3:0
(2:0, 0:0, 1:0)

Dukla venku opět nebodovala

26.10.2004 / Mesk, Eva Streichsbierová

Po týdnu se Dukla opět utkala s Kladnem. Domácí měli mužstvu z Vysočiny co vracet, minulé utkání totiž prohráli vysoko 0:5. I bez Jaromíra Jágra v sestavě podali hráči Kladna velmi dobrý výkon a po brankách Kasíka, Martina Frolíka a Kally zvítězili 3:0. Duklu udržela na předposledním místě jen prohra Vsetína v Třinci.
26.10.2004 17:30, Extraliga - 2. kolo

Rytíři Kladno

Kopřiva - Ševc, Kaberle, Čech, Kasík, Zeman, Špelda - Bílek, Patera, Procházka - Kalla, Gardoň, Hrdina - Kysela, Zajíc, Horna - Havel Mi., Martin Frolík, Klimt
3

HC Dukla Jihlava

Hronek - Devečka, Malena, Ficenc, Staněk, Punčochář, Dobrovolný, Zajac - Vostřák, Bakus, Rytnauer - Mareš, Vala, Altrichter - Kaděra, Padělek, Čachotský - Šmarda, Hlouch, Havel
0
Branky: 7. Kasík (Kaberle), 9. Frolík Ma. (Kysela), 42. Kalla (Kasík, Gardoň). Rozhodčí: Minář - Lipina, Pospíšil. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3135. střely na branku: 39:30. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Dukla rozehrála svůj osmý pokus o bodový zisk na soupeřově ledě tradičně velmi zakřiknutě. První šance se tak zrodily před jihlavskou brankou. Ve 4. minutě měl tutovku na holi Pavel Patera, ale radost z gólu mu překazil brankář Lukáš Hronek. Také další minuty patřily Středočechům a jejich tlak ještě umocnilo zbytečné vyloučení dvou jihlavských hráčů. Početní výhoda pak přinesla Kladnu vedoucí gól. V 7.minutě se trefil Petr Kasík. 1:0. V polovině 9. minuty už byl náskok domácích dvoubrankový. Gólovou střelu Martina Frolíka sice muselo potvrdit až video, ale to nakonec rozhodlo ve prospěch mladého hráče. A protože Jihlava byla v úvodní třetině, co se šancí týče, hodně nevýrazná, odcházelo se do kabin za stavu 2:0.

Ve 23. minutě se o zlom pokoušel kapitán hostujícího celku Oldřich Bakus, proti Kopřivovi v kladenské kleci ale nesupěl. Devěčkův pokus vzápětí skryla Kopřivova lapačka a to bylo ze strany Dukly opět vše. Pak už se znovu musela soustředit především na defenzívu, protože její hráči chodili v téměř pravidelných intervalech na lavici hanby. Jen díky opět výborně chytajícímu Lukáši Hronkovi zůstalo skóre v této části hry nezměněno a za stavu 2:0 se vstupovalo i do závěrečného dějství. Především při šancích Pavla Patery a Martina Procházky musel mladý gólmana vynaložit veškerý um, aby zabránil puku v cestě do sítě.

Jakékoliv myšlenky na případný zvrat vyhnal jihlavským hokejistům z hlavy na začátku 42. minuty Jaroslav Kalla. Po faulu na něj avizoval hlavní rozhodčí další vyloučení jednoho z hostujících hráčů a sám postižený se při poskytnuté výhodě pomstil třetím gólem. V útoku zcela bezzubá Dukla se mohla vytoužené branky dočkat v 52. minutě, kdy Rytnauerovu střelu od modré tečoval těsně před Kopřivou Oldřich Bakus, ale puk zamířil těsně mimo. Podobně pak skončila také šance Pavla Vostřáka. Ani domácím už se v závěru nedařilo. Týden starou porážku se vším všudy vrátit Jihlavě nedokázali, přesto měli z vítězství 3:0 velkou radost.

Na Kladno bez Jaromíra Jágra si tedy Dukla v úterní dohrávce druhého kola nepřišla a už poosmé v sezóně se vracela ze soupeřova hřiště s prázdnou. Navíc už téměř 183 minut čeká na cizím kluzišti marně na gól.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): "Když přijedeme jako host na led soupeřů, jsme poloviční. V dnešním střetnutí jsme navíc měli hodně vyloučených a hráli jsme bez snahy dát branku. Již poněkolikáté za sebou jsme měli velmi špatný začátek. Nelze se divit, že nemůžeme bodovat."

Zdeněk Müller (Kladno): "Vyšla nám velice dobře první třetina, když jsme získali dvoubrankový náskok, což bylo rozhodující pro vývoj utkání. Ve druhé části hry jsme již hráli příliš alibisticky, ale pak mužstvo opět přidalo a zaslouženě jsme dovedli zápas do vítězného konce. Pokud se týká absentujících hráčů, brankář Orct začne trénovat již od zítřka, Jágr jde zítra na rozbruslení a věřím, že v pátek proti Třinci již nastoupí."