1:1
(0:0, 0:0, 1:1)

CEB - JIH 1:1 - S Českými Budějovicemi opět bez porážky

31.08.2004 / Eva Streichsbierová

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Čtyři zápasy v baráži i dva v přípravě na nadcházející sezónu zvládli hráči Dukly s Jihočechy bez porážky. V zatím posledním utkání se ve skvělém světle představil zejména Lukáš Hronek, který nestačil pouze na chytrou teč Radka Bělohlava. Za Duklu vstřelil jediný gól Oldřich Bakus.
31.08.2004 17:00, Přípravné zápasy - 9. kolo

Banes Motor České Budějovice

J.Kučera - Jančařík, Mucha, Martínek, Jindra, Luža, Gýna - Hájek, Štraub, Bělohlav - Bartoš, Musil, Lála - Hřebejk, Mertl, Sailer - M.Hanzal, Květoň, Ficek.
1

HC Dukla Jihlava

Hronek - Zajac, Kuchyňa, Punčochář, Malena, Devečka, Ficenc, Šmarda, P.Duben - A.Padělek, Bakus, Rytnauer - Hlouch, Vala, Verčík - Čachotský, Mareš, Altrichter - Lazorišák, M.Havel, V.Říha.
1
Branky: 50. Bělohlav (Jančařík) - 48. Bakus (A.Padělek). Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 5:7, navíc Duben a Mareš (oba JIH) 10 min., bez využití. Diváci: 137. Nejlepší hráči: Kučera, Lála - Hronek.

Průběh utkání

Sebevědomí nasbírané v předchozích pěti vzájemných soubojích bylo na jihlavských hokejistech patrné hned od úvodního vhazování. Naopak Jihočechům rozjezd proti Dukle opět nevyšel. Naštěstí je ale tentokrát podržel gólman Kučera. Do první velké šance se Jihlava dostala už ve 2. minutě, kdy se na jediného domácího beka řítila dvojice Mareš – Čachotský. Druhý jmenovaný ovšem mířil pouze do českobudějovického brankáře. Ve 3. minutě měl gól na hokejce Petr Altrichter. Nikým neatakován se objevil jihlavský útočník sám před Kučerou, skórem však nepohnul a bez úspěchu pak skončil také střelecký pokus Oldřicha Bakuse. Jihočeši poprvé vážněji zahrozili až v 11. minutě, kdy se snažil dostat puk do sítě kolem levé tyče Hronkovy branky Mojmír Musil. Další příležitost ke vstřelení vedoucího gólu se domácím naskytla v závěru třetiny. Při více jak půlminutové dvojnásobné přesilovce ale dokázali ohrozit jihlavskou klec pouze jedinou střelou od modré čáry.

Zatímco začátek úvodní části patřil Dukle, start do druhého dějství se lépe vydařil Jihočechům. Nejprve nebezpečně tečoval puk před Hronkem Jiří Lála a pak se domácí na dlouho usadili v jihlavském obranném pásmu díky čtyřminutovému trestu Petra Kuchyni. Obrovskou šanci spálil právě v této přesilovce Patrik Luža. Ve 27. minutě zívala na domácího obránce zcela odkrytá jihlavská branka, přesto jí ze dvou kroků netrefil! O další dvě minuty později hrála v početní výhodě také Dukla. Tlak kolem Kučerovy svatyně si vytvořila řada vedená Romanem Hlouchem, bezbrankovým skórem ale ani ona nepohnula. Na opačné straně se potom ještě blýskalo po střelách Sailera a Bartoše, s oběma pokusy si ovšem bezpečně poradil Lukáš Hronek a do kabin se tak šlo i podruhé za stavu 0:0.

Do branky se puk podíval teprve ve 45. minutě. V přesilovce ho tam poslal jihlavský útočník Aleš Padělek. Všichni na stadionu zcela regulérní gól viděli, všichni kromě hlavního rozhodčího Pešiny. Ten nepochopitelně rozpažil a nechal pokračovat ve hře. Na vedoucí branku si proto musela Dukla počkat ještě další tři minuty. Dorážku Oldřicha Bakuse už potom naštěstí zaznamenal i sudí. 0:1. Jednogólový náskok hosté udrželi pouze dvě a půl minuty, pak šikovně tečoval Jančaříkovu střelu od modré Radek Bělohlav a bylo znovu vyrovnáno. Na nerozhodném výsledku 1:1 už potom nic nezměnila ani šance jihlavského Tomáše Ficence dvě vteřiny před koncem, kdy puk vyslaný z jeho hokejky doslova tancoval po horní tyčce Kučerovy branky.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (Jihlava): „Utkání bylo z našeho pohledu trochu nešťastné. Dostali jsme se do spousty šancí, bohužel jsme je nedokázali proměnit. Myslím si, že takové zápasy bychom měli vyhrávat. Snahu a touhu po vítězství nemůžu našim hráčům upřít, pořád nám tam ale chyběl důraz v zakončení. Určitě i soupeř dnes prokázal svou kvalitu, nicméně vyhrát jsme měli my.“