6:4
(1:2, 4:1, 1:1)

11.08.2015 / Tomáš Lysý

11.08.2015 16:15, Přípravné zápasy staršího dorostu - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný - P. Slabý, Krtek, Mareš, Stark, Vála, G. Havelka - Hrbatý, Mejzlík, Strnad, Fixa, Heinrich, Kadleček, Čermák, J. Slabý, Šimák
6

HC Kometa Brno

Huzlík (34. Dostál) - Furch, Trnka, Kučera, Zábranský, Jurnečka, Jeřábek, Čejka, Ferda, Hasoň, Knap, Mlynář, Frydrych, Klenec, Mtula, Novák, Suss, Gajarský
4
Branky a nahrávky: 10. Mejzlík (Strnad), 24. Čermák (J. Slabý), 28. Mejzlík (Strnad), 34. Strnad (Mejzlík), 37. Mejzlík, 60. Čermák (Heinrich) - 18. Mlynář (Zábranský), 20. Knap (Frydrych), 40. Klenec (Matula), 59. Ferda (Gajarský). Rozhodčí: Paur - Suchý, Sibera. Vyloučení: 7:5, navíc Novák (KOM) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2, 5:4, 6:4.

Průběh utkání

Oboustranně poměrně svižný a důrazný hokej přinesla první třetina přípravného zápasu Jihlavy proti Kometě Brno. Do zápasu vstoupila lépe Dukla, která během prvních osmi minut nastřelila horní a poté i levou tyč Huzlíka, ale v desáté minutě se již domácí radovali. Tomáš Mejzlík zblízka propasíroval puk mezi levou tyč a levý beton gólmana. Jenže konec třetiny domácím nevyšel. V čase 17:09 se o vyrovnání postaral Tomáš Mlynář a jedenáct vteřin před první pauzou poslal Kometu do vedení Dominik Knap.

Druhá třetina prakticky rozhodla o vývoji celého zápasu. Jihlava předvedla velký obrat, když svému soupeři vstřelila tři góly. Nejprve se šikovnou střelou z mezikruží postaral o srovnání David Čermák a poté již začala úřadovat první jihlavská formace. Na začátku osmadvacáté minuty po Strnadově přihrávce zakončoval Tomáš Mejzlík. O šest minut později si oba dva role prohodili, úspěšným střelcem byl Milan Strnad. Další gólový zářez si připsal opět Milan Strnad, který tři a třičtvrtě minuty před pauzou zvyšoval již na 5:2. Jenže Kometa v samotném závěru třetiny vykřesala jiskřičku naděje, po spolupráci s Matulou se trefil Filip Klenec.

V závěrečném dějství padlo nejméně branek. Brňané se snažili nahazovat puky na branku, znepříjemňovat gólmanovi Štastnému práci a dorážet, ale strážce jihlavské svatyně byl v pravý čas na pravém místě, i za podpory svých spoluhráčů. Také Dukla měla šance. Střelu Jiřího Slabého z mezikruží skvěle zneškodnila lapačka druhého gólmana hostí Dostála. Poté měli domácí možnost trestného střílení po faulu Zábranského na Čermáka. Jihlavský forvard svůj nájezd neprovedl špatně, jenže orazítkoval jen levou horní tyčku. Před Dostálem bylo horko i nadále, během deseti vteřin zneškodnil střelu Fixy a dorážky Kadlečka i Heinricha. V čase 58:31 prohrávali hosté už jen o gól, když se v závaru před brankou prosadil Radim Ferda. I přes dílčí tlak se Kometě vyrovnat nepodařilo, naopak pět vteřin před koncem stanovil David Čermák trefou do prázdné klece konečný stav na 6:4 pro Jihlavu.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Utkání jsme odehráli velice dobře takticky, kluci plnili to, co měli. Zápas rozhodla druhá třetina, kdy se naše jediná produktivní lajna dokázala čtyřikrát prosadit. I když Kometa mohutně dotahovala, nakonec jsme to zvládli a v závěru ubránili. Odehráli jsme velice pěkný zápas, se kterým jsme spokojeni. Zítra nás čeká další utkání, ve kterém dostanou šanci další hráči.