4:3
(2:0, 1:1, 1:2)

Do přípravy vstoupila Dukla vítězně

30.07.2004 / RTD

Jihlavští hokejisté mají za sebou první přípravné utkání. Na Horáckém zimním stadionu přivítali v pátek večer Znojemské orly a v domácím prostředí dokráčeli k vítězství 4:3. Rozhodující branku vstřelil 65 sekund před koncem útočník Aleš Padělek.
Na nájezdy, které následovaly bezprostředně po utkání, pak Dukla zvítězila góly Romana Hloucha a Oldřicha Bakuse 2:1.
30.07.2004 17:30, Přípravné zápasy - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan, Hronek - Kuchyňa, Zajac, Punčochář, Malena, Devečka, Chmelíř, Duben, Lupač - Padělek, Bakus, Mošovský - Hlouch, Vala, Verčík - Jantovský, Mareš, Altrichter - Čachotský, Havel, Říha - Lazorišák
4

HC LERAM Orli Znojmo

Přikryl - Toman, Kvetan, Benák, Mojžíš, Němeček, Křetínský, Šmach, Burian - Pardavý, Kucharčík, Ondřej - Vorel, Haman, Erat - Plášek, Ludvík, Beroun - Mikulík, Pucher, Hradecký
3
Branky: 7. Devečka (Altrichter), 18. Bakus, 23. Mareš (Lazorišák), 59. Padělek (Mošovský) - 33. Ondřej (Pardavý, Kucharčík), 42. Němeček (Ludvík), 53. Beroun (Ludvík). Nájezdy: Hlouch, Bakus - Plášek Rozhodčí: Vokurka - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:5 Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Třetiny: 2:0, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Jihlavští hokejoví fanoušci se konečně dočkali. Po čtyřech měsících, které uplynuly od vítězné baráže a postupu do extraligy, se jejich miláčci objevili znovu na ledové ploše. K prvnímu přípravnému utkání si Dukla pozvala Znojemské orly.

Úvodní dějství vyšlo Dukle na jedničku. Po dvaceti minutách hry totiž na ukazateli skóre svítil stav 2:0. Do vedení dostal jihlavský celek v sedmé minutě obránce Dušan Devečka. Ten svou přesnou trefou využil hned první přesilovou hru domácích v zápase, 1:0. Druhý přesný zásah pak za záda znojemského brankáře Přikryla přidal v osmnácté minutě kapitán Dukly Oldřich Bakus, 2:0.

Ve druhé třetině nahradil ve třetím útoku Jiřího Jantovského mladý Ota Lazorišák. A právě tento hráč si ve 23. minutě připsal asistenci při třetí jihlavský gól. Úspěšným střelcem byl tentokrát Jaroslav Mareš, 3:0. V polovině utkání pak jihlavští trenéři sáhli k výměně gólmanů. Jaroslava Suchana vystřídal Lukáš Hronek. Posila z pražské Slavie se v brance příliš neohřála a už musela lovit puk ze sítě. Úspěšným střelcem Orlů byl Zdeněk Ondřej, 3:1.

Kontaktní gól znojemským hráčům evidentně prospěl, což bylo na jejich výkonu vidět převážně v úvodu třetí dvacetiminutovky. Hostům navíc pomohla i náhoda. Ve 42. minutě totiž střelu Romana Němečka před Lukášem Hronkem nešťastně tečoval jeden z bránících hráčů tak, že puk nakonec skončil v jihlavské brance, 3:2. I v dalších minutách třetí třetiny měli více ze hry Orli. A jejich snaha byla v 53. minutě korunována vyrovnáním. Po přihrávce Davida Ludvíka prostřelil domácího gólmana přesnou střelou mezi betony Jiří Beroun, 3:3. Přesto, že domácí celek přišel v průběhu zápasu o tříbrankové vedení, výhru si sebrat nenechal. 65 sekund před koncem totiž svou šťastnou brankou rozhodl o výsledku utkání Aleš Padělek, 4:3.

Ihned po skončení zápasu vyzkoušely oba celky ještě trestná střílení. V sérii na pět nájezdů se z pětice jihlavských hráčů trefili pouze Oldřich Bakus a Roman Hlouch, přesto to stačilo k vítězství i v tomto mini souboji. Na druhé straně byl totiž úspěšný pouze Karel Plášek.

Ohlasy trenérů

Leoš Zajíc (Znojmo): „Já si myslím, že to utkání splnilo svůj účel. Zpočátku nás Jihlava přehrávala, ale od druhé části už jsme s ní dokázali držet krok. V poslední třetině jsme se pak snažili dát nějaké góly, což se nám i podařilo. Výsledek nakonec není vůbec důležitý. Je jedno jestli utkání skončilo 4:1, nebo 4:3, hlavně že splnilo to co jsme od něj očekávali.“

Petr Vlk (Jihlava): "Na to, že to byl první zápas, se hrál celkem kvalitní hokej. Od poloviny zápasu jsme se dostali maličko pod tlak, ale v té fázi se možná už projevil náš týdenní tréninkový handicap. Naši kluci zvládli závěr, když jsme dali poměrně šťastný gól. Remíza 3:3 by byla pro oba týmy asi více zasloužená."."