2:3
(1:1, 1:1, 0:1)

Dukla poslední zápas přípravy vyhrála, z ledu Motoru veze cennou výhru

03.09.2015 / Matěj Mayer

V závěrečném utkání přípravy zajížděla Dukla na led Českých Budějovic, již jistého vítěze Regionálního poháru. Motor se dostal už po dvaceti vteřinách do vedení, za hosty v osmé minutě srovnal Tomáš Harkabus. Krátce před polovinou zápasu Dukla po trefě Martina Kohouta vedla, ale domácí za dvaašedesát vteřin stihli srovnat stav. O vítězi zápasu rozhodla třetí třetina, v čase 51:45 vstřelil rozdílovou branku novic v jihlavském dresu David Gríger. V letošním Regionálním poháru obsadila Jihlava za Motorem a Kladnem třetí pozici, poslední skončila Třebíč.
03.09.2015 17:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

Banes Motor České Budějovice

Gába – Suchánek, Vráblík, Semrád, Šanda, Žovinec, Žáček – Žálčík, Babka, Škoda – Nouza, Straka, Heřman – Kuchejda, Mikyska, Švihálek – Guman, Přibyl, Prokeš – Marek
2

HC Dukla Jihlava

Habal – Zadražil, Štebih, Dobrovolný, Šimek, Grebenjuk, Dundáček, Kaláb – Jícha, Prokš, Březina – Malec, Flek, Gríger – Důras, Anděl, Harkabus – Kohout, Seman, Alekseev
3
Branky a nahrávky: 1. Nouza (Straka), 29. Prokeš (Guman) – 8. Harkabus (Kohout), 28. Kohout, 52. Gríger (Alexejev, Štebih). Rozhodčí: Pešina – Šperl, Flegl. Vyloučení: 5:5, navíc Harkabus (JIH) 10 min. OT. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1800. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Začátek první části byl ve znamení bleskové branky Motoru, která padla už po 20 sekundách! Vráblíkovu ránu na zadní mantinel sebral za brankou kapitán Straka, který naznačil, že obkrouží klec, ale nakonec poslal kolem první tyče přihrávku Tomáši Nouzovi, který se z první nemýlil. V páté minutě mohlo být pro hosty ještě hůře, když po střele obránce Vráblíka zazvonila tyč. Motor neproměněné příležitosti litoval ještě více o chvíli později, když sám inkasoval. Kohout vystihl rozehrávku domácích a poslal přihrávku naslepo před branku, kde se přesnou střelou z první prosadil Tomáš Harkabus. Českým Budějovicím mohl ve 14. minutě vedení vrátit aktivní Babka, který během několika sekund trefil dokonce dvakrát pravou tyč! Závěr třetiny byl herně vyrovnaný.

Druhou třetinu začala lépe Dukla. První přesilovou hru sice nevyužila, ale krátce před polovinou zápasu se přece jen dostala do vedení. Martin Kohout projel po pravé straně, sjel si před Gábu a zkušenou střelou kolem gólmana zakončil. Českobudějovičtí ovšem bleskově vyrovnali Radkem Prokešem, který prostřelil Habala po pěkné přihrávce Gumana zpoza branky. Hra byla dále vyrovnaná, což odpovídalo i výsledku. Ke konci třetiny se ale na ledě hodně jiskřilo. Jeden z hráčů Jihlavy srazil vyjetého brankáře Gábu a byla z toho mela. Domácí Žovinec si ze skrumáže vytáhl Grígera, se kterým předvedl bitkařskou vložku, jež byla oceněna čtyřmi minutami pro oba borce.

I třetí část pokračovala ve vyrovnaném duchu. Úvod poznamenala přesilová hra Motoru, ve které velkou šanci spálil Nouza, jenž netrefil bránu ranou z dobré pozice. Poté se zdáli aktivnější spíše domácí, ale branka padla na druhé straně. David Gríger, nová posila Dukly, vjel do útočného pásma a vypálil z vrcholu pravého kruhu. Gába nebyl ideálně postavený a na ránu si ani nesáhl. Jihočeši v tu chvíli prohrávali a byli pod tlakem. Bylo vidět, že se snaží o vyrovnání, ale proti byl vždy gólman Habal. V 57. minutě domácím fanouškům zatrnulo, když domácí brankář Gába vyjel pro puk nahozený do rohu kluziště, ten se ovšem odrazil před branku, kde v tu chvíli nikdo nebyl. V samém závěru ještě zkoušel Motor hru bez brankáře, ale Jihlava už si hubené vítězství pohlídala.

Konečná tabulka Regionálního poháru 2015

1. ČEZ Motor Č. Budějovice    6  4  1  0  1  22:12   14
2. Rytíři Kladno	      6  3  0  0  3  17:17    9
3. HC Dukla Jihlava	      6  2  0  1  3  10:21    7
4. SK Horácká Slavia Třebíč   6  2  0  0  4  18:17    6