3:6
(2:1, 0:3, 1:2)

14.08.2015 / Tomáš Lysý

14.08.2015 15:00, Přípravné zápasy staršího dorostu - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Vála, Huňáček, P. Slabý, Krtek, Stark, G. Havelka – Heinrich, Mejzlík, Adam, Čermák, Kadleček, Oščádal, J. Slabý, Fixa, Vrátný, Jindra, Strnad
3

EHC RedBull Salzburg

Schwaiger (32. Beck) – Schreier, Stückler, Schütz, Vojta, Rattenberger, Blüml – Galasitti, Savage, Zitz, Volf, Zimmermann, Ranta, Kofler, Wallenta, Streu, Rebernig, Valtmer, Gehringer
6
Branky a nahrávky: 6. Mejzlík (Oščádal), 19. Kadleček (Adam, Vrátný), 49. Oščádal – 15. Savage, 26. Zitz (Zimmermann), 32. Zitz (Galasitti), 35. Zimmermann (Schütz), 46. Galasitti, 59. Ranta (Stückler, Schreier). Rozhodčí: . Vyloučení: 8:7. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 37. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5, 3:5, 3:6.

Průběh utkání

V úvodu zápasu byli mírně aktivnější hostující hráči, první gól však padl do jejich sítě. Oščádal zavezl puk po pravé straně do pásma a poslal kotouč před branku na Tomáše Mejzlíka, který zblízka zavěsil. Minutu poté mohla vést Dukla již o dva góly, když Starkova střela vypadla Schwaigerovi z lapačky k Čermákovi, jenž zblízka neprostřelil gólmana. Na konci čtrnácté minuty zachytil Blümlovo nahození Oščádal, přejel celé kluziště a na pravém kruhu se kličkou uvolnil, proti radosti jihlavského hráče byla lapačka gólmana. O půlminuty později bylo srovnáno, když se před brankou Jihlavy opřel do puku Ryan Savage a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Do kabin přece jen odcházeli spokojenější domácí. Dominik Adam našel zpoza klece parádním pasem Slavomíra Kadlečka, jehož střela se otřela o levou tyč a zapadla do sítě.

Na začátku druhé části nevyužili červenožlutí přesilovku, Salzburg ve stejné herní situaci úspěšný byl. Marcel Zitz napoprvé ještě nepropálil Šťastného, napodruhé byl od modré již úspěšný, protože domácí brankář toho moc neviděl. Krátce po polovině hry již Red Bull vedl. Galassiti vyslal do rychlého kontru Marcela Zitze. Rakouský útočník si najel před domácí klec a střelou pod horní tyčku z pravé strany nedal Šťastnému šanci. Za další tři minuty využili Salzburští zkrácenou přesilovou hru, když Carl Zimmermann zblízka prostřelil gólmana po pasu Schütze. V závěru třetiny měla Dukla dlouhou přesilovou hru pět na tři, leč využít jí a snížit nedokázala.

Devatenáctivteřinovou dvojnásobnou početní výhodou Jihlavy začínala i třetí třetina, ale ani v ní nebyli domácí úspěšní. Dohrávanou klasickou výhodu pak přerušil svým trestem Oščádal. Po doběhnutí všech trestů vedl Salzburg již o tři branky, David Galassiti zamířil z levého kruhu naprosto přesně. V devětačtyřicáté minutě vykřesali červenožlutí menší naději na zvrácení nepříznivého stavu. U pravé tyče Becka číhal na puk Vladimír Oščádal. Kus černé gumy se k němu skutečně dostal a domácí útočník si již věděl rady, jak ho zblízka dostat do branky. Dukla byla aktivnější, snažila se stáhnout stav na rozdíl jedné branky a málem se jí to povedlo, to by však Strnad nesměl z mezikruží minout z poloviny odkrytou branku. Když byl dvě minuty před koncem vyloučen Jindra, zdálo se, že si hosté již vítězství pohlídají. To se také stalo, protože po sedmi vteřinách trestu využil přesilovku Samo Ranta. Finský útočník Salzburgu se trefil i za pomocí tyčky.

Jihlavský starší dorost má za sebou šest přípravných zápasů z deseti. Čtyřikrát vyhrál (v Havlíčkově Brodě, v Českých Budějovicích, doma s Brnem a doma s Pardubicemi, naopak dvakrát byl poražen – na ledě Pardubic a právě doma se Salzburgem). Svěřence kouče Štěpána Moravce čekají ještě čtyři zápasy a všechny na domácím ledě – „odvety“ s Českými Budějovicemi a Havlíčkovým Brodem, domácí zápas s Kometou a přípravnou fázi zakončí 28.8. zápas se Slovanem Bratislava.