4:0
(1:0, 2:0, 1:0)

16.08.2016 / Tomáš Lysý

16.08.2016 13:15, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Juřička – Vála, Zadina, Mareš, Trávník, Veleba, Vrátný, Marek, Piskač – Úlovec, Adam, Jindra, Musil, Kadleček, Filip, Daňhel, Vala, Kardoš, Juda, Najman, Brož
4

HC Dynamo Pardubice

Vlk (41. – 42. Jánský) – Žouželka, Mert, Javůrek, Oliva, Leder, Sýkora, Dubovčí, Hybeš – Matýs, Pochobradský, Bucek, Libuar, Černý, Chára, Kulhánek, Kostka, Rozlílek, Svatoš
0
Branky a nahrávky: 7. Jindra (Adam), 29. Vrátný (Jindra, Veleba), 38. Daňhel (Vala), 48. Adam (Úlovec). Rozhodčí: Sibera – Křížek, Suchý. Vyloučení: 8:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Jihlava vstoupila do zápasu aktivněji a již během úvodních tří minut měla dvě slibné šance. Kardoš nejprve zblízka po přihrávce Filipa nadvakrát nepropálil Vlka a za minutu a půl zneškodnil gólman hostí protiútok Dukly dvou proti jednomu. Aktivní hra přinesla domácím ovoce na konci sedmé minuty. Adam ve středním pásmu bleskově předal puk pro Lukáše Jindru, jenž ujel po pravé straně do pásma, vypálil a jeho pokus prošel až do sítě. Pardubický brankář Vlk poté podržel svůj tým i v přesilové hře, kdy vytáhl střelu jednoho z domácích hráčů mířící nad jeho levé rameno. Dvě velké šance přinesla začínající patnáctá minuta. Jihlavský útočník Kadleček nejprve u levé tyče neprotlačil puk do branky, na druhé straně ujel domácím hráčům Matýs, ovšem první opravdu složitou situaci vyřešil Juřička skvěle. Když Adam střelou na lapačku gólmana neproměnil nařízené trestné střílení za sekání, šlo se do kabin za stavu 1:0, tím spíše, že hosté se připravili zbytečným faulem o možnost devadesátivteřinové přesilovky pět na tři.

Začátek druhé části přinesl to samé co konec prvního dějství, a to častá vyloučení. Hned čtři hráči putovali na trestnou během sedmi a půl minuty. Při hře čtyři na čtyři zvýšila Dukla své vedení. Jindra prostrčil puk před branku na Josefa Vrátného, jenž zblízka nedal Vlkovi šanci. Jihlava hrála vyloženě aktivněji, Pardubice se dostávaly před branku Juřičky jen sporadicky. Naopak se musel činit hostující gólman, když stáhl do lapačky střelu Kadlečka po jeho individuální akci z pravé strany až před branku. Krátce poté již byl Tomáš Vlk bezmocný. Vala dával puk z levého kruhu před branku na Matěje Daňhela, který znovu z blízkosti branky nasměroval Duklu za třígólovým vedením - 3:0.

První vážnější šanci třetího dějství měl Bucek, který z levého kruhu ostře pálil těsně vedle vzdálenější tyčky. Byla to tak Jihlava, kdo se znovu prosadil. Úlovec viděl, že v předbrankovém prostoru čeká Dominik Adam, dal mu puk a útočník domácích si napravil chuť po neproměněném trestném střílení. Pardubičtí zazlobili při přesilové hře, ale Juřička se nenechal nachytat střelou Pochobradského z ostrého úhlu a neprosadil se ani Matys pokusem poblíž levého kruhu. Po skončení trestu mířil od modré Trávník z první přímo do šibenice, jenže vyrážečka Vlka zamezila pátému jihlavskému gólu. Dynamo se znovu dostalo do dvojnásobné přesilovky, trvající 69 vteřin, ale obětavě hrající Dukla v čele s dobře chytajícím Janem Juřičkou hostům čestný gól nepovolila. Strážce domácí svatyně se nejprve roztáhl při pokusu Kostky mířícího prakticky do odkryté branky a následně jej, trošku již v zoufalství, nepřekonal ani z levé strany tvrdě pálící Černý. Skóre se již neměnilo a červenožlutí dokráčeli k sedmému vítězství z dosavadních devíti přípravných utkání - 4:0.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): Zápas zde v Jihlavě pro nás byl velice poučný. Odehráli jsme ho velice špatně. Ne snad že by hráči byli unavení nebo jsme měli hodně zraněných, ale každý si sem přijel zahrát. Bohužel se nacházíme v přípravném období a chyb v naší hře je hodně, takže je na čem pracovat. Ovšem přístup hráčů nebyl ideální k tomu, co my trenéři po nich chceme a jak bychom se chtěli prezentovat během sezóny. Dukla hrála odhodlaně, byla mnohem lepší v pohybu i v individuálních činnostech a bohužel nás jasně přehrála.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Hráči nás dnes velice příjemně překvapili, dvě třetiny jsme byli aktivnějším týmem. Zaslouženě jsme šli do vedení, aktivním forčekingem jsme dostávali Pardubice pod tlak a víceméně jsme proměňovali šance. Třetí třetina byla hodně ovlivněna vyloučeními, byli jsme hodně venku a hráli ve třech, ve čtyřech. Po celý zápas nás výborně držel Honza Juřička v bráně a zaslouženě jsme zvítězili.