1:2
(1:1, 0:0, 0:1)

Další těsné vítězství Dukly v přípravě

17.08.2004 / Milan Krčmář

Dukla Jihlava zvítězila v dalším přípravném zápase, tentokrát na ledě svého regionálního rivala z Třebíče. Jihlavští hokejisté sice prohrávali od 2. minuty gólem Kamila Černého, ještě do přestávky ale smazal náskok Horácké Slávie obránce Dušan Devečka. V poslední části pak stanovil výsledek na konečných 1:2 útočník Marián Havel. Vítězství zaznamenala v úterý večer extraligová Dukla také v pozápasových samostatných nájezdech. V nich svého prvoligového soupeře zdolala 3:2.
17.08.2004 18:00, Přípravné zápasy - 6. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč

Luňák - Svačina, Kališ, Černý, Sedláček, Hrbáček, Dusík, Čížek, Lupač - Fišer, Žiška, Holý - Fryaf, Oliva, Valko - Cmunt, Sobotka, Adamec - Caha, Čech, Wolf
1

HC Dukla Jihlava

Hronek - Zajac, Kuchyňa, Devečka, Šmarda, Punčochář, Malena - Padělek, Bakus, Mošovský - Jantovský, Mareš, Altrichter - Hlouch, Vala, Čachotský - Říha, Havel, Lazorišák - Rytnauer
2
Branky: 2. Černý (Oliva) - 10. Devečka (Hlouch, Čachotský), 43. Havel (Zajac). Nájezdy: 2:3. Rozhodčí: Blecha - Pacal, Drobílek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 496.

Průběh utkání

TRE-JIH1
Utkání začalo minutou ticha za zesnulého reprezentačního kouče Ivana Hlinku, jenž včera tragicky zahynul při automobilové nehodě. Následující minuty však komorní nebyly, hned po buly se domácí natlačili do útočného pásma a laxně hrající Jihlavu rychle ztrestali úvodním gólem. Po Olivově asistenci se z levého kruhu prosadila českobudějovická akvizice Černý - 1:0. Hosté odpověděli v 10. minutě, kdy tvrdou střelou vyrovnal Devečka - 1:1.

Ve druhé třetině měli navrch hosté, hned ve 21. minutě zahrozil Padělek, Luňák v brance domácích se však překvapit nenechal. Jak Luňák, tak Hronek na druhé straně, se předvedli ve 27. minutě, kdy nejprve jihlavský gólman vykryl únik Holého a následnou šanci Fišera, a ihned poté Luňák zlikvidoval Padělkovu příležitost a Bakusovu dorážku. Další těžké zákroky předvedl třebíčský fakír ve 38. minutě. Nejdříve úspěšně čelil Devečkovu pokusu a okamžitě nato si poradil i se skrumáží před svou brankou.

TRE-JIH3
Poslední dvacetiminutovka nezačala pro domácí šťastně, když z Havlovy dorážky inkasovali na 1:2. V 53. minutě se při oslabení na Luňáka vyřítil Padělek, který byl však v rozhodující chvíli zahákován Svačinou. Domácí se v závěru velmi snažili o vyrovnání, velkou příležitost k němu jim nabídl Altrichter, jenž si 101 vteřin před závěrečnou sirénou odešel za hrubost odpočinout na trestnou lavici. 31 vteřin před koncem zkusila Třebíč hrát šest proti čtyřem, ale štěstí jí nepřálo. Nejblíže k vyrovnání měl Kališ, který nastřelil konstrukci Hronkovy branky. Dukla si tak z Třebíče odváží výhru 2:1.

Po zápase se ještě oba týmy dohodly na trestných stříleních. I ta vyhráli jihlavští hráči, tentokrát v poměru 3:2, když rozhodující branku vstřelil Čachotský.

Ohlasy trenérů

Kamil Konečný
Kamil Konečný (trenér SK HS Třebíč): "Každá porážka mrzí, ať už je to v mistrovském anebo přípravném utkání. Myslím, že jsme měli navíc, než jsme předvedli dnes. Zejména ve druhé třetině jsme hráli špatně, hlavně v obranném pásmu jsme soupeři spoustou chyb nabídli hodně šancí. Teprve v závěru si hráči zvykli na tvrdší způsob hry a rychlejší bruslení. Vynutili jsme si převahu, a tak jsme mohli výsledek aspoň zkorigovat na remízu. V závěru jsme však měli trochu smůlu."
Třebíč získala právě z Jihlavy na zkoušku dvě nové posily – útočníka Marka Cmunta a obránce Martina Lupače. Jak se trenéru Konečnému tito hráči jevili?: "Pokud bude Jihlava souhlasit, rádi bychom si Cmunta alespoň na jedno utkání vzali. Hodnotit výkon Lupače, který odehrál dvě třetiny a kterého jsem nikdy v životě hrát neviděl, je těžké, ale na jeho služby zřejmě reflektovat nebudeme."

Petr Fiala (Jihlava): „My jsme věděli, že to nebude jednoduchý zápas, protože tuhle soutěž jsme vlastně ještě loni hráli. Navíc souboj s Třebíčí má vždycky derby charakter a je hodně vyhecovaný. Začali jsme velmi vlažně a přidali až ve druhé třetině. Nechci v žádném případě snižovat výkon Třebíče, ale myslím si, že by herní rozdíl mezi obě týmy měl být větší a ten dnes na ledě nebyl. Pořád máme dojem, že si někteří hráči neuvědomují, že by měli ukázat mnohem víc. I když to už vypadá, že sestavu tak nějak uzavíráme, není nikde napsáno, že všichni mají místo v kádru předplacené!“