0:1
(0:0, 0:0, 0:1)

První důležitý krok Dukla zvládla

04.03.2004 / Eva

Velmi dlouho to na zimním stadioně v Berouně vypadalo na reprízu prvního zápasu semifinále mezi Berounem a Ústí. Utkání tehdy ukončila až jedenáctá série samostatných nájezdů. Tentokrát branka padla - v 52. minutě dal rozhodující gól Aleš Padělek. Svými, místy famózními, zákroky podržel hosty Jaroslav Suchan, který si připsal již druhou nulu v letošním play-off. Dukla tak vyhrála nad Berounem v první utkání 1:0 a stejným poměrem vede i v celé sérii. Druhý duel sehrají oba týmy dnes a utkání můžete sledovat online.
04.03.2004 18:00, 1.liga ČR - 48. kolo

Medvědi Beroun 1933

Kameš - Jelínek, Vaněček, Ševc, Braniš, Jareš, Ovčačík, Kašák, P. Hořava - Besser, Šinágl, Gengel - M. Hořava, Frolík, Eiselt - Horčička, Slížek, Novotný - Klimenta, Víšek, Jech.
0

HC Dukla Jihlava

Suchan - Kolafa, Kuchyňa, Punčochář, Malena, Morava, Šmarda, Duben - A. Padělek, Bakus, Rytnauer - Mareš, Altrichter, Sklenička - Cmunt, Kaňkovský, Říha - Čachotský, Fink, Hlouch.
1
Branka a nahrávky: 52. A. Padělek (Malena, Rytnauer). Rozhodčí: Kubeš - T. Prchal, R. Prchal. Vyloučení: 5:8. Bez využití. Diváci: 2500. Stav série: 0:1.

Průběh utkání

Do úvodní šance zápasu se dostal ve 3. minutě berounský útočník Ctibor Jech. Únik po levé straně zakončil nebezpečnou střelou s níž si ale jihlavský gólman Jaroslav Suchan bezpečně poradil. Na konci 5. minuty hráli Středočeši první přesilovku, Dukla se ovšem bez větších problémů početní převaze domácího celku ubránila. Ani berounský brankář Jaroslav Kameš se v úvodní části příliš nezapotil, pouze ve 12. minutě ho vyděsila střela vyslaná z hole Ladislava Rytnauera a Marešův pokus o minutu později vyrazil maskou.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil, oba týmy se soustředily na obranu a hokejových akcí bylo na berounském zimním stadionu k vidění pomálu. V jedné z ojedinělých šancí se na začátku 23. minuty objevil domácí útočník Ladislav Slížek, na kterého obrana Dukly pozapomněla a ten se rázem ocitl tváří v tvář jihlavskému gólmanovi. Jeho pokus poslat puk do horní části klece mu ale Jaroslav Suchan překazil pohotovým zákrokem. Další velká příležitost domácího celku přišla v polovině 29. minuty, kdy se v krátkém časovém intervalu usadili na trestnou lavici hned dva jihlavští hráči. Dvojnásobnou početní výhodu ale hráli Středočeši pouze 36 vteřin, pak se o tuto možnost sami připravili vlastní nedisciplinovaností. Smutným hrdinou čtvrtečního zápasu byl zcela jistě Ladislav Slížek, jeho druhá velešance totiž ve 35. minutě skončila na břevnu jihlavské branky. A protože se v závěru neujal ani pokus Bessera, odcházelo se i po druhé dvacetiminutovce do kabin za bezbrankového stavu 0:0.

V úvodu posledního dějství přežila Dukla další oslabení a ve 47. minutě se mohla díky Oldřichu Bakusovi sama ujmout vedení. Jihlavský kapitán ale nedokázal užitkovat přesný pas svého spoluhráče Ladislava Rytnauera. Až přišla 52. minuta a s ní milimetrově přesná střela pod horní tyč Kamešovy branky z hole Aleše Padělka. 0:1. Ve zbývajícíh minutách se pak Dukla ještě více zaměřila na obranu a Berounu nedala šanci vyzkoušet ani hru bez brankáře. V poklidu dovedla utkání do vítězného konce a udělala tak úvodní krok na cestě do baráže.

Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda (Beroun): „Byl to klasický zápas play-off, čekalo se hlavně na chybu soupeře. Je mi líto našich kluků, protože do zápasu dali všechno, ale bohužel nám to tam nepadalo."

Petr Vlk ( Jihlava ): „Je to jen první krůček. Beroun měl sice nějaké šance, ale my jsme si je vytvořili také. Bylo to vyrovnané utkání, stejně jako i předešlé vzájemné zápasy v základní části."