6:1
(3:0, 1:0, 2:1)

Dukla utrpěla na ledě Třebíče vysokou porážku, domů si veze šest gólů

27.08.2015 / Tomáš Lysý

Poslední srpnový čtvrtek pokračoval Regionální pohár čtvrtým kolem, ve kterém Jihlava zajížděla na stadion nedaleké Třebíče. Domácí se v páté minutě dostali do vedení a poté dalšími dvěma góly potrestaly pětiminutové vyloučení Martina Kohouta. Další branka padla v polovině zápasu, kdy Třebíč znovu využila přesilovou hru. V závěrečné části opět padly tři góly. Nejprve se dvakrát prosadili domácí, aby v závěru vstřelil čestný úspěch Dukly Alexander Grebenjuk. Jihlavě se zatím vystoupení v Regionálním poháru vůbec nedaří, po čtyřech odehraných zápasech má na kontě jeden bod při skóre 5:19.
27.08.2015 17:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč

Klimeš – Malena, Bilčík, Čejka, Nico, Šaur, Přibyl, Šik – Erat, Dolníček, Svoboda T. – Švec, Polodna, Psota – Petelin, Bitner, Beneš – Kusko, Baldwin, Klecha – Juráň
6

HC Dukla Jihlava

Sáblík – Štebih, Dobrovolný, Šimek, Kvapil, Grebenjuk, Dundáček, Šafář, Kaláb - Melenovský, Jícha, Severa, Prokš, Březina, Flek, Skořepa, Důras, Harkabus, Kohout, Seman, Alekseev
1
Branky a nahrávky: 5. Petelin (Přibyl), 11. Petelin (Nico, Švec), 15. Svoboda (Bilčík, Polodna), 30. Svoboda (Polodna, Erat), 44. Erat (Svoboda), 52. Švec (Svoboda) – 58. Grebenjuk. Rozhodčí: Blecha, Pokorný – Lainka, Klouda. Vyloučení: 12:6, navíc Kohout a Dundáček (oba JIH) 5 min. + do konce utkání. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 670. Střely na branku: . Průběh utkání: 6:0, 6:1.

Průběh utkání

Již po devatenácti vteřinách mohl chybnou rozehrávku hostí využít Erat, tváří v tvář však nedokázal jihlavského gólmana přelstít. Domácí se poprvé radovali v páté minutě. Jen co se Luka Petelin vrátil z trestné lavice, dostal se ke kotouči, udělal dva rychlé kroky a trefil se přesně mezi betony Sáblíka. Naopak chybu v třebíčské rozehrávce nevyužil Skořepa, třebíčský gólman mu v zakončení vypíchnul puk. V polovině desáté minuty Kohout zezadu narazil na mantinel Svobodu, za což dostal pět minut a do konce zápasu a domácí dlouhou přesilovku využili hned dvakrát. Po dvou minutách tečoval Luka Petelin střelu obránce Nika od modré a faulovaný Tomáš Svoboda na sklonku dlouhého trestu přesně vymetl levý horní roh branky.

Ze začátku druhé třetiny hrála Dukla dvě přesilové hry, ale k odmazání nuly z konta vstřelených branek hostí nedošlo. Na druhé straně dostal zkušený jihlavský bek Dobrovolný dvě plus dvě minuty za úder do oblasti hlavy a krku a za hrubost, domácí Klecha dvě minuty za hrubost a Horácká Slavia dostala měla k dispozici další početní výhodu. Tomáš Svoboda využil přesné akce spoluhráčů, kdy zakončoval do prázdné branky, připsal si svojí druhou přesilovkovou trefu v zápase a vstřelil třetí přesilovkový gól domácích z dosavadních čtyř přesných zásahů. Na konci druhé části si mladý šikula mezi jihlavskými beky, Filip Dundáček, vyšlápl na jednoho z domácích hráčů, čímž odstartoval pěstní souboj s Václavem Čejkou. Jak boxerská vložka dopadla sice nevíme, ale Dundáček dostal za svůj předchozí zákrok, který sudí posoudil jako vražení na hrazení, pět minut a do konce zápasu.

Dlouhou početní výhodu domácí nevyužili, nemuseli však pranic litovat. V rovnovážném počtu hráčů využil Roman Erat výborný pas Svobody a v čase 43:23 zvýšil na 5:0. Když byl Jiří Dobrovolný vyloučen za držení puku, radovala se Třebíč ze čtvrtého přesilovkového gólu. Radost Eratovi při jeho zakončení do prázdné klece ještě překazil parádním zákrokem Lukáš Sáblík, ale za okamžik již jihlavský strážce svatyně kapituloval. Svoboda našel před brankou volného Marka Švece a tentokrát již cestě puku do odkryté klece bezmocný gólman červenožlutých nezamezil. První jihlavská radost mohla přijít v sedmapadesáté minutě. Hosté dostali puk za čáru, ale hlavní sudí gól neuznal, protože tak bylo dosaženo nedovoleným způsobem. Dukla se přece jen radovala. Dvě minuty před koncem při dvojnásobné přesilovce Jihlavy zamířil naprosto přesně Alexander Grebenjuk, který je v týmu z krajského města Vysočiny na zkoušku.

Ani čtvrtý zápas Regionálního poháru, zařazeného do přípravy, Dukla Jihlava nevyhrála. Ve druhém zápase téhož dne si veze Motor České Budějovice tři body z ledu Kladna, což znamená, že Jihočeši jsou blizoučko k obhájení trofeje. Mají na svém kontě 11 bodů, Kladno s Třebíčí jsou shodně šestibodoví a Jihlava získala zatím pouze jeden bod. První zářijový den se hraje další kolo, Dukla doma od 18 hodin přivítá Kladno, do Třebíče přijedou České Budějovice a pokud získají minimálně bod, obhájí loňské vítězství.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Trenér Jihlavy se odmítl k zápasu vyjádřit.

Jiří Mička (SK Horácká Slavia Třebíč): Zápas jsme výsledkově zvládli, využili jsme přesilovky a myslím, že jsme se oproti utkání s Kladnem o dost procent zlepšili. Dobře jsme bruslili a hráči dobře plnili pokyny i taktiku. Vedli jsme a soupeř se s tím snažil něco dělat, hodně se přerušovalo, došlo i na potyčky, jediným hráčem, který to odnesl vážněji je Marcel Juráň, ale ještě nevíme, jak to s ním bude vypadat. U ostatních jsou to takové spíš prkotiny. Dnes po utkání si sedneme a budeme řešit složení kádru, ale určitě to ještě nebude konečné a definitivní se sestava, která by měla na led vyjet devátého září. Počítali jsme s tím, že v tuto dobu už tady budeme mít hráče z Olomouce a z Komety, ale oba kluby mají teď své problémy a marodky, takže se složení týmu teď snažíme řešit jinou cestou. Proto bude ještě nějaký čas trvat, než bude složení týmu definitivní.