3:1
(0:0, 1:1, 2:0)

Ani letos nepůjde Dukla do play off z první pozice

07.02.2004 / Eva

Jihlavští hokejisté přišli v sobotu definitivně o možnost vstoupit do play off z vedoucího místa. Ve šlágru 39. kola totiž podlehli na ledě Berouna 1:3 a kolo před koncem dlouhodobé části na něj v prvoligové tabulce ztrácí šest bodů. Jediný úspěch Dukly zaznamenal v polovině 29. minuty Petr Kaňkovský.
07.02.2004 17:00, 1.liga ČR - 39. kolo

Medvědi Beroun 1933

Popperle - Jelínek, Vaněček, Ševc, Braniš, Jareš, Ovčačík, Kašák, Holub - Besser, Šinágl, Hořava, Frolík, Křesťan, Eiselt, Horčička, Slížek, Novotný, Jech, Víšek, Gengel
3

HC Dukla Jihlava

Suchan - Kolafa, Kubeš, Punčochář, Staněk, Morava, Šmarda, Duben, Kuchyňa - Padělek, Bakus, Rytnauer - Mareš, Havel, Sklenička - Čachotský, Kaňkovský, Říha - Fink, Altrichter, Chytka
1
Branky: 31. Slížek (Holub), 42. Holub (Slížek, Horčička), 44. Jareš (Horčička, Novotný) - 29. Kaňkovský (Čachotský, Šmarda). Rozhodčí: Staněk - Svoboda, Zítková. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2100.

Průběh utkání

Souboj vedoucích Medvědů se třetí Duklou Jihlava přilákal do hlediště berounského zimního stadionu na tamní poměry rekordní návštěvu. Zápas sledovaly zhruba dvě tisícovky diváků, které se v úvodní třetině těšily na gól marně.
Stejně jako v předchozích třech vzájemných utkáních bylo od úvodního vhazování zřejmé, že ani tentokrát diváci příliš gólů neuvidí. V první třetině se skóre neměnilo především zásluhou jihlavského brankáře Jaroslava Suchana, Tomáš Popperle na opačné straně kluziště byl totiž téměř po celých dvacet minut bez práce. První velkou příležitost ke skórování promarnil hned ve 3. minutě berounský útočník Petr Horčička, který se před gólmanem Dukly objevil zcela osamocen, mířil ale pouze do ležícího brankáře. O tři minuty později zahrozil Ctibor Jech, ani jeho bekhendová střela se ovšem neujala. V 8. a 10. minutě pak kralovala pohotová Suchanova lapačka a když Horčičkův pokus z 18 minuty pouze prošel skrz branoviště, odcházelo se do kabin za stavu 0:0.

Po přestávce se nejprve znovu vyznamenal jihlavský gólman, který vystihl směr Besserovy střely a svou lapačkou jí opět zabránil v cestě do sítě. Dukla se dostala do první vážnější šance až v polovině 29. minuty a hned z toho byl gól. Lekci z produktivity uděloval nejproduktivnější hráč soutěže Petr Kaňkovský, který ujel po pravé straně a našel skulinu mezi Popperleho bruslemi. 0:1. Z vedení se ale hosté radovali pouhé dvě minuty, pak se přes dvojici jihlavských obránců probil Ladislav Slížek a střelou nad padajícího Suchana srovnal s Duklou krok. 1:1. V 37. minutě se mohla Jihlava Medvědům znovu vzdálit, jenomže únik dvojice Bakus – Říha v oslabení gólem neskončil a tak se šlo i po druhé třetině do kabin s remízovým stavem.

Přesně s vypršením 40. minuty fauloval hostující obránce Petr Kuchyňa a domácí tak vstupovali do závěrečného dějství s jedním mužem na ledě navíc. Početní převahu nakonec také dokázali využít. V okamžiku, kdy do skončení Kuchyňova trestu zbývalo 13 vteřin, se k puku dostal Jan Holub a zamířil přesně do poloodkryté jihlavské klece. 2:1. Další přesilovka Berouna na sebe nenechala dlouho čekat. Jen o půl minuty později byl vyloučen Aleš Padělek a potřetí se za Suchanova záda trefil na sklonku 44. minuty Richard Jareš. 3:1.
V závěru pak mohl ještě vykřesat jiskřičku naděje jihlavský obránce Marián Morava, ale puk do sítě kolem levé tyče Popperleho branky nepropasíroval. Utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím domácího celku v poměru 3:1.

Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda ( Beroun ): „ Podle mě to byl velmi kvalitní zápas, který se obešel bez jakýchkoliv rušivých momentů. My jsme v něm nakonec vyhráli zcela zaslouženě, protože si myslím, že pro vítězství jsme tentokrát udělali mnohem víc než soupeř.“

Petr Fiala (Jihlava): „ Spokojeni určitě být nemůžeme. Mysleli jsme si, že co se statečnosti týče, tak tady podáme mnohem lepší výkon. Někteří hráči dnes prostě neodehráli to co v nich je a jen s těmi pár zkušenými, kteří táhnou tým celou sezónu, jsme na vedoucí příčku pomýšlet nemohli. Domácí šli vítězství víc naproti, urputně bojovali o každý puk a právě to nám dnes chybělo. Věřím, že se z toho výkonu tady rychle oklepeme a od středy už zase budeme zcela jiné mužstvo.“