2:6
(1:1, 1:4, 0:1)

04.08.2016 / Ladislav Vácha

04.08.2016 16:15, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

BK Havlíčkův Brod

Kulich - Rubner, Krejčí, Lachman, Adam, Zvěřina, Škareda, Polák - Teplý, Holenda, Donda - Piskač, Pejchal, Přibyl - Tecl, Cachnín, Kohout
2

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Mareš, Vrátný, Trávník, Havelka, Veleba, Zadina, Marek - Úlovec, Kadleček, Strnad, Musil, Slabý, Filip, Daňhel, Vala, Kardoš
6
Branky a nahrávky: 7. Teplý (Krejčí, Holenda), 30. Holenda (Polák, Teplý) - 3. Kadleček (Strnad), 32. Vala (Vrátný, Trávník), 34. Vala (Daňhel), 34. Kadleček (Strnad, Havelka), 38. Mareš (Kadleček), 48. Úlovec. Rozhodčí: Doležal - Křivohlavý, Přibyl. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 49:17. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:6.

Průběh utkání

Havlíčkův Brod stejně jako v Pardubicích nezačal vůbec dobře a čelil velkému tlaku. Gólman Kulich se měl ve svém brankovišti co ohánět a likvidoval jednu střelu za druhou. Ve 3. minutě už ale udeřilo, když si puk srovnal na hůl Slavomír Kadleček a z mezikruží pálil přesně mezi betony. Mladým Bruslařům se potom naskytla první přesilovka, kterou sice nevyužili, ale udeřili brzy po jejím skončení. Vojtěch Holenda přihrál na modrou čáru Matěji Krejčímu, jehož dělovku parádně tečoval pod horní tyčku Michal Teplý. Dukla měla i nadále více ze hry, ale do první sirény už se průběžný stav nezměnil.

Po bouřce v kabině během první přestávky soubor z Kotliny vyrukoval do prostřední části jako vyměněný. Svého krajského rivala od úvodního vhazování přehrával a dařilo se mu ho dostávat pod tlak. Na přelomu první a druhé půlky zápasu se dočkala havlíčkobrodská družina zasloužené odměny. Michal Teplý hezkou nahrávkou uvolnil na pravém křídle Daniela Poláka, který mazaně naznačil střelu. Místo ní ale předložil lahůdkový pas před brankoviště přesně na hůl kapitána Vojtěcha Holendy, jenž tečoval kus černé gumy přesně mezi Šťastného betony. Zranění zápěstí vzápětí utrpěl skvěle hrající Michal Teplý a obraz hry se najednou úplně změnil. Následovala šestiminutovka hrůzy, během níž Jihlava skórovala hned čtyřikrát. Dvakrát se trefil Tomáš Vala a po jedné brance vstřelili Slavomír Kadleček a Lukáš Mareš.

Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc se snažili ve třetí periodě s nepříznivým stavem něco udělat, ale pomyslné misky vah byly překlopeny jednoznačně na stranu Dukly, jež dál diktovala tempo hry a hrála za komfortního vedení 5:2 ve větší pohodě. Domácí mohli těžit z přesilové hry, ale nesehráli ji dobře. Celek z krajského města Vysočiny tak uzavřel na konečných 6:2, když kotouč za záda gólmana Kulicha procedil Jan Úlovec.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Do utkání jsme vstoupili aktivněji a zaslouženě šli do vedení. Až do vyrovnávací branky domácích jsme byli aktivnějším týmem, nicméně po vyrovnání se hra srovnala. Havlíčkův Brod se poté svoji typickou bojovnou hrou dostal do vedení, nicméně v dalším střídání jsme v rozmezí tří minut dokázali z hezkých akcí utkání otočit a odskočit na dvoubrankové vedení. Od té doby jsme až do konce druhé třetiny byli více na kotouči a i vepředu byli nebezpečnější. Ve třetí třetině jsme možná pod dojmem tříbrankového vedení trochu ubrali a i Brod dokázal zahrozit, nicméně Dan Šťastný nás dnes podržel. Hráči podali v utkání až na třetí třetinu stabilní výkon, podpořený dobře chytajícím brankařem.