2:2
(0:1, 2:1, 0:0)

Přípravný zápas s Valachy nerozhodně

10.08.2004 / Jakub Suchna

Ostré střety, šarvátky, góly i zranění přineslo dnešní střetnutí HC Dukly Jihlava se Vsetínskou hokejovou a.s. První třetinu ozdobilo několik osobích soubojů, jedna branka v síti domácích a zranění hostujícího Marka Zadiny. V druhé třetině se hráči Dukly střelecky probudili a otočili skóre ve svůj prospěch. Vedení domácích však trvalo pouze několik minut, když svou druhou brankou v utkání srovnal stav Libor Pavliš. Třetí třetina přinesla několik vyloučení, především na straně Vsetína. Další branka již nepadla a utkání skončilo 2:2 po třetinách 0:1, 2:1 a 0:0. Exhibicí pro diváky byla opět trestná střílení, která se tradičně v přípravných utkáních konají po skončení zápasu. Nájezdy skončily vítězstvím Jihlavy v poměru 2:1. Rozhodující penaltu proměnil Roman Hlouch.
10.08.2004 17:30, Přípravné zápasy - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Kuchyňa, Zajac, Punčochář, Duben, Devečka, Chmelíř, Šmarda, Lupač - Padělek, Bakus, Rytnauer - Hlouch, Vala, Čachotský - Mošovský, Mareš, Lazorišák - Verčík, Havel, Říha
2

VHK ROBE Vsetín

Biegl - Frolo, Gregořek, Němec, Horák, Hrabal, Kučný, Štach - Zadina, Pavliš, Demel - Dubec, Vak, Selingr - Korotvička, Kovář, Gengel - Brynecký
2
Branky: 34. Devečka (Šmarda), 38. Bakus (Padělek) - 20. Pavliš, 40. Pavliš (Gřegořek). Nájezdy: proměnil: Padělek, Hlouch - Němec, neproměnil: Bakus, Havel, Mošovský - Pavliš, Demel, Vak, Selingr. Rozhodčí: Vokurka - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.

Průběh utkání

foto: hcdukla.cz
Radovan Biegl

Úvodního vhazování se zmocnili hosté. První šanci však zaznamenali domácí, konkrétně v podání Aleše Padělka, který se proháčkoval mezi dvěma vsetínskými obráci a pokusil se střelou nad ledem překvapit Radovana Biegla, který však Padělkovu střelu s přehledem zlikvidoval. První střelu hostí vyslal o několik vteřin později Pavel Selingr, avšak stejně tak jako Biegl, i jihlavský Suchan si se střelou vsetínského forvarda poradil. Ve druhé minutě musel rozhodčí Vokurka poprvé vylučovat, když se provinil domácí obránce Duben. Jihlava se úspěšně ubránila a kromě šancí Frola a Zadiny hostujícímu celku nic nedovolila. V šesté minutě dostali výhodu přesilové hry i domácí, když byl vyloučen Hrabal. O minutu později byl vyloučen další vsetínský hráč, konkrétně Gřegořek a Jihlava tak dostala šanci zahrát zhruba minutu početní výhodu dvou mužů. Jihlava se do hostů pevně zakousla, utvořila zámek a probíjela se směrem k Bieglovi. Hostující brankář však odolával a postupně zlikvidoval šance Devečky, Hloucha a při končící přesilovce 5 na 4 vykryl střely Bakuse a Padělka. Jihlava svou velkou šanci nevyužla a po této přesilovce se dění na ledě uklidnilo. Ve dvanácté minutě se zranil hostující Zadina a musel být za pomoci spoluhráčů a lékařů odveden z ledové plochy. V devatenácté minutě přišlo další vyloučení, které Vsetín zužitkoval v branku. Libor Pavliš si našlápl ve vlastním obranném pásmu. Jihlavská obrana se jako opařená nejala klást odpor. Vsetínský útočník si najel mezi kruhy a švihem nad Suchanovu lapačku otevřel skóre utkání. Do konce třetiny v tu chvíli zbývalo pouhých třicet vteřin.

foto: hcdukla.cz
Radovan Biegl byl velkou oporou

Začátek druhé dvacetiminutovky připomínal pouťovou houpačku. Hra se přelévala ze strany na stranu, obě mužstva si tvořila šance, ale brankáři odolávali. V pětadvacáté minutě dostali domcí další možnost zahrát si přesilovou hru za vyloučení hostjícího kapitána Vaka. Největší šanci v této početní výhodě neproměnil Bakus, když se nadvakrát snažil překonat klečícího Biegla. V osmadvacáté minutě si zranění našlo i jihlavského hráče. Po střetu v rohu kluziště zůstal ležet na ledové ploše Lukáš Chmelíř. O minutu později dostali vsetínští obrovskou šanci na zvýšení svého vedení. Vyloučeni byli dva hráči Jihlavy najednou a hosté tak dostali šanci hrát přesilovku 5 na 3. Paradoxně za celé dvě minuty vyslal jedinou střelu domácí obránce Zajac. V dvaatřicáté minutě zaváhal domácí Duben, útočník Vsetína kolem něj projel a chystal se zakončovat. Duben se však jal napravit svou minelu a excelentní rybičkou vypíchl hostujícímu forvardovi puk z hole. Ve čtyřiatřicáté minutě se hráčům Jihlavy naskytla početní výhoda dvou mužů v poli, kterou však trestuhodně nevyužili. Po skončení této přesilovky se však Jihlavě podařilo srovant stav. Na švih Dušana Děvečky po přihrávce Jana Šmardy hostující brankář Biegl nedosáhl a domácí tak měli důvod k radosti. Poté se Jihlava dostala do tlaku, který korunoval v osmatřicáté minutě Oldřich Bakus, když dorazil střelecký pokus Oty Lazorišáka. Vedení Jihlavy však vydrželo necelé dvě minuty, když byl vyloučen jihlavský Mareš za vysokou hůl. Tentokráte osmadvacet vteřin před koncem druhé třetiny opět Libor Pavliš dorážkou Gřegořkovy střely rozesmutněl domácí diváky. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:2.

foto: hcdukla.cz
Pozorný Jaroslav Suchan

Třetí třetina se nesla ve znamení šancí, ale ani jedno z obou mužstev nedokázalo své příležitosti proměnit. Ihned v první minutě kryl Biegl pokusy Hloucha, Dubna a Mošovského. Na druhé straně se dostali do akce dva na jednoho vsetínští Korotvička a Kovář. Druhý jmenovaný si puk podržel a vyprášil Suchanovy betony. V pětačtyřicáté minutě se do střely opřel hostující Demel a halou zazněl zvuk pravé tyče Suchanovy svatyně. Poté se hra zklidnila a další šance přišla téměř po pěti minutách, když vsetínský Pavliš sám před Suchanem trefil pouze rameno jihlavského gólmana, V jednapadesáté minutě domácí Bakus přihrával z rohu před brankoviště, kde našel zcela volného Rytnauera, kterému však střela nesedla a Biegl měl tak snadnou práci. V třiapadesáté minutě se nádherně před Biegla proháčkoval Lazorišák a snažil se zakončit po zemi. Biegl však zachoval snadnou hlavu, položil se na led a pokus jihlavského útočníka ukryl pod svým tělem. Jihlava se pak dostala do několik šancí, ale Biegl stále odolával. Jak Padělekovi, tak ani Rytnauerovi se nepodařilo přelstít gólmana hostí. Poslední šanci třetí třetiny si vytvořili domácí, když Bakus vyslal přihrávku na volného Zajace, který tvrdou ranou otestoval pevnost Bieglovy vyrážečky.

foto: hcdukla.cz
Jaroslav Suchan byl pozorný

Po zápase se tradičně uspořádala trestná střílení. Za Jihlavu jeli Bakus, Hlouch, Padělek, Havel a Mošovský. Za Vsetín pak Demel, Selingr, Vak, Pavliš a Němec. První penalta připadla na hosty. Vsetínský Tomáš Demel zkusil střelu švihem, ale netrefil se mezi tři tyče Suchnaovy branky. Oldřich Bakus stejně tak jako Demenl zvolil švih, ale pouze vyprášil Bieglovy betony. Pavel Selingr zvolil blafák, ale Suchan jej výborně vykryl levým betonem. Roman Hlouch již byl úspěšný, najel si do přímo před Biegla, zakvedlal s pukem a poslal jej vsetínskému brankáři mezi betony. Tomáš Vak taktéž neproměnil, domácí brankář pouze nastavil pravý beton a střelu vyrazil. Aleš Padělek byl, stejně jako před ním Hlouch, úspěšný. Najel si mezi kruhy a švihem vyhnal pavouky z levého horního rohu Bieglovy svatyně. Libor Pavliš, autor dvou branek v zápase, také vyšel naprázdno. Jeho švih skončil v Suchanově náručí. Marian Havel zkusil střelu po ledě, ale Biegl rozklekem zneškodnil jeho pokus. Ondřej Němec si vzal příklad z Aleše Padělka a taktéž vymetllevý horní roh. Karel Mošovský také zkoušel prudkou střelu, ale Biegl již třetí gól v penaltách za svá záda nepustil. V penaltovém zostřelu si tedy Dukla připsala třetí vítězství.

foto: hcdukla.cz
Aleš Padělek svůj nájezd proměnil

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (Vsetín): „My jsme dnes nechali odpočinout starší hráče, navíc v průběhu utkání odstoupil i Marek Zadina, takže třetí třetinu dohrávalo asi osm juniorů. Tento zápas nám ukázal to, že někteří naši mladí hráči si myslí, že jim stačí obléknout vsetínský dres, a bohužel už nemají chuť bojovat. Pár jich navíc dostalo nabídku ze zámoří, a už zase mají, místo toho, aby tady hráli hokej, hlavu plnou Ameriky.“

Petr Fiala (Jihlava): „Jestliže minulý týden, po utkání s Libercem, jsme museli být s naším výkonem nespokojení, tak dnes tomu může být určitě naopak. Mrzí nás jen to, že jsme v poslední třetině nevyužili našeho tlaku a z těch příležitostí nedali alespoň jeden gól. I když je to jen přátelské utkání, chtěli jsme ho vyhrát. Dnes se hrálo mnohem tvrději než v předcházejících třech zápasech, ale je to dobře. Ani extraliga se totiž nebude hrát jen technicky, občas se bude hrát i možná ještě víc tvrdě než dnes, takže je potřeba, aby si na to hráči zvykali.“