4:2
(1:0, 1:1, 2:1)

Na Polygon Cupu začala Dukla porážkou

12.08.2004 / Eva

V prvním utkání Polygon Cupu se Dukla Jihlava utkala s pořádajícím HKm Dynamax Nitra. Domácí šli dvakrát dovedení a dvakrát dokázali Jihlavští vyrovnat. Na třetí branku kanonýra Chrenka už ale odpovědět nedokázali, naopak Podstavek přidal sedm minut před koncem pojistku na 4:2. Zítra čekají Duklu Košice, které si dnes snadno poradily s Topolčany 5:1.
12.08.2004 17:45, Přípravné zápasy - 11. kolo

HK Nitra

Račko - Majeský, Gábriš - Strapko, Milo - Vlk, Petrina - Socha - Mihálik, T. Chrenko, Poljaček - G. Saliji, Kollár, Kolník - Čacho, Štefanka, Vozdecký - Podstavek, M. Chrenko, Pupák
4

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Zajac, Kuchyňa, Punčochář, Duben, Devečka, Šmarda, Lupač - Rytnauer, Bakus, Rezek - Říha, Mošovský, Verčík - Jantovský, Cmunt, Altrichter - Lazorišák, Havel, Dolana
2
Branky: 18. Štefanka (Petrina), 38. Vlk (Čacho, Štefanka), 47. T. Chrenko (Petrina, Majeský), 53. Podstavek (M. Chrenko) - 23. Havel, 42. Jantovský (Altrichter). Dodatečné Nájezdy: 0:1. Vyloučení: 9:11, navíc Vozdecký (NIT) 10 min. + OK. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

Průběh utkání

Na úvod turnaje čekal Duklu souboj s domácím týmem. Jihlavští trenéři dali v brance příležitost Milanu Řehořovi a do hry poslali také Jana Rezka a Tomáše Dolanu. Odpočinek naopak dopřáli Jaroslavu Suchanovi, Rostislavu Malenovi, Romanu Hlouchovi, Jaroslavu Marešovi a Aleši Padělkovi. Absence zkušených hráčů byla na hře Jihlavy patrná především v úvodu zápasu. Nitra byla jednoznačně lepším týmem a na Řehořovu branku se valila jedna pohroma za druhou. Mladý jihlavský gólman nájezdům nitranských útočníků statečně odolával až do 18. minuty, kdy se v přesilovce trefil Štefanka. 1:0.

foto: hcdukla.cz
Gólman Račko spolehlivě nahradil jendičku Fikrta

Po přestávce už se hra Dukly podstatně zlepšila. Hned ve 23. minutě se po chybné rozehrávce domácích dostal k puku Marián Havel a jeho střela nad lapačku znamenala vyrovnání. 1:1. V dalších minutách se pak do šancí dostali také Karel Mošovský a Jiří Jantovský, jejich střely ale postrádaly přesnost. Další změna skóre přišla opět až v 18. minutě a znovu se o ní postarala Nitra. Na 2:1 pro domácí zvyšoval Vladimír Vlk.

foto: hcdukla.cz
Gólman Milan Řehoř se rozhodně nenudil

Druhá jihlavská odpověď přišla v úvodu závěrečného dějství, kdy svůj sólový nájezd proměnil Jiří Jantovský. 2:2. Na další dvě branky domácího celku ze 47. a 53. minuty už pak ale Dukla reagovat nedokázala a první souboj na turnaji tak prohrála 2:4.

Chuť si spravila pouze v po zápasových samostatných nájezdech. Zatímco nitranští hokejisté neproměnili ani jeden ze tří pokusů, za Jihlavu se ukázkově trefil Marián Havel a Dukla vyhrála 1:0.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): "Dnes jsme vyzkoušeli hodně mladých kluků, které jsme potřebovali vidět alespoň v jednom zápase. Utkali jsme se s kvalitním soupeřem, který dobře bruslil a hrál do těla. Dostali jsme jeden neštastný gól a nakonec to dopadlo, jak to dopadlo. Ale jinak si myslím, že to bylo dobré utkání."