0:6
(0:3, 0:2, 0:1)

Dukla utrpěla debakl

03.08.2004 / RTD

Ve druhém přípravném utkání utrpěla jihlavská Dukla na svém ledě debakl 0:6. Domácí tým po celý zápas tahal za kratší konec a nakonec se nedočkal ani čestného úspěchu. Jihlavské fanoušky tak mohly potěšit pouze pozápasové samostatné nájezdy, na které zvítězila Dukla 2:1.
03.08.2004 17:30, Přípravné zápasy - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Kuchyňa, Zajac, Punčochář, Duben, Devečka, Chmelíř, Lupač - Padělek, Bakus, Mošovský - Hlouch, Vala, Verčík - Lazorišák, Mareš, Altrichter - Čachotský, Havel, Říha
0

Bílí Tygři Liberec

Hnilička (31. Falta) - Moravec, Duben, Šmíd, Jiruš, Holub, Jareš, Hanzlík - Novák, Plodek, Procházka - Vaic, Rataj, Tomajko - Klimenta, Vampola, Jech - Podkonický, Rozsíval
6
Branky: 8. Novák (Jiruš), 17. Hanzlík (Vaic), 18. Rataj (Tomajko, Vaic), 22.Novák (Procházka), 29. Moravec (Duben, Vampola), 42.Klimenta (Jareš). Nájezdy: Mošovský, Havel - Duben Rozhodčí: Vokurka - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 4:6 Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Třetiny: 0:3, 0:2, 0:1.

Průběh utkání

Pokud si jihlavští hokejisté za páteční úvodní třetinu v zápase se Znojmem, kterou vyhráli 2:0, zasloužili jedničku, dnes by se na jejich průběžném vysvědčení červenala pětka. V úvodní dvacetiminutovce totiž Bílí Tygři hned třikrát po sobě vystrčili drápky a Dukla tak prohrávala 0:3. Prvním úspěšným střelcem byl v sedmé minutě Václav Novák. Podruhé a potřetí pak domácí inkasovali během pouhých 67 sekund. V sedmnácté minutě se prosadil obránce Jiří Hanzlík a o minutu později překonal gólmana Jaroslava Suchana v jihlavské brance Igor Rataj.

V polovině utkání už na ukazateli skóre svítil stav 0:5. Domácí se totiž nedokázali vůbec prosadit, naopak hosté s chutí pokračovali ve svých střeleckých hodech. Hned ve druhé minutě prostřední třetiny se podruhé v utkání trefil Václav Novák. A o sedm minut později přidal pátý gól do jihlavské branky Jiří Moravec. Hosté, evidentně spokojeni, se v dalších minutách zápasu pak už soustředili více na obranu. Ve třicátéprvní minutě vystřídal v libereckém brankovišti Milana Hniličku Pavel Falta a ani on neměl do konce třetiny příliš práce.

I v závěrečné třetině sledovali diváci marnou snahu domácích o vstřelení branky. Když už si Dukla vytvořila náznak nějaké akce, většinou skončila u gólmana Falty. Naopak Bílí Tygři, kteří v úvodu třetí třetiny přidali Tomášem Klimentou šestou branku, už víceméně šetřili síly na další zápas. Nikoho tak nepřekvapilo, že utkání nakonec skončilo výsledkem 0:6.

Domácí fanoušky tak potěšila až série pěti samostatných nájezdů, která následovala ihned po zápase. Za Duklu se totiž prosadili Karel Mošovský a Marian Havel, a když na druhé straně překonal Jaroslava Suchana pouze bývalý jihlavský bek Miroslav Duben, zvítězila Jihlava v tomto souboji 2:1.

Ohlasy trenérů

Josef Paleček (Liberec): „Bylo znát, že je to teprve začátek přípravy. V utkání byla k vidění spousta chyb. Hrál se takový lehčí hokej s minimem střetů. Jsem samozřejmě moc rád, že se nám podařilo potrestat chyby, které domácí vyrobili. Šesti gólová výhra je určitě příjemná.“

Petr Fiala (Jihlava): „Dneska jsme určitě působili špatným dojmem. Soupeř se mnohem lépe pohyboval, kombinoval… Oproti němu jsme působili jako druholigové mužstvo. Musíme se teď dál soustředit na svou práci, trénovat a snažit se ten rozdíl do začátku soutěže smazat. Jako jediný dnes zaslouží absolutorium brankář Suchan. Na postu, který je hodně důležitý, bychom měli být velmi dobře zastoupeni. A teď nemyslím jenom Jardou, ale i Lukášem Hronkem."