2:5
(1:0, 1:3, 0:2)

Beroun prodloužil finálovou sérii

08.03.2004 / Wally, RTD

I přesto, že jihlavští hokejisté ve čtvrtém finálovém zápase na svém ledě dvakrát vedli, odcházeli z ledu nakonec poraženi. Hostující Beroun, který ještě do konce druhé třetiny otočil vývoj zápasu z 2:1 na 2:3, totiž dokázal ve třetí dvacetiminutovce přidat další dvě branky a nakonec zvítězil 5:2. Rozhodující pátý zápas celé série se hraje ve středu 10. března v Berouně.
08.03.2004 17:30, 1.liga ČR - 51. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Kolafa, Kuchyňa, Punčochář, Kubeš, Malena, Šmarda, Duben - Padělek, Bakus, Čachotský - Mareš, Altrichter, Sklenička - Cmunt, Kaňkovský, Říha - Hlouch, Fink, Chytka - Havel
2

Medvědi Beroun 1933

Kameš - Vaněček, Jelínek, Šmíd, Braniš, Hořava Petr, Jareš, Ovčačík, Ševc - Šinágl, Gengel, Hořava Miloslav - Frolík, Eiselt, Horčička - Slížek, Víšek, Klimenta - Jech, Toma, Křesťan
5
Branky: 15. Bakus (Kaňkovský, Šmarda), 33. Kaňkovský (Bakus, Altrichter) - 23. Slížek, 35. Šmíd (Slížek), 39. Hořava Miloslav (Horčička), 58. Šinágl (Hořava Miloslav), 60. Hořava Miloslav (Ševc) . Rozhodčí: Hradil - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 12:11, navíc Říha (JIH) 10 min. OT - Vaněček (BER) 10 min. OT, Eiselt (BER) do konce. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 7250.

Průběh utkání

Do čtvrtého zápasu finálové série Beroun - Jihlava vstupovaly oba celky s vědomím, že pokud domácí Dukla zvítězí, postoupí do baráže o extraligu.

A právě Jihlava vedla po první třetině 1:0. V patnácté minutě totiž využil dvojnásobnou přesilovku Oldřich Bakus. Největší šanci hostů měl ve 13. minutě na holi Miloslav Hořava, kterému ukázkově namazal nejzkušenější jihlavský útočník Petr Kaňkovský, ovšem jeho střelu golfem domácí gólman Jaroslav Suchan vykopl pravým betonem.

Druhou dvacetiminutovku zahájili lépe hostující Medvědi. V úvodu 22. minuty sice ještě Václav Eiselt svou střelou trefil jen pravou spojnici domácí branky, ale o minutu později se berounští hráči radovali z vyrovnání. Po samostatné akci Ladislav Slížek ošálil naznačenou střelou nejen jihlavského obránce Petra Kuchyňu, ale i gólmana Suchana a poté poslal puk do odkryté jihlavské klece, 1:1. Ve 26. minutě zůstal sám před brankou domácích Tomáš Klimenta, ale jeho střelu vykopl svým levým betonem jihlavský gólman do bezpečí. V polovině utkání krosčekoval Václav Eiselt u hrazení Bakuse a byl za svůj zákrok vyloučen. Z verdiktem rozhodčího Hradila však nesouhlasil tak vehementně, že si vysloužil trest do konce utkání. Výhodu jednoho muže v poli dokázala Jihlava proměnit ve svůj druhý gól. Střelou z těžkého úhlu poslal Duklu do vedení 2:1 Petr Kaňkovský. Už po dvou minutách však bylo opět srovnáno. V oslabení špatně vyhodil Tomáš Čachotský, puk se přes Ladislava Slížka dostal k jeho jmenovci Šmídovi a ten mířil přesně pod horní tyčku domácí branky, 2:2. Minutu a půl před koncem třetiny navíc tečoval střelu Petra Horčičky před jihlavským gólmanem Miloslav Hořava a Medvědi tak vedli 2:3.

V závěrečném dějství měl mohl nejprve vyrovnat Tomáš Čachotský, ale ani jednu ze svých velkých šancí nevyužil. A když se v 54. minutě střelecky neprosadil ani Petr Kaňkovský, udeřilo dvakrát na druhé straně. V 58. minutě využil svého úniku se štěstím a pomocí horní tyče Suchanovy branky Petr Šinágl, 2:4. A půl minuty před koncem, při jihlavské power-play pečetil berounské vítězství střelou do prázdné branky Miloslav Hořava, 2:5.

Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda (Beroun): "Jihlava potřebovala udělat poslední krok, a to je opravdu těžké. My jsme podali statečný výkon a za naši obrovskou bojovnost jsme si vítězství zasloužili. Všechny zápasy byly vyrovnané a jiné to asi nebude ani ve středu v Berouně. Dukla je velice kvalitní mužstvo a my se vzdát nechceme."

Petr Fiala (Jihlava): "Udělali jsme především ve druhé třetině individuální chyby. Soupeři jsme nedůsledností a nedostatečným nasazením umožnili dát branky na 2:2 a 3:2. Poslední třetinu jsme měli nějaké šance, ale byla to z naší strany křeč. Další góly jsme inkasovali, když jsme hráli vabank. V rozhodujícím zápase bude asi zase spousta emocí a osobních soubojů. Rozhodne nasazení a asi i štěstí."