Šimek, Kaláb, Kvapil, Dundáček – Flek, Březina, Melenovský, Malec, Severa, Anděl, Diviš, Důras, Alexejev, Kohout, Harkabus, Skořepa
0
Branky a nahrávky: 15. Stantien (Gašparovič), 26. Stantien (Jakúbek), 60. Hlinka (Drgoň). Rozhodčí: Stano – Beniač, P.Tvrdoň. Vyloučení: 6:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Do první větší šance zápasu se dostal po třech minutách hry domácí Gašparovič, když unikl jihlavské obraně, ale v nájezdu na Honzíka trefil pouze tyč. Domácí následně přestáli bez úhony dvě přesilové hry soupeře a po skončení druhé početní výhody Jihlavy udeřili. Aktivní Gašparovič za brankou vybojoval puk a našel před hostující svatyní zcela volného Patrika Stantiena, jenž vymetl pravý horní roh klece. Krátce poté po Petrovického přihrávce a střele Koyše poskakoval puk na brankové čáře, ale nepřešel jí. Po úvodních dvaceti minutách si Trenčín odnášel do kabin nejtěsnější vedení 1:0.

Hned na začátku druhého dějství dostala jihlavská Dukla dvě minuty za pozdní příchod na lavičku. V přesilovce ale Trenčínští nijak zvlášť nehrozili, naopak již v plné hře ujel Anděl, předal puk Severovi a ten si vykoledoval trest. Jenže právě v početní výhodě inkasovala Jihlava podruhé. Melichárek ještě svůj samostatný únik neproměnil, ale napodruhé již byli domácí úspěšní. Jakúbek ujel po pravé straně, poslal před branku puk na Romana Stantiena a ten se do prázdné klece trefil podruhé. Také Dukla měla šance. Nejprve vytáhl Kompas výborný zákrok proti rozjetému Divišovi, na konci druhé části pak stejný hráč po Důrasově přihrávce střelou z první nepropálil gólmana.

Richard Diviš se neradoval ani napotřetí, a to ve třetí třetině v přesilové hře. Dukla Jihlava kompletně rozebrala obrannoou čtyřku Trenčína, Diviš si položil Kompase, ale ten v poslední chvíli vytáhl další dobrý zákrok. Jihlava se snažila vstřelit kontaktní branku, ale kompaktní obranu domácích se jí nedařilo překonat. Pět minut před koncem za Kompasem zvonila tyčka, a to po střele Fleka zblízka. V čase 57:35 si Jihlavští vzali time-out, po kterém následovala hra bez gólmana. O půlminuty později mohl Flek ukončit neprůstřelnost gólmana domácích, nicméně po ráně z mezikruží opět napálil jen tyč. Konečnou podobu výsledku dal deset vteřin před koncem střelou do prázdné klece Michal Hlinka.

Ihned po utkání přišly na řadu doplňkové samostatné nájezdy, ve kterých byla úspěšnější Jihlava. Za domácí neuspěli postupně Gašparovič, Petrovický ani Stantien, naopak za hosty se ve druhé sérii prosadil Lukáš Anděl. V pátek od 16 hodin čeká červenožluté další zápas na Rona Cupu, tentokrát proti Banské Bystrici.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): 0:3. Ono to vypadá, že soupeř byl daleko lepší než my, ale myslím si, že pravý opak je pravdou. My jsme si vytvořili spoustu příležitostí. První dva góly jsme dostali po individuálních chybách, soupeř je potrestal, protože tam má šikovné hráče. Třetí gól byl do prázdné brány, po dvou minutách power-play. I tady jsme měli příležitosti. Zazvonily dvě tři tyčky, gól nepadl. Netvrdím, že soupeř šance neměl, ale co se týče pohybu, byli jsme lepší. Samozřejmě tam byly i chyby, které je třeba odstraňovat, což je například zodpovědnost vůči týmu, dobruslování - to v určitých fázích chybělo. To jsou ale věci, na kterých budeme pracovat po celou sezonu.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie