5:2
(2:1, 1:1, 2:0)

Ani druhý pokus Dukle nevyšel

27.08.2004 / Eva

Dukla Jihlava na Pardubice opět nestačila. S Východočechy se v letošní přípravě utkali jihlavští hokejisté už podruhé. Na domácím stadionu jim začátkem srpna podlehli 2:4 a v pátek si z Duhové arény přivezli porážku 2:5. O branky jihlavského týmu se podělili Oldřich Bakus a Martin Zajac.
27.08.2004 18:00, Přípravné zápasy - 8. kolo

HC Dynamo Pardubice

Kameš - Linhart, Mudroch, Vyhlídal, Čáslava, Pácal, Vágner, Snopek, Havíř - Rolínek, Blažek, Tvrdík - Razingar, Mikeska, Pištek - Kolář, Koukal, Průcha.
5

HC Dukla Jihlava

Suchan - Zajac, Kuchyňa, Punčochář, Malena, Devečka, Ficenc, Šmarda, Duben - Padělek, Bakus, Rytnauer - Hlouch (41. Lazorišák), Vala, Jantovský - Čachotský, Mareš, Altrichter - Verčík, Havel, Říha.
2
Branky:16. Mikeska, 18. Pištek (Razingar), 21. Mikeska (Razingar), 45. Průcha (Koukal), 58.Kolář (Koukal) – 4. Bakus (Kuchyňa, Zajac), 38. Zajac (Bakus, Padělek). Rozhodčí: Kubeš - Kis, Prchal. Vyloučení: 1:4. Využití 1:0. Diváci: 500. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.

Průběh utkání

Lépe vstoupila do utkání Dukla. Aktivita v útočném pásmu jí přinesla ovoce už na začátku 4. minuty. Před branku pardubického Kameše se dostal Oldřich Bakus a střelou po ledě do protipohybu domácího gólmana poslal svůj tým do vedení. 0:1. V 5. minutě mohl náskok Jihlavy ještě navýšit Petr Altrichter, trefil ale pouze Kamešovu masku. Domácí se probrali k životu teprve v 15 minutě a hned o sobě dali pořádně vědět. Při avizovaném vyloučení jednoho z jihlavských hráčů nejprve dovezl puk za brankovou čáru za pomoci brusle a jednoho z protihráčů Michal Mikeska. 1:1. Druhý úder pak Dukle zasadil dvě a půl minuty před odchodem do kabin Lubomír Pištek. 2:1.

V úvodu prostřední části hráli domácí přesilovou hru, na trestné lavici si totiž odpykával zbytek trestu z předchozí třetiny Rudolf Verčík. Faul jihlavského útočníka potrestal svým druhým gólem v utkání Michal Mikeska, který zůstal zcela nepokrytý u pravé tyče Suchanovy branky. 3:1. V 27. minutě zkoušel na opačné straně kluziště pevnost Kamešovách betonů Marián Havel, výstroj domácího gólmana ale obstála a na stavu 3:1 se prozatím nic neměnilo. Už o 11 minut později tomu ale bylo jinak. Ke střele se tentokrát napřáhl obránce Martin Zajac. Puk vyslaný z jeho hokejky se nejprve otřel o tyč a od ní se pak odrazil do sítě. 3:2.

Šance na případné vyrovnání vzala za své v posledním dějství a tím kdo jí definitivně umlčel byl třetí pardubický útok. Ve 45. minutě zvyšoval na 4:2 Petr Průcha, který využil nahrávku svého jmenovce Petra Koukala. Šikovný centr pak připravil gól také svému druhému křídlu. Zhruba dvě minuty před koncem vyslal do sóla Jana Koláře a ten nabídnutou šanci dokonale zužitkoval. Střelu nad vyrážečku jihlavského gólmana načasoval pardubický forvard na vteřinu přesně a stanovil výsledek na konečných 5:2. I na podruhé byl tedy pro Duklu pardubický perník příliš tvrdý.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): „Výkon, který jsme tady dnes podali, rozhodně nebyl takový jaký bychom si představovali. Čtyři z pěti gólů jsme dostali po dorážkách z brankoviště a jeden ze situace, kdy se nám chlap objevil zcela sám nehlídaný pět metrů za obráncem. Chyb bylo zkrátka v tom dnešním utkání až moc.“