2:9
(0:1, 0:6, 2:2)

Mladší dorostenci porazili brněnský Warrior. Rozhodla kanonáda ve druhé třetině

11.08.2015 / Zdeněk Drla

Jedenáct gólů bylo k vidění v hale u Základní školy Úvoz, která je domovským stánkem Warrioru Brno. Mladší dorostenci Dukly Jihlava nasázeli soupeři, který působí v extraligové skupině Východ, devět gólů. Rozhodla druhá třetina, kdy se červenožlutí prosadili hned šestkrát. Čistým hattrickem v necelých deseti minutách se blýskl Vítězslav Brož, třikrát se z gólu radoval i Jan Úlovec, po jedné trefě zaznamenali Matěj Daňhel, Martin Zadražil a Jindřich Kardoš.
11.08.2015 11:45, Přípravné zápasy mladšího dorostu A - 2. kolo

HCM Warriors Brno

Labert (31. Horký) - Daněk, Branžovský, Veleba, Müller, Miloš, Chlubna, Salzburgr, Mudrych, Karpíšek, Bernovský, Dufek, Turanský, Bocian, Hrubeš, Zajíček, Antonů, Vlk
2

HC Dukla Jihlava

Chaloupek (31. Lepeška) - Vaněk, Marek, Mareček, Zadina, Barák, Rusňák - Vala, Svoboda, Juda - Zadražil, Najman, Daňhel - Brož, Kardoš, Úlovec
9
Branky a nahrávky: 49. Antonů (Zajíček), 53. Veleba - 14. Úlovec (Kardoš, Brož), 22. Brož (Úlovec), 25. Brož (Rusňák), 31. Brož (Kardoš), 32. Daňhel (TS), 33. Úlovec (Kardoš, Brož), 37. Zadražil (Daňhel, Marek), 50. Úlovec (Zadina), 59. Kardoš (Rusňák, Brož). Rozhodčí: Antonín - Měkkýš, Vašíček. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 0:7, 1:7, 1:8, 2:8, 2:9.

Průběh utkání

Po první třetině to na zimním stadionu u Základní školy Úvoz vypadalo na vyrovnané utkání, i když mírnou převahu měla hostující Dukla. Ve 14. minutě otevřel skóre jihlavský útočník Jan Úlovec.

Doslova brankostroj rozjeli jihlavští dorostenci ve druhém dějství. Ve 22. minutě po pohledné souhře s Janem Úlovcem využil přesilovku Vítězslav Brož - 0:2. Stejný hráč se prosadil o necelé tři minuty později. Šikovný útočník zkompletoval čistý hattrik v 31. minutě - 0:4.

K zajímavé situaci došlo ve 31. minutě, kdy byl pronikající jihlavský útočník Adam Najman faulován ve středním pásmu, stihl však ještě přihrát rozjetému Matěji Daňhelovi, který byl v jasné gólové šanci před brněnským gólmanem podražen. Hlavní sudí nařídil trestní střílení a menším trestem potrestal i první faul. Tresné střílení Matěj Daňhel proměnil, další gól přidala Dukla v následené přesilovce, kdy se podruhé v zápase prosadil Jan Úlovec - 0:6. Sedmý gól červenožlutých ještě do druhé sirény přidal Martin Zadražil.

Ve třetí třetině se dvakrát radovali domácí hokejisté, mladí Dukláci dokázali vždy na brněnský gól odpovědět, trefou Jana Úlovce a brejkem Jindřicha Kardoše. Konečné skóre přípravného zápasu se tak zastavilo na stavu 2:9.

PRVNÍ VÍTĚZSTVÍ V PŘÍPRAVĚ. A-tým mladšího dorostu Dukly Jihlava sehrál druhý přípravný zápas na ledě Warrioru. Oproti prvnímu zápasu z minulého týdne, kdy jihlavští mladíci předvedli více než sympatický výkon na ledě úřadujících mistrů z Hradce Králové (prohráli 4:5 po samostatných nájezdech), vyrazila do Brna trochu pozměněná sestava, aby se předvedli i další hráči. A předvedli se skvěle. Účastníkovi extraligové skupiny Východ nasázeli devět gólů.
Horní řada zleva: Adam Rusňák, Martin Zadražil, Miroslav Juda, Jan Úlovec, Pavel Svoboda, Stanislav Vaněk, Tomáš Mareček, Jiří Marek, Daniel Zadina. Prostřední řada zleva: Matěj Daňhel, Adam Najman, Tomáš Vala, Vítězslav Brož, Jindřich Kardoš, Martin Barák. Gólmani: Nikolas Lepeška a Ondřej Chaloupek.
Foto: Zdeněk Drla

Ohlasy trenérů

Jan Dršata (HC Dukla Jihlava): Byl to náš druhý přípravný zápas, kdy jsme nastoupili v lehce obměněné sestavě. Chceme všechny hráče kategorie mladšího dorostu co nejvíce „protočit“ jak v „áčku“ tak v „béčku“, aby co nejvíce hráli a ukázali se. Dnes jsme měli výborný vstup do utkání, kdy jsme kontrolovali hru. Vytvořili jsme si spoustu slibných šancí, které jsme ale nebyli schopni zakončit. Od druhé třetiny jsme šli více do brány, nahazovali jsme jednoduše kotouče a dali šest gólů. Takhle nějak bych si představoval, aby to vypadalo – co nejvíce střílet a vytvářet si pořádný tlak do brány. Kluci dobře bruslili, měli velkou chuť hrát a zaslouženě zvítězili.