2:4
(1:0, 0:2, 1:2)

Dukla poprvé prohrála i na nájezdy

06.08.2004 / Eva

Extraligoví jihlavští hokejisté zaznamenali svou druhou porážku v přípravě. Na Horáckém zimním stadionu v pátek hostili Pardubice, kterým podlehli 2:4. Střelecky se dokázala proti hostujícímu brankáři Lašákovi prosadit pouze útočná dvojice Karel Mošovský, Petr Altrichter. Dukle se tentokrát nedařilo ani v po zápasových samostatných nájezdech. V nich svému soupeři podlehla 0:2.
06.08.2004 16:30, Přípravné zápasy - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Hronek - Lupač, Zajac, Punčochář, Duben, Devečka, Chmelíř - Padělek, Bakus, Rytnauer - Hlouch, Vala, Verčík - Mošovský, Mareš, Altrichter - Čachotský, Havel, Říha - Lazorišák
2

HC Dynamo Pardubice

Lašák - Linhart, Mudroch, Pácal, Havíř, Čáslava, Vágner, Snopek - Mikeska, Blažek, Tvrdík - Kolář, Koukal, Průcha - Sýkora, Divíšek, Rolínek - Razingar
4
Branky: 20. Mošovský, 59. Altrichter (Vala) - 22. Koukal (Průcha), 37. Sýkora (Divíšek), 41. Tvrdík (Blažek), 49. Koukal (Havíř). Nájezdy: Tvrdík, Průcha Rozhodčí: Vokurka - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:4 Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Třetiny: 1:0, 0:2, 1:2.

Průběh utkání

Už v 1. minutě prověřil připravenost slovenské posily v hostující brance Aleš Padělek, Ján Lašák si ovšem s jeho střelou bezpečně poradil. O dvě minuty později pak zahrozili další dva jihlavští hokejisté. Karel Mošovský měl sice před pardubickou klecí dostatek času, ale nepřesnou mušku a Vladimír Říha trefil vzápětí pouze Lašáka. Hosté se začali o slovo hlásit až v 10. minutě, kdy si šel na trestnou lavici odpočinout jihlavský obránce Přemysl Duben. V přesilovce zatápěl Lukáši Hronkovi v domácí svatyni především Petr Sýkora a chvilku před tím než se domácí hříšník vrátil zpátky na led byl velmi blízko gólu Petr Mudroch. Další příležitosti se pak zrodily až v samotném závěru třetiny. Na jedné straně promarnili gólovou šanci Sýkora s Průchou a na straně druhé Ladislav Rytnauer. V okamžiku, kdy časomíra ukrajovala z úvodní dvacetiminutovky poslední vteřiny, se do pardubického obraného pásma rozjel po pravé straně Karel Mošovský a jeho tvrdá přesně mířená střela skončila zároveň se sirénou v brance. 1:0.

Pardubická odpověď na jihlavský gól přišla hned po 88 vteřinách hry v prostředním dějství. Vyrovnání přinesla hostům spolupráce dvou Petrů. Sýkora našel před brankou Koukala a na Horáckém zimním stadionu se ve 22. minutě začínalo znovu. 1:1. Od této chvíle byli Východočeši jednoznačně lepším týmem. Do vedení je mohl dostat ve 26. minutě Tomáš Rolínek. Toho ale nejprve ve vyložené šanci srazil jeden z jihlavských obránců a v následném trestném střílení mu radost z gólu překazil domácí brankář Lukáš Hronek. Pardubice se dočkaly na konci 37. minuty, kdy se ukázkovou trefou do horní části jihlavské klece prezentoval Petr Sýkora . 1:2.

V závěrečné části se skóre měnilo už po 16 vteřinách. Hronka prostřelil Michal Tvrdík a hosté vedli o dvě branky. 1:3. Další povedená hokejová akce přišla ve 49. minutě, kdy se do úniku dostal Petr Koukal. Pardubický štírek si pohrál s jihlavským brankářem a blafákem zvýšil náskok svého týmu na 4:1. Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou už pak pouze kosmeticky upravil výsledek na konečných 2:4 Petr Altrichter.

V tradičních po zápasových samostatných nájezdech dali tentokrát jihlavští trenéři důvěru především obráncům. Ani jeden z kvarteta Martin Zajac, Petr Punčochář, Přemysl Duben a Dušan Děvečka však neuspěl. Stejně se pak v koncovce dařilo i jedinému útočníkovi ve vybrané pětici Vladimíru Říhovi. A protože za hosty byli úspěšní Michal Tvrdík a Petr Průcha, skončily v pátek i samostatné nájezdy vítězstvím Pardubic.

Ohlasy trenérů

František Výborný (Pardubice): "Bylo to jedno z přípravných utkání, kdy to může být jednou lepší a podruhé horší. Jihlava minule prohrála doma s Libercem 0:6, a tak dnes určitě chtěla udělat lepší výsledek. Bojovala a tím, že vedla 1:0, jsme se my museli tlačit do útoku. Vytvořili jsme si řadu šancí, ale branky zatím nedáváme. Na tom tedy budeme muset určitě zapracovat. Přesto jsem rád, že jsme zde vyhráli."

Petr Vlk (Jihlava): "Dnešní zápas byl z naší strany určitě lepší, než ten z Libercem. I přesto, že jsme měli v nohách včerejší fotbalový turnaj, což nám asi nepřidalo, jsme se dobře pohybovali. Přesto je tam řada věcí, na kterých je potřebovat zapracovat, například hra jednoho na jednoho v obraném pásmu."