6:2
(2:0, 3:0, 1:2)

Dukla padla na Kladně. Rytíři jí nasázeli půltucet gólů

20.08.2015 / Zdeněk Drla

Hodně studená sprcha. Dukla Jihlava prohrála ve druhém kole Regionálního poháru na ledě kladenských Rytířů 2:6. Kladno šlo do vedení už ve druhé minutě, krátce nato odstoupil ze hry gólman David Honzík a přepustil tak místo v brance juniorovi Janu Brožovi. Středočeši si do konce druhého dějství vybudovali pohodový náskok 5:0, Dukla se gólu dočkala ve třetí třetině, kdy se po individuální akci prosadil Jakub Flek, Rytíři poté odskočili znovu na rozdíl pěti gólů, konečnou podobu skóre dal v 53. minutě Josef Skořepa.
Dukla je po druhém kole v pohárové tabulce poslední.
20.08.2015 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

Rytíři Kladno

Cikánek – Růžička, Kehar, Posmyk, Nash, Repe, Gutwald, Zajíc, Kolářík – Rudovský, Skuhravý, Machač – Čurda, Stach, Bílek – Redlich, Lukáč, Horna – Miura, Křepelka, Kružík
6

HC Dukla Jihlava

Honzík (3. Brož) – Štebih, Hořava, Kvapil, Dundáček, Dobrovolný, Šimek, Šafář, Zadražil – Alekseev, Důras, Diviš - Březina, Skořepa, Harkabus - Anděl, Melenovský, Flek - Malec, Jícha, Prokš
2
Branky a nahrávky: 2. Bílek (Posmyk, Stach), 16. Lukáč (Horna, Růžička), 23. Stach (Repe), 27. Nash (Skuhravý), 40. Horna (Skuhravý, Machač), 52. Horna – 47. Flek, 53. Skořepa (Zadražil). Rozhodčí: Ondráček – Pokorný, Koželský. Vyloučení: 9:9, navíc Skuhravý (KLA) 10 min. za ZHK. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 760. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:2.

Průběh utkání

Lepší úvod zápasu si Kladenští nemohli přát. Ve druhé minutě dostal nabídku na modré čáře Posmyk, ten ještě vylepšil pozici Vítězslavu Bílkovi, který se vytočil v předbrankovém prostoru a následnou střelou mezi betony otevřel skóre utkání - 1:0. V osmé minutě se prokličkoval po levé straně jihlavský Jícha, jehož tvrdou střelu likvidoval Cikánek. O dvě minuty později dostala Jihlava možnost chvilkové přesilové hry pět na tři, ale tu využít nedokázala.

Ve 14. minutě vybojoval kotouč za jihlavskou brankou Machač, jeho následný pas před branku ale Skuhravý využít nedokázal. Uběhly dvě minuty a Rytíři se po střele z první Michala Lukáče dostali do dvoubrankového vedení - 2:0.

V samotném začátku druhé periody dostali Rytíři k dispozici přesilovou hru, tu podruhé v zápase využili. Po střele Repeho se dostal před brankou k dorážce David Stach, ten bez problému uklidil puk za záda Brože - 3:0. Ve 27. minutě se při hře čtyři na čtyři prosadil Brandon Nash,který pálil od modré - 4:0. V polovině utkání se pokoušel snížit stav utkání Melenovský, ale jeho několik pokusů u levé tyčky Cikánek zlikvidoval. V závěru druhé třetiny ještě dostali domácí možnost početní výhody, kterou přetavil ve velkém tlaku před brankou Tomáš Horna – 5:0.

Ve 47. minutě se do rychlého protiútok hnal Jakub Flek, ten svým individuálním zakončením prostřelil Cikánka - 5:1. V 52. minutě se dostal ke střele David Stach, na jehož dělovku Brož nedosáhl - 6:1. Posledním skórujícm hráčem čtvrtečního utkání byl jihlavský Josef Skořepa, který stanovil konečnou podobu výsledku zápasu druhého kola Regionálního poháru - 6:2.

Reportáž převzata z www.rytirikladno.cz (editováno)