4:5p
(0:0, 3:4, 1:0 - 0:1)

Dukla veze z gólové přestřelky na ledě Šumperka dva body a po třech kolech vede tabulku WSM Ligy

14.09.2015 / Martin Schwarz

První vložené pondělí v rámci třetího kola WSM Ligy přineslo souboj Šumperka a Dukly. Červenožlutí měli v první třetině převahu, ale když už se jim podařilo prostřelit gólmana, zastavila jejich střely dvakrát tyčka. Naopak ve druhé části byly vidět brankové hody. Draci se dvakrát ujali vedení, Jihlava dvakrát vyrovnala díky Richardu Divišovi a Filipu Dundáčkovi a poté Dávidem Grígerem otočila stav. Vedení sice vydrželo hostům sotva minutu, ale Tomáš Harkabus znovu převážil misky vah na stranu hostí. Jenže Šumperk v první vteřině poslední minuty opět srovnal a duel šel do prodloužení. To v čase 61:09 rozhodl svým druhým gólem v utkání Richard Diviš. Další utkání čeká Duklu již ve středu od tradičních 17:30 proti nováčkovi z Přerova
14.09.2015 18:00, WSM Liga - 3. kolo

DRACI PARS Šumperk

Šindelář – Bažant, Zdráhal, Havlík, sedlák, Prokop, Drtil – Haas, Plášek, Šimun – Brunec, Vrdlovec, Fořt – Kaut, Tomášek, Půhoný – Milfait, Voženílek, Půlpán – Ostřanský, Hroch
4

HC Dukla Jihlava

Škarek – Kaláb, Dundáček, Šimek, Grebenyuk, Štebih, Zadražil, Dobrovolný – Důras, Melenovský, Flek - Alekeseev, Skořepa, Diviš – Kohout, Seman, Harkabus – Prokš, Gríger, Anděl
5
Branky a nahrávky: 22. Tomášek (Půhoný), 25. Plášek, 31. Fořt (Zdráhal, Vrdlovec), 60. Půhoný – 24. Diviš (Alekseev), 28. Dundáček, 31. Gríger (Prokš, Anděl), 33. Harkabus, 62. Diviš (Skořepa, Štebih). Rozhodčí: Trombík – Rožánek, Konvička. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 845. Střely na branku: 30:43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5. Nejlepší hráči utkání: Karel Plášek - Filip Dundáček

Průběh utkání

Hokejisté v červenožlutých trikotech dojeli pod vrcholky Jeseníků posílení dvěma výhrami v základní hrací době, draci naopak toužili zaskočit mírného favorita utkání a získat poprvé všechny tři body v šedesáti minutách hracího času. Aktivněji ovšem začala parta z Vysočiny. Běžela teprve první minuta úvodní periody a pozornost Filipa Šindeláře pořádně prověřil Michal Důras. Jen o pár vteřin později se před stejným brankovištěm osamocený ocitl Harkabus, ale taktéž ztroskotal na ochránci šumperské svatyně.

Téměř do poloviny úvodní dvacetiminutovky odolával Šindelář střeleckému představení Jihlavy, jenže zabral také Šumperk. Teprve patnáctiletého Jakuba Škarka v kleci Jihlavy vyzkoušel peckou z dálky ve 14. minutě hry Tomášek. Jenže mladý talent v hostující brance s klidem vyrazil puk nad sebe. Branky se sice Salith v první periodě nedočkal, ale další výraznou příležitostí pobavil fanoušky na tribuně Půhoný. Poslední větší možnost první části prováhal Martin Kohout, trefil pouze tyčku šumperského zařízení, Draci nezužitkovali ani početní výhodu v závěru třetiny.

Jestliže první perioda skončila fotbalovým výsledkem, to samé se rozhodně nedalo tvrdit o prostředním dějství. Sedmigólovou třetinu načal fantastickou finesou domácí David TOMÁŠEK, jenž rozradostnil ochozy – 1:0. Dukla dorovnala ve 24. minutě, Richard DIVIŠ pohotově zasunul po ledě za bezmocného Filipa Šindeláře – 1:1. Salith měl náskok jedné trefy zpátky po úprku Karla PLÁŠKA v oslabení, zakončením do horní poloviny klece kapitán pobavil diváky – 2:1. Ovšem v závěru 28. minuty svítila na tabuli opět remíza. Filip DUNDÁČEK pohledným pukem nad rameno Šindeláře rozradostnil střídačku Dukly – 2:2.

Jihlava poprvé v zápase vedla, když Dávid GRÍGER ukázkově vybruslil zpoza svatyně až před Šindeláře a nedal mu střelou zápěstím sebemenší šanci – 3:2. V poslední vteřině 31. minuty Šumperští využili nabídnutou přesilovou hru. Tomáš FOŘT bez většího zaváhání propasíroval touš za Jakuba Škarka, zajistil tak plichtu 3:3. Muži s ježkem na prsou přesto odjížděli do kabiny s náskokem. Tomáš HARKABUS překvapil střelou z úhlu na brankovišti všechny kolem – 3:4.

Salith Šumperk tedy vtrhl do poslední dvacetiminutovky s jasným cílem – dotáhnout duel minimálně do prodloužení. Práci měl ale domácí gólman, Grígerovu střelu byl Šindelář nucen vytěsnit do rohu hned po prvním buly třetí části. Stav zůstal úplně stejný až do poslední minuty základní hrací doby. Draci zužitkovali tlak na brankovišti a Jiří PŮHONÝ za hlasitého povyku tribun srovnal na 4:4! Prodloužení ale zvládla lépe Jihlava. Richard DIVIŠ druhým gólem zápasu rozhodl. Salith Šumperk – HC Dukla Jihlava 4:5 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Dělali jsme spoustu individuálních chyb. Ale když to vezmu globálně, se ziskem dvou bodů jsme spokojeni. Ve druhé třetině se nám podařilo prolomit smůlu z první části a padly do klece Šumperka i góly méně častého typu, ale takový už je hokej. I v závěru třetí třetiny jsme trefili tyčku, klidně se nám mohlo podařit vyhrát v základní hrací době. Dalo se ale čekat, že když soupeři ve druhé třetině nabídneme takové šance, zužitkuje je. Zkušení hráči jako Karel Plášek se moc často nemýlí.

Libor Pivko (asistent trenéra Salith Šumperk): Nebudeme si říkat, že jsme odehráli dobrý zápas, to v žádném případě. Udělali jsme spoustu individuálních chyb, které by se určitě neměly stávat. Když tyto chyby odstraníme a přidáme k tomu dnešní bojovnost, nemám o zbytek průběhu soutěže strach. Ale na těch chybách musíme zapracovat. Pořád si je připomínáme, ale výsledek není vidět. Každopádně musím před týmem smeknout, jak moc bojoval a chtěl jít za vítězstvím. Je dobré, že jsme zápas se soupeřem, jako je Jihlava, dotáhli do remízového stavu v základní hrací době.