3:1
(2:0, 0:0, 1:1)

Proti Budějovicím znovu vítězně

24.08.2004 / RTD

Po pěti měsících se znovu střetly hokejové týmy Jihlavy a Českých Budějovic. A opět ze vzájemného souboje vyšla vítězně Dukla, která na svém ledě dvěma brankami Ladislava Rytnauera a jednou Aleše Padělka vyhrála 3:1. Navázala tak na úspěšnou sérii z březnových barážových soubojů.
24.08.2004 17:30, Přípravné zápasy - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Hronek - Zajac, Kuchyňa, Punčochář, Malena, Devečka, Šmarda, Duben - Rytnauer, Bakus, Padělek - Jantovský, Vala, Hlouch - Altrichter, Mareš, Čachotský - Říha, Havel, Verčík - Lazorišák
3

Banes Motor České Budějovice

Chábera - Jančařík, Mucha, Martínek, Jindra, Luža, Kolda, Gýna, Kotaška - Lála, Štraub, Hájek - Květoň, Sailer, Bartoš - Šimánek, Mertl, Hřebejk - Hanzal, Korbela
1
Branky: 3. Rytnauer (Bakus), 7. Rytnauer, 59. Padělek - 51. Hájek (Štraub). Rozhodčí: Vokurka - Jeletz, Jonáš. Vyloučení: 6:6, navíc Hlouch (JIH) 10. min OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

O svém vítězství rozhodli domácí prakticky už v prvních sedmi minutách střetnutí, kdy dvěma rychlými góly potrestali soupeřovy chyby. V obou případech se za záda gólmana Chábery dostal puk z hole Ladislava Rytnauera. V prvním případě křídlo první útočné formace zakončilo přesnou přesilovkovou kombinaci, 1:0, v druhém se vytáhlý útočník prosadil po samostatné akci, 2:0. Domácí tým se tak velmi záhy dostal do dvoubrankového vedení, které v poklidu kontroloval až do konce první dvacetiminutovky.

foto: hcdukla.cz
Pozorný gólman Chábera

Ve druhém dějství čekali diváci na branku marně, nepřinesly ji ani dvě přesilovky pěti proti třem. Jihlava, a o pár minut později České Budějovice, totiž dvojnásobnou výhodu v poli v kýžený úspěch přetavit nedokázaly. Naopak, při hře ve třech mužích se mohl gólově prosadit domácí kapitán Oldřich Bakus. Jeho průstřel mladého gólmana hostí ale nemohl být uznán pro předchozí přihrávku rukou.

foto: hcdukla.cz
Před Hronkem obránci Malena s Punčochářem

V koncovce se trápící České Budějovice zaznamenaly svůj čestný úspěch až v 51. minutě. To chybnou rozehrávku Jana Šmardy zachytil v jihlavské obranné třetině Josef Štraub, který rychlou přihrávkou našel u tyče Hronkovy branky Miroslava Hájka. A hostující útočník se nemýlil, 2:1 Motor se pak snažil o vyrovnání, ovšem dvě minuty před koncem naopak sám inkasoval. To chybu, tentokrát jihočeské, obrany potrestal nádherným gólem Aleš Padělek, 3:1.

foto: hcdukla.cz
Útočné duo Padělek - Bakus

Dukla tak ve svém desátém přípravném utkání zvítězila nad Českými Budějovicemi 3:1 a v pátek ji čeká v Duhové Aréně souboj s Pardubicemi. Těm v domácím prostředí podlehla 2:4.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (České Budějovice): "Soupeř potrestal chyby, které jsme udělali, o tom hokej je. Dnes jsme měli špatný vstup do utkání. Nejprve jsme chybovali v oslabení a soupeř toho využil, a následně v situaci dva na dva nám pak domácí obšlápli beka a zvýšili na 2:0. My jsme potom naopak v první třetině kontaktní gól dát nedokázali. A to i přesto, že tam několik našich šancí bylo. Od druhé třetiny jsme začali hrát lépe, přebírali jsme hru pod svou kontrolu. Mrzí mě snad jen nevyužitá přesilovka pět na tři. Sehráli jsme ji tak špatně, že jsme v podstatě na soupeřovu branku ani nevystřelili. V poslední třetině jsme byli daleko lepší a soupeře jsme přehrávali. Hlavně na pohybu, byli jsme u všeho dřív. Bohužel se projevila naše střelecká nemohoucnost z loňské sezóny. Naši hráči si v koncovce počínají nešťastně, naivně či nedůrazně, sám nevím jak přesně to nazvat. Náš kontaktní gól na 1:2 pak přišel docela pozdě."

Petr Fiala (Jihlava): "Opravdu kvalitně jsme odehráli pouze první třetinu. V druhé přišlo v rychlém sledu několik našich vyloučení a soupeř se dostal do tlaku. Měli jsme hodně problémů v obranném pásmu. Nechci být konkrétní, ale bylo vidět, že když máme na ledě některé hráče, pak se silnější soupeř dokáže snadno prosazovat."