6:4
(2:1, 4:1, 0:2)

O vítězi rozhodla druhá třetina

03.09.2004 / Wally, RTD

I ve druhém přípravném zápase s Třebíčí dokázala Jihlava zvítězit. O osudu utkání, hraném na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě, rozhodla druhá třetina, kterou Dukla vyhrála 4:1. Hosté sice ještě dokázali v záverečné dvacetiminutovce konečný výsledek zkorigovat, porážce 4:6 však nezabránili.

Hrdinou pátečního zápasu byl jihlavský obránce Tomáš Ficenc, který si připsal dvě branky a jednu asistenci.

03.09.2004 17:30, Přípravné zápasy - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Zajac, Kuchyňa, Punčochář, Buzek, Devečka, Ficenc, Šmarda, Duben - Padělek, Bakus, Rytnauer - Hlouch, Vala, Verčík, Čachotský, Mareš, Altrichter - Cmunt, Lazorišák, Říha
6

SK Horácká Slavia Třebíč

Luňák (32. Koťátko) - Svačina, Horák, Sedláček, Dvořák, Hrbáček, Dusík - Fišer, Žiška, Holý - Fryuaf, Oliva, Škoda - Topol, Sotobka, Adamec - Wolf, Čech, Caha
4
Branky: 3. Ficenc, 16. Zajac (Padělek), 24. Říha (Lazorišák), 25. Bakus, 31. Ficenc (Zajac), 36. Rytnauer (Ficenc) - 7. Fryauf (Oliva), 22. Fišer, 51. Horák (Caha), 55. Adamec (Sobotka). Rozhodčí: Paur (26. Vokurka) - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 9:10, navíc Altrichter (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 6:2, 6:4.

Průběh utkání

První branky utkání se diváci dočkali už na začátku 3. minuty, kdy třebíčského gólmana Luňáka střelou od modré prostřelil Tomáš Ficenc, 1:0. Hosté odpověděli o čtyři minuty později, kdy se po Olivově přihrávce z jihlavského brankoviště trefil za Suchanovi záda Martin Fryuaf, 1:1. Do kabin však odcházela spokojenější Dukla. V úvodu 16. minuty totiž našel před brankou Slavie přesným pasem Padělek Martina Zajace a ten se nemýlil, 2:1. O minutu později pak dostali domácí šanci 104 sekund sehrát dvojnásobnou přesilovku. Třebíčští bránící hráči však Duklu do vážnější šance nepustili. A i proto na světelné tabuli po dvaceti minutách svítil stav 2:1.

foto: hcdukla.cz
Polovinu zápasu odchytal Filip Luňák

Jak se výhoda dvou mužů v poli proměňuje ukázal Dukle ve 22. minutě Miroslav Fišer. Ve chvíli, kdy na trestné lavici pykala dvojice Zajac - Mareš, projel obrannou třetinou domácích jako nůž máslem a trefil přesně odkrytou část Suchanovy branky, 2:2. V následujících minutách si však střelnici otevřeli jihlavští hráči. Ve 24. minutě vysunul Lazorišák do sóla Vladimíra Říhu a ten se nemýlil, 3:2. O minutu později obkroužil slavistickou branku kapitán domácích Oldřich Bakus a svou okružní jízdu zakončil gólem, 4:2. V polovině utkání si vzali slovo rozhodčí a postupným vylučováním zredukovali hru obou celků na tři na tři. Ve 31. minutě Zajacovu střelu dorazil do třebíčské branky Tomáš Ficenc, který si připsal svůj druhý gól v utkání a zvýšil na 5:2. Hosté o minutu později sice prostřídali gólmany, Luňáka střídal Koťátko, ale brankostroj nezastavili. Ve 36. minutě totiž šestý gól domácích vstřelil Ladislav Rytnauer, 6:2.

foto: hcdukla.cz
Druhou odchytal Jan Koťátko

V závěrečné třetině pak stříleli góly už jen třebíčští hráči. Ve 48. minutě sice měli díky Valovi a Punčochářovi dvě šance domácí, skóre se však měnilo až o dvě minuty později. To jihlavského brankáře prostřelil obránce Michal Horák, 6:3. Definitivní podobu skóre pak v 55. minutě určil Václav Adamec. Jihlavský útočník, který je v Třebíči na ročním hostování, při svém sólu parádně obešel Suchana a přesně zakončil, 6:4.

foto: hcdukla.cz
Petr Buzek před Jaroslavem Suchanem

Ohlasy trenérů

Kamil Konečný (Třebíč): "Výkon obou mužstev dnes určitě ovlivnila kvalita ledu. V našem týmu jsou hráči méně technicky zdatní, takže nám to možná dělalo více problémů, než těm jihlavským. Celkově se dá říct, že náš výkon byl ucházející. S vyjímkou druhé třetiny, kterou jsme vyloženě prolajdali a naši hráči nehráli s takovou chutí, kterou bych od nich čekal."

Petr Vlk (Jihlava): "Z naší strany můžeme naopak být spokojení pouze se druhou třetinou. Ta se nám povedla, dali jsme v ní čtyři góly. Na druhou stranu, když se podíváme jaké branky jsme dnes dostali my, tak bych řekl, že je to stále špatné."