1:2sn
(1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Mladší dorost v domácím zápase proti Boleslavi získal pouze bod

10.09.2015 / Tomáš Lysý

Po venkovních zápasech na ledě Českých Budějovic a Havlíčkova Brodu se mladší dorostenci Dukly poprvé představili doma. Proti Mladé Boleslavi otevřel skóre ve čtrnácté minutě využitou přesilovkou Jindřich Kardoš. Druhá půle přinesla několik šancí, více na straně Jihlavy, ale stav zápasu se neměnil. Na začátku třetí části srovnal stav Peter Novák a celý zápas nakonec dospěl do samostatných nájezdů. V nich byl jediným úspěšným střelcem hostující David Litera, který zařídil Středočechům dvoubodový import.
10.09.2015 15:45, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Jurička – Rusňák, Trávník, Rašín, Piskač, Mareček, Marek – Úlovec, Daňhel, Filip – Brož, Najman, Vala – Juda, Kardoš, Zadražil – Musil
1

BK Mladá Boleslav

Haas – Theissig, Červenka, Furmánek, Rudolph, Dobrkovský, Málek, Lhota – Valdhans, Šípek, Litera – Novák, Jindra, Kolner – Čermák, Schulz, Moravčík – Vojta
2
Branky a nahrávky: 14. Kardoš (Vala, Úlovec) – 44. Novák (Šípek), rozh. náj. Litera. Rozhodčí: Pokorný – Rampír, Krejčí. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 74. Střely na branku: 42:19. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

Úvodní šanci zápasu si vypracovali hosté, proti nahození Theissiga, teči Šípka i následné střele Červenky byl Juřička úspěšný. Hosté dále hrozili hlavně z protiútoků, ale Dukla měla také šance. Rašínův pokus Haas příliš neviděl, přesto stačil zasáhnout. Puk se po jeho zákroku dostal k Zadražilovi, který byl tísněn a nemohl zblízka zakončit lépe. První vyloučení zápasu přišlo na sklonku dvanácté minuty a domácí přesilovou hrou nepovrhli. Filipovu střelu z levé strany gólman ještě zneškodnil a Brož dorážku nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Domácí pokračovali v tlaku, Najmanovu střelu i následnou dorážku domácích také Haas zneškodnil, puku se však ujal Jindřicha Kardoše a jeho dorážka už prošla do odkryté klece. Protože hosté v závěru svojí přesilovku nevyužili, šlo se do kabin za stavu 1:0.

Druhá třetina nabídla pohlednější hokej. Vala na jejím začátku pumelicí od modré neprostřelil val těl před brankou. Boleslavským se nabídla přesilová hra čtyři na tři, ale během třiadevadesáti sekund pořádně nevystřelili na branku. Krátce před polovinou zápasu poslal Filip kotouč před branku, ale Daňhel ani Úlovec zblízka puk do sítě nepropasírovali. Velkou šanci měla Jihlava při přečíslení dva na jednoho. Puk se se štěstím dostal k Brožovi, který vyslal do úniku Tomáše Valu, jemuž se nepovedlo rozhýbat gólmana a poslat mu puk mezi betony. Na druhé straně si Šípek zpoza branky vybruslil k pravé tyči Juřičky, kde měl kvůli laxnosti domácích možnost vystřelit a ještě několikrát dorazit puk, ale gólman Dukly byl pozorný. Šance se střídaly na obou stranách. Filip sám před gólmanem hostí těsně netrefil levou tyčku, Rudolph svojí individuální akcí třešničku nenasadil a zblízka nepropálil brankáře.

Tři a čtvrt minuty po startu třetího dějství bylo srovnáno. Peter Novák si nabruslil na pravý kruh a vyslal projektil, kterým neomylně trefil levý horní roh. Jihlava si mohla vzít vedení zpět při dvojici přesilových her. Rušněji bylo během druhé početní výhody. Jihlavské obraně ujel Moravčík, byl možná faulován, ale sudí rozpažil. Hned poté si Mladoboleslavští nedali pozor na Najmana, který se řítil sám na Haase a za podobný zákrok již trestné střílení následovalo. Adam Najman ale střelou kolem lapačky na gólmana nevyzrál. V další příležitosti Dukly se puk odrazil před branku k Brožovi, který nedokázal prostřelit gólmana a tváří v tvář Haasovi se neprosadil ani Trávník. Závěr zápasu patřil šanci Středočechů. Theissigova rána od modré projela vedle levé tyče a odrazila se před branku, kde překvapený Čermák nedokázal zakončit.

Prodloužení přineslo šance až v závěru. Filip obkroužil branku Mladé Boleslavi, puk však kolem pravého betonu do branky nezasunul. Hned poté neuspěl ani Moravčík pohotovou střelou z mezikruží. O vítězi zápasu rozhodly samostatné nájezdy. Domácí Kardoš a Vala si nerozuměli s pukem a Filipův pokus kryla vyrážečka Haase. Za hosty sice neuspěli Novák s Moravčíkem, ale třetí nájezd v podání Davida Litery byl úspěšný. Útočník hostí udělal před gólmanem kličku doleva a zasunul kotouč k tyči - 1:2 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Tomáš Černík (BK Mladá Boleslav): Dnes jsme viděli oboustranně vyrovnané, hodně bojovné utkání. My jsme do prvních deseti minut vstoupili lépe, pak se hra vyrovnala a ve druhé třetině zase byla lepší Dukla. Ve třetí části se nám podařilo z ojedinělé akce dát gól a nakonec jsme v nájezdech vybojovali pro nás důležitý bod.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Od kluků to byl dnes nejhorší zápas, který jsme od nich počínaje přípravou viděli. Bohužel přišli ze školy nesoustředěni a nepřipraveni, a to, co jsme si řekli na poradě před zápasem, bohužel neplnili. Shořeli jsme dnes na neproměňování šancí, které jsme někdy ani nezakončili. Bohužel na jeden gól se vyhrává hodně těžko. Dneska kluci předvedli, co s nimi dokáže udělat nervozita, protože nájezdy byly vyvrcholením všeho - když nám ze tří nájezdů dvakrát utekl puk.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie