1:4
(0:2, 1:1, 0:1)

Jihlava ve svém závěrečném utkání na Rona Cupu přelstila Nitru, celkově skončila třetí

15.08.2015 / Tomáš Lysý

Úvodní dějství zápasu mezi Nitrou a Duklou Jihlava patřilo hostům z Vysočiny, když se ve 12. minutě trefil Jakub Flek a stejný hráč přidal o čtyři minuty později další gól, tentokrát v přesilovce. Ve druhé části zvýšil vedení Dukly Tomáš Harkabus, po polovině zápasu pak snížil Filip Bajtek. Třetí třetina byla na góly nejchudší, na konečných 4:1 upravil Martin Kohout.
Jihlava získala po dvou výhrách a jedné porážce do tabulky čtyři body a skončila na Rona Cupu celkově třetí.
15.08.2015 13:00, Přípravné zápasy - 6. kolo

HK Nitra

Valent – Ordzovenský, Konig, Mezei, Milam, Guoth, Milo, Devečka, Novák – Kutálek, Macík – Slovák, Stloukal, Saliji – Pupák, Štefanka, Bajtek – Tábi, Bene, Piačka
1

HC Dukla Jihlava

Honzík – Šafář, Štebih, Dundáček, Kaláb, Šimek, Dobrovolný, Zadražil, Kvapil – Diviš, Anděl, Důras – Skořepa, Harkabus, Kohout – Flek, Melenovský, Malec – Severa, Březina, Němec
4
Branky a nahrávky: 32. Bajtek (Štefanka, Milo) – 12. Flek (Melenovský), 16. Flek (Dobrovolný, Šimek), 25. Harkabus (Skořepa, Kohout), 44. Kohout (Skořepa). Rozhodčí: Mullner – Nosek, P.Tvrdoň. Vyloučení: 13:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Průběh utkání

Utkání Nitry s jihlavskou Duklou rozhodně nezačalo nikterak vlažně. Již v polovině druhé minuty byl vyloučen Bajtek a Nitra mohla skórovat ve vlastním oslabení, to by ale Saliji nesměl trefit tyčku. Za Duklu zahrozili Malec s Flekem. První jmenovaný v dobré pozici na pravém kruhu netrefil dobře puk a druhý jihlavský hráč trefil zblízka jen betony Valenta, protože byl faulovaný.

Hra rychle pokračovala, Němec z mezikruží přestřelil a v další jihlavské šanci pláchl obraně Anděl, puk však mezi betony gólmana nedostal. Na konci dvanácté minuty již Jihlava vedla. Střelou z levého kruhu potrestal laxní defenzivní činnost Nitranských Jakub Flek. Přelom patnácté a šestnácté minuty byl orámován dalším gólem červenožlutých. Stloukalovo vyloučení potrestal Jakub Flek, kterému stačilo správně nastavit hokejku do perfektní přihrávky Dobrovolného. V závěru ještě zahrozil Saliji a Milam, nicméně Honzík byl pozorný.

Čtyři a půl minuty po začátku druhé části vedli červenožlutí již o tři branky. Po krásné kombinaci, která začala na levé straně u Kohouta, si Tomáš Harkabus vyměnil puk se Skořepou a zakončoval do prázdné klece. Jihlava byla na koni, Němec se prosmýkl před branku, ale Valent zachránil svůj tým od čtvrté pohromy. Na druhé straně neměl Honzík příliš práce, a když už, tak vychytal střelu Beneho ze středu pásma. Také Nitra ukázala, že umí využívat přesilovky. Milo poslal od modré puk na levý kruh Štefankovi, ten jej ihned předal na druhý kruh pro Filipa Bajteka, pro kterého nebyl problém trefil odkrytou klec. Hosté si mohli vzít třígólové vedení zpátky, jenže Harkabus po dobré Skořepově přihrávce pálil z první nad branku.

Na začátku posledního dějství se musel nejprve ohánět Honzík, jenž zastavil střelu Nováka i následnou dorážku Pupáka. Gól tak padl na druhé straně. Po vyhraném buly před brankou Nitry si okamžitě sjel před Valenta Martin Kohout a bekhendem vstřelil čtvrtý gól svého týmu. Další část hry byla orámovaná spíše vyloučeními, ani jeden z týmů se do výraznější šance nedostal. Na konci zápasu hrála Jihlava 93 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. I když byl Valent v jednom ohni, populárního „bůra“ vstřelit Dukla nedokázala. Při slibné šanci Důrase se stihl gólman Nitry přesunout ke své tyči. Zápas tak skončil výhrou svěřenců trenéra Petra Vlka v poměru 4:1.

Po konci zápasu následovaly samostatné nájezdy, které mohou určit pořadí, pokud budou mít týmy stejný počet bodů a totožný rozdíl skóre. Za Duklu se v první sérii trefil David Březina, ve druhé pak Tomáš Harkabus. Nitra uspěla pouze ve třetí sérii nájezdem Kutálka.

Na Rona Cupu 2015 v Trenčíně tak Jihlava neskončí hůře než na třetí pozici. Jestliže Trenčín a Zlín své odpolední zápasy prohrají, červenožlutí turnaj dokonce vyhrají. Při jakémkoliv bodovém zisku obou týmů bude Dukle patřit již zmiňovaná třetí pozice.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie