2:2p
(1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

První extraligové prodloužení skončilo smírně

26.09.2004 / Wally, Doudy

Dvakrát se v utkání dostali do vedení hosté, dvakrát se podařilo domácím vyrovnat. Takto vypadal scénář dalšího zápasu na Horáckém zimním stadionu. Duel byl bohatý jak na šance, tak i na vyloučení na obou stranách. Na druhý přesný zlínský zásah dokázali domácí odpověděd zásluhou Jaroslava Mareše hned po následujícím vhazování, v prodloužení se už diváci branky nedočkali. Oba týmy si tedy spravedlivě odnášejí z dnešního utkání po bodu.
26.09.2004 17:30, Extraliga - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Hronek - Ficenc, Buzek, Kuchyňa, Dobrovolný, Punčochář, Devečka, Zajac, Malena - Padělek, Bakus, Rytnauer - Čachotský, Mareš, P. Altrichter - Polák, Vala, Verčík - Hlouch, Havel, Šmarda
2

Berani Zlín

Murín - Blaťák, Galvas, R. Hamrlík, Vosátko, Nosek, Tesařík - Balaštík, Leška, Erat - Barinka, Čajánek, Kristek - Okál, Mokrejš, Kováčik - Záhorovský, Čech, Ambruz
2
Branky: 15. Devečka (Vala), 30. Mareš (Kuchyňa, P. Altrichter) - 1. Erat (Balaštík), 30. Leška (Erat, Balaštík). Rozhodčí: Florián - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:8, navíc Devečka (JIH) 10 min. - Blaťák (ZLN) 10 min., Leška (ZLN) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4172. střely na branku: 31:52. Průběh utkání: 0:1, 1:2, 2:2.

Průběh utkání

Vstup domácích do zápasu se zlínskými Medvědy mohl leckomu připomínat povedený duel s chemiky ze severu Čech. Hned v 16. vteřině se totiž dostal před Murína Rytnauer, ale tentokrát neseřídil svou mušku přesně a klec hostí přestřelil. V 1. minutě utkání ale branka přesto padla. Ovšem k nelibosti jihlavských fandů do sítě Lukáše Hronka. Eratovu přihrávku přes brankoviště si totiž srazil bruslí do vlastní sítě jeden z bránících hráčů a stav se měnil na 0:1. Poté pokračovali hosté ve svém náporu, do sedla jim pomohly i dvě přesilové hry. Dukle se však podařilo tlak zlínského medvěda přestát a o její útočné síle dal vědět svou parádní přihrávkou v početní výhodě Padělek, její adresát Ficenc ale netrefil odkrytou klec hostů. V dalším střídání bylo na domácí střídačce veseleji. Vala vrátil kotouč na modrou Dušanu Devečkovi, který zacílil pravý horní růžek Murínovy branky, vypálil a neomylně se trefil do černého, 1:1. Při následném oslabení Dukly předvedl své umění Čachotský, který si vysloužil potlesk na otevřené scéně za několik povedených kliček v pásmu soupeře, při kterých sbíral jak cenné vteřinky, tak i obdiv fandů.

I druhá dvacetiminutovka začala šancí Dukly, pumelici vyslal na Murína Verčík, ale zlínský muž s maskou dokázal scvaknout své betony včas. V polovině utkání se nadechla k velkému tlaku první formace hostů, její snažení vyústilo ve střelu Erata, jehož nepřesný pokus se odrazil od zadního hrazení zpět před Hronka a puk doklepl za jeho záda Leška, 1:2. Ještě dříve, než se stačili hosté poplácat po zádech, vypálil na druhé straně Altrichter, k vyraženému kotouči se dostal jako první Jaroslav Mareš a dal Zlínu zapomenout, jaké to je, být ve vedení, 2:2. I nadále však hrozil elitní útok Medvědů, po přesném Balaštíkově pasu uháněl sám na Hronka Erat, domácí gólman si s jeho pokusem mezi betony však věděl rady. Ještě více se jihlavský brankář zapotil po střele Noska a zvláště pak dorážce Barinky do odkryté klece, po které se vrhl hrdinským skokem, kotouč sklepl svou rukavicí a poté zalehl.

Poslední část hry začala obě mužstva raději v opatrnějším duchu, snažila se spíše nahazovat a dojíždět kotouče. Uspávací hru přerušila ve vlastním oslabení ze 49. minuty dvojice agilních zlínských útočníků Leška, Balaštík, jejich přečíslení zakončoval druhý jmenovaný, ovšem k radosti mu sházela širší branka domácích. Po několika možnostech na obou stranách měl tu největší v poslední minutě základní hrací doby Okál, ale jeho střelu z mezikruží dokázal Hronek vyrazit do rohu a zachránil tak Dukle jistotu bodu za remízu.

V prodloužení už nemělo ani jedno z mužstev co ztratit, naopak byl k mání ještě jeden bod jako prémie za vstřelený gól. Podle toho také hra vypadala a za pět minut bylo k vidění více šancí, než za celou předchozí dvacetiminutovku. Nejprve našel Padělek před Murínem volného Bakuse, jeho bekhendová klička ale ztroskotala na gólmanovi Medvědů. Hronka se zase pokoušel překonat Erat, jenže se stejným výsledkem v koncovce, jaký měl kapitán domácích. Poslední příležitost ke skórování přišla ve chvíli, kdy na časomíře svítil čas 4:56. Dnes výborně hrající Čachotský přehodil žabičkou hůl zlínského beka a z první pálil Vala, jenže dva body dnes nebyly Dukle přány a ta se tak loučila se svým soupeřem po spravedlivé remíze 2:2 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Ernest Bokroš (Zlín): "Remíza je spravedlivá, ale my nejsme spokojeni, protože jsme chtěli prolomit naši střeleckou nemohoucnost. Na elitu, co máme v útoku, jsou dva góly málo".

Petr Vlk (Jihlava): "Po třech prohraných zápasech, v nichž naše defenziva nebyla ideální, je bod z dnešního utkání dobrý. Pomohlo nám, že jsme na druhý gól Zlína dokázali hned odpovědět".

Fotogalerie utkání

Fotogalerie