2:1
(1:0, 0:1, 1:0)

Jihlava bojovala na ledě Kladna o bod, ale odjíždí domů těsně poražena

26.10.2016 / Tomáš Lysý

Utkání 18. kola WSM Ligy pro Jihlavu na ledě Kladna nezačalo příliš šťastně, neboť již v páté minutě se Rytíři dostali do vedení. Na konci první a v úvodní minutě druhé třetiny ještě Cikánek uhájil proti velkým šancím Dukly svojí klec, ovšem hned vzápětí již inkasoval z hole Aleše Jergla. Ve třetím dějství nejprve Dukla nevyužila dvě klasické přesilové hry, naopak Kladenští se prosadili při 82 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilovce. Byť se Jihlava poté hnala za srovnáním, své dvě dobré šance nevyužila. Slušný výkon Dukly k bodům nevedl, Rytíři už těsný náskok 2:1 uhájili.
26.10.2016 18:00, WSM Liga - 18. kolo

Rytíři Kladno

Cikánek – Drtina, Hořava, Ulrych, Ptáček, Kehar, Růžička, Repe – Machač, Burger, Tenkrát – Ton, Kubík, Tůma – Strnad, Přikryl, Jánský – Redlich, Zikmund, Cetkovský
2

HC Dukla Jihlava

Škarek – Říha, Půža, Dobrovolný, Szathmáry, Kaláb, Dundáček – Čachotský, Zeman, Diviš – Důras, Seman, Jergl – Březina, Kondratěv, Stoklasa – Danišovský, Jícha, Čermák
1
Branky a nahrávky: 5. Redlich (Cetkovský, Repe), 51. Tůma (Tenkrát, Ton) - 22. Jergl (Důras, Seman). Rozhodčí: Valenta – Malý, Šimán. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2368. Střely na branku: 33:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Ačkoliv se Jihlava na konci druhé třetiny musela již bránit prvnímu oslabení, zvládla jej úspěšně. Minutu po vyloučení Říhy se však Kladno dostalo do vedení. Cetkovského střelu nedokázal jihlavský gólman Škarek udržet před dorážejícím Tomášem Redlichem a ten dostrkal puk do brankoviště. Dukla obratem zamkla soupeře před gólmanem Cikánkem, který sebral gól z hole Semanovi, jehož z metru vychytal lapačkou. V polovině deváté minuty se Škarek stihl přesunout při střele Tůmy v přečíslení tři na dva po přihrávce Kubíka. Závěr úvodního dějství se nesl ve znamení velkého tlaku Dukly, umocněného přesilovkou, ale Cikánek proti střele Říhy a dorážce Zemana odolal.

Stejně tak hned po půlminutě druhé třetiny, kdy domácí muž v masce vyrazil Divišovu střelu z mezikruží i dorážku Stoklasy. Poté již inkasoval. Domácí si znovu nepokryli prostor před brankou a po přihrávce Důrase zamířil přesně z prostorů mezi kruhy Aleš Jergl. Jihlavští v polovině zápasu přestáli další početní výhodu a poté mohli sami skórovat, ovšem proti zakončení Čachotského do téměř odkryté branky stihl ještě zasáhnout Cikánek. Hosté hráli v závěru druhé třetiny dvě přesilovky po sobě, nicméně dva Růžičkovy tresty zužitkovat nedokázali.

Také na začátku třetí třetiny nevyužila Jihlava dvě přesilové hry, což jí v konečném součtu stálo body. Při vyloučení hostujícího Stoklasy ještě výborně zasáhl Škarek, ale když šla Dukla do tří, tak Kladno 82 vteřin dlouhou přesilovku využilo. Ačkoliv hráli hosté v dvojnásobné nevýhodě velice obětavě, na střelu Davida Tůmy, který dostal přihrávku od Tenkráta mezi kruhy, již nestačili. Jihlavští hokejisté se hnali za vyrovnáním a v jejich další početní výhodě trefil Zeman přesouvajícího se Cikánka, od kterého se puk odrazil do pravé tyče. Když v závěru nevyrovnal ani nejproduktivnější muž WSM Ligy Čachotský, jenž zblízka bekhendem těsně přestřelil, dokázali Kladenští těsné vítězství uhájit. I podruhé v sezoně tak platilo, že Dukla byla v utkání proti Rytířům lepším celkem, jenže tři body opět zůstávají na kladenské straně.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Nevezeme domů žádný bod, takže je to samozřejmě mrzuté. S ohledem na složení týmu, se kterým jsme sem přijeli, jsme odvedli výborný výkon. Dá se říct, že v určitých fázích utkání jsme byli i lepší, ale bohužel v těch přesilových hrách, které jsem tam dostali, jsme rozdílovou branku nedali. Soupeř v tom, v čem je silný, v přesilovce pět na tři to sehrál velice dobře a rozhodl. Ale jak jsem říkal, našem klukům nejde nic vytknout - bojovali, ale bohužel jsme bez bodů.

Jiří Kopecký (Rytíři Kladno): Jihlava sem přijela po veliké sérii výher sebevědomá, což se o nás v momentální formě a po posledních výsledcích říct nedalo. Na ledě to tak i vypadalo, soupeř hrál výborně. Nás trápí počet vyloučených, za poslední tři zápasy jsme měli snad pětatřicet vyloučených. Jestli mám kluky za něco hodně pochválit, tak je to za ta oslabení. V našich oslabeních to mohl soupeř rozhodnout. To, že jsme to ubojovali, je pro nás bonus a doufám, že nás to zase vrátí na vítěznou vlnu. Musím říct, že chvílemi nás Jihlava přehrávala a jsem rád, že jsme to takhle ubojovali. Takový zápas jsme asi potřebovali.