3:4
(1:3, 0:1, 2:0)

Na závěr Polygon Cupu těsná výhra nad Topoľčany

14.08.2004 / Eva

Po těsném vítězství nad Košicemi zvítězili jihlavští hokejisté v Nitře o jeden gól i v posledním zápase turnaje, ve kterém jim byl soupeřem přední tým druhé nejvyšší slovenské soutěže. Dukla vedla ve 14.minutě už 3:0, Rytnauer ve druhé třetině zvyšoval na 4:1, nakonec se ale po dvou brankách slovenského týmu musela o vítězství bát do samého závěru.
14.08.2004 13:30, Přípravné zápasy - 13. kolo

HK VTJ Kinex Topoľčany

Ďatelinka M. - Guričan, Hruška, Kutňanský, Mihálik, Vondrák, Malinka, Dobrík, Ďatelinka I. - Sporina, Lavko, Bosák - Klačanský, Hurtaj, Budoš - Šmotlák, Náhlik, Gális - Hain, Varga, Božik
3

HC Dukla Jihlava

Suchan - Zajac, Duben, Punčochář, Malena, Devečka, Šmarda, Lupač - Rytnauer, Lazorišák, Padělek - Hlouch, Vala, Čachotský - Jantovský, Mareš, Altrichter - Verčík, Havel, Mošovský
4
Branky: 19. Hruška (Guričan), 44. Bosák (Ďatelinka I.), 49.Guričan (Hurtaj, Klačanský) - 7. Zajac, 9. Verčík (Havel, Rytnauer), 14. Hlouch (Malena), 37. Rytnauer (Padělek). Dodatečné nájezdy: 1:2. Vyloučení: 5:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1.

Průběh utkání

Posledním týmem, se kterým Dukla na Slovensku změřila síly, byly Topolčany. Účastník druhé nejvyšší slovenské soutěže byl evidentně nejslabším týmem celého turnaje. Košicím podlehl 1:5 a Nitře dokonce 0:7.

foto: hcdukla.cz
Gólman Suchan se zpočátku spíše nudil

Také po první třetině sobotního zápasu zněla základní otázka spíše – Jakým rozdílem Topolčany Dukle podlehnou? než - Které mužstvo se stane vítězem utkání? Skóre otevřel už v 7. minutě Martin Zajac, o minutu a půl později byl úspěšný také Rudolf Verčík a ve 14. minutě vedla Jihlava po gólu Romana Hloucha. 3:0. Až těsně před prvním odchodem do šaten se ozvaly také Topolčany. V přesilovce snížil Hruška střelou od modré čáry stav utkání na 3:1.

foto: hcdukla.cz
Gólman Ďatelinka měl plno práce

V úvodu druhé dvacetiminutovky mohli zvýšit náskok Dukly Aleš Padělek a Přemysl Duben, oba však trefil pouze tyč. Až ve 37. minutě se ujala střela Ladislava Rytnauera. 4:1.
Poslední třetina pak přinesla nečekané drama. Ve 44. minutě nejprve překonal Jaroslava Suchana Bosák a ve 49. minutě přidal v početní převaze Guričan třetí gól Topolčan. 4:3. Dukla se tedy musela strachovat o výsledek opět až do poslední vteřiny a také tentokrát při ní stálo štěstí. V závěru dokonce přečkala téměř minutu a půl trvající dvojnásobnou přesilovku Topolčan, které navíc odvolaly i brankáře. Výsledek 4:3 už ale na světelné tabuli zůstal a jihlavští hokejisté se radovali ze druhého vítězství.

Navíc pak uspěli i v samostatných nájezdech. Martin Zajac sice minul, ovšem Aleš Padělek a Marián Havel už byli ve svých pokusech neomylní a Dukla tedy porazila Topolčany těsně i na nájezdy. Tentokrát 2:1.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): "Od úvodnu zápasu jsme si vytvořili řadu gólových příležitostí, zejména v druhé třetině jsme jich měli hodně, ale ty šance jsme nevyužili. V zakončení jsme totiž nebyli dost důrazní a přímočaří, stále jsme se snažili ještě něco vymýšlet a vylepšit tak, aby to vypadalo. Jenže když potom z těch akcí branky nedáte, může to v závěru chybět. To byl ten důvod, proč jsme se nakonec trápili."