4:2
(3:1, 0:1, 1:0)

Mladší dorost vrátil Motoru porážku z přípravného utkání na jihu Čech

12.08.2016 / Tomáš Lysý

Jedinou dosavadní porážku v přípravě utrpěli mladší dorostenci Dukly v Českých Budějovicích a doma chtěli Motoru prohru vrátit. Začali dobře, o všem podstatném první třetiny se rozhodlo během tří minut. Mezi dvě branky jihlavského Tomáše Pigla se vešel jeden přesný zásah hostí a vedení domácích poté navýšil Patrik Čermák. Druhé dějství nabídlo pouze jednu branku, hosté ve třiatřicáté minutě vstřelili zásluhou Pavla Nováka kontaktní gól. To však bylo ze strany Jihočechů vše, naopak v závěru utkání pojistil výhru Dukly Adam Najman – 4:2.
12.08.2016 13:00, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, P. Brož, Rašín, Vinkler, Smolko, Barák – Pigl, Najman, V. Brož – Zadražil, Juda, Chlubna – Svoboda, Čermák, Kaltounková
4

Banes Motor České Budějovice

M. Dvořák – Kubíček, Procházka, Dekret, Tampier, J. Dvořák, Svach – Novák, Čížek, Grossmann, Houdek, Beránek, Škvarek, Janoch, Hrubec, Ryba
2
Branky a nahrávky: 4. Pigl (Chlubna, Najman), 5. Pigl (V. Brož), 7. Čermák (Kaltounková), 55. Najman (Pigl, Rašín) – 5. Čížek (Škvarek, Houdek), 33. Novák (Grossmann). Rozhodčí: Kotlík - Mareček, G. Havelka. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Úvod zápasu začal pěkně zostra, již po minutě a tři čtvrtě musel Chaloupek vytáhnout dobrý zákrok po dorážce Janocha, na kterého u levé tyče vlastní klece jihlavští hráči zcela zapomněli. Vše podstatné první třetiny se odehrálo v rozmezí času 3:13 – 6:46, kdy během třech a půl minut padly čtyři branky. Nejprve Chlubna před brankou přistrčil puk na Tomáše Pigla, který zblízka otevřel skóre. Z vedení se domácí radovali jen osmdesát vteřin, protože Škvarek z levého rohu našel mezi kruhy nehlídaného Jakuba Čížka, jenž vymetl levou šibenici. Hned po rozehrávce Dukla znovu vedla a čich na góly z bezprostřední blízkosti znovu ukázal Tomáš Pigl, dorážející puk z brankoviště za záda Marka Dvořáka. A přesným trefám nebyl konec. Kaltounková uzmula puk po buly, v pravém rohu oklamala soupeře, nahrála před branku na Patrika Čermáka a útočník Dukly zamířil nechytatelně kolem hlavy gólmana do levého růžku - 3:1. V desáté minutě mohli zvýšit náskok domácích i Zadražil s Chlubnou, ale oba dva chvíli po sobě mířili jen vedle pravé tyčky. Šancí hostí bylo poskrovnu. Když už vystřelil z levého kruhu Beránek, byl Chaloupek na místě a Houdkovu střelu zblízka přizvednul dobrým obranným zákrokem Piskač do ochranné sítě.

Že druhá třetina tolik branek nenabídne, předznamenal v polovině dvaadvacáté minuty Ondřej Chaloupek, který fantasticky zneškodnil velešanci volného Houdka před brankou. Ten puk pod betony gólmana Dukly neprocpal. V dalším průběhu zápasu si na domácího brankáře nepřišel ani číhající Grossmann u levé tyčky. Přesně v polovině zápasu měla Jihlava možnost trestného střílení za faul na zakončujícího a pronikajícího Pigla, ovšem útočník svůj hattrick nezkompletoval, když při exekuci nájezdu mířil pouze do gólmana Dvořáka. Přišel tak gól na druhé straně. Pavel Novák zůstal u pravé tyčky zcela sám a zblízka snížil na 3:2. Stav se neměnil ani po vůbec prvním vyloučení, které přišlo v šestatřicáté minutě na straně hostí.

Po pěti minutách třetího dějství měl velkou šanci Pigl, ovšem ani tentokrát nezkompletoval hattrick, protože po hezké kombinaci trefil z levé strany pouze bližší tyč. Svojí první přesilovku v zápase nevyužili ani hosté, Jihlava tak stále vedla o jednu branku. V dobrém světle se předvedli i oba brankáři. Chaloupek vychytal Beránka, kterého křížným pasem na pravém kruhu našel Procházka, na druhé straně orazítkoval Najman ze stejného místa vzdálenější tyč a odražený puk projel brankovištěm ven. Adam Najman se tak trefil o čtyři minuty později, když mu před branku nahrál Pigl a kapitán domácího celku vrátil Dukle dvougólové vedení, čímž zároveň upravil stav na konečných 4:2.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (HC Motor České Budějovice): První třetina byla z naší strany nejslabší, dostali jsme v ní dva góly zblízka, z dorážek. Nepohlídali jsme si to a první třetina rozhodla. Poté byl zápas vyrovnaný, domácí hráli důrazně a snažili se nás napadat, což nám dělalo problémy. Dnešní zápas byl přípravný, ukázal nám spoustu věcí a svůj účel utkání splnilo.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): První třetinu jsme hráli velice dobře, aktivně, a hráči se snažili plnit to, co jsme po nich chtěli celých dvacet minut. Ve druhé části jsme trošku vypadli z role a kluci ubrali na obrátkách, mysleli si, že to půjde samo. Soupeři ve třetí třetině kvůli našemu neustálému aktivnímu napadání došly síly a v přesilovce jsme odskočili na 4:2. Pak už jsme si zápas pohlídali.