2:9
(1:3, 1:4, 0:2)

Hosté udeřili v přesilovkách

05.10.2004 / Mesk, Wally

Utkání začalo lépe pro domácí, kteří se v 1. minutě ujali vedení gólem Petra Valy. Hostujícímu celku se však ještě do konce první dvacetiminutovky podařil obrat na 1:3. Drama do zápasu přinesl gól na 2:3 z hole Oldřicha Bakuse, což však ze strany Jihlavy bylo vše. Hosté postupně přidali ještě 6 branek a utkání skončilo zaslouženou výhrou Karlových Varů 9:2.
05.10.2004 17:30, Extraliga - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Hronek (26. Suchan) - Ficenc, Buzek, Punčochář, Dobrovolný, Zajac, Malena, Kuchyňa, Devečka - Padělek, Bakus, Rytnauer - Čachotský, Mareš, Altrichter - V. Polák, Vala, Jantovský - Verčík, Havel, Šmarda
2

HC Energie Karlovy Vary

Šmíd - Bauer, J. Polák, Kutlák, Ptáček, Krajíček, Hlavačka, Suur - Procházka, Alinč, Dvořák - Hurtaj, Lipianský, Tomík - Kumstát, Skuhravý, Kraus - Košťál, Krátoška, Míka
9
Branky: 1. Vala (Čachotský, Mareš), 22. Bakus - 2. Procházka (J. Polák), 4. Lipianský (Kraus), 10. Kumstát, 26. Krátoška (Suur), 29. Tomík (Lipianský, Hurtaj), 33. Lipianský (Hurtaj), 35. Dvořák (Bauer, Procházka), 57. Hlavačka (Ptáček), 59. Bauer (J. Polák, Alinč). Rozhodčí: Rejthar - Pešek, Šátava. Vyloučení: 9:9, navíc Jantovský (JIH) 10 min., Šmarda (JIH) 10 min. - Suur (KVA) 10 min. Využití: 2:5. V oslabení: 0:1. Diváci: 3100. střely na branku: 29:36. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:9.

Průběh utkání

Po úterní vysoké prohře s pražskou Spartou dnes nastoupila Dukla proti sousedovi z tabulky, Karlovým Varům. Fanoušci, kteří propásli úvod zápasu zřejmě litovali, jelikož skóre se měnilo od prvních vteřin. Vše načal v 50. sekundě Petr Vala. V přesilové hře si vyjel od mantinelu a tvrdou střelou překonal brankaře Šmída, 1:0. Odpověď hostů na sebe však nenechala dlouho čekat. Při vyloučení Poláka tečoval střelu od modré Procházka a bylo vyrovnáno, 1:1. Další akcí strhl vedení na stranu západočechů Lipianský, který využil zmatků v obraně Jihlavy, 1:2. V 8. minutě se nechal vyloučit Krátoška a domácí fandové očekávali vyrovnáni. Opak byl však pravdou. Po levé straně prchl obráncům Dukly Kumstát a poslal puk přesně nad Hronkův beton, 1:3. Těsně před první sirénou byl vyloučen Varský Kraus, a tak Dukla začala v početní převaze druhou třetinu.

Po zámku, který si domácí přesilovková eskadra vytvořila, vyjel od modré mezi kruhy Oldřich Bakus a zkušeně pověsil puk pod horní tyčku, 2:3. Po brance Dukly se konečně ozvali i domácí fandové a Dukla svírala hosty v jejich obranném pásmu. Když už to vypadalo, že gól Jihlavy visí ve vzduchu, napálil Krátoška puk ze středního pásma a když ho jeden z domácích beků neštastně tečoval za Hronka, odskočili hosté do vedeni 2:4. To už si v dalších minutách vzít nenechali. V brance Dukly vystřídal Hronka Suchan, ale ani on neměl na růžích ustláno. V polovině utkání se ke střele probojoval Tomík a propálil ještě nezahřátého gólmana domácích, 2:5. Za další dvě minuty pláchl Zajacovi Lipianský a pěkným blafákem si pohrál se Suchanem, 2:6. Skore druhé třetiny pak uzavřel v přesilové hře Dvořák a domácí fandové začali hromadně opouštět Horácký zimní stadion, 2:7.

Do třetí části nastoupila Dukla s větším nasazením a donutila hosty k nedovoleným zákrokům. Těsně po sobě byli vyloučeni Suur a Míka a domácí se tak dostali k dvojnásobné přesilovce. Hned v úvodu tečoval Zajacovu střelu Čachotský, ale Šmída zachránilo břevno. O pár sekund později se dostal kotouč ke Kuchyňovi, který hezky vystřelil, ale konstrukce karlovarské branky byla opět proti. V 17. minutě se dostali ke stejné početní výhodě hosté ale narozdíl od hráčů Dukly se bavili střílením branek, nikoliv zvoněním o tyčky. Jako první propálil Suchana Hlavačka, jehož dělovka mířila přesně do levého růžku branky, 2:8. Poslední zápis do tabulky střelců si připsal dvě minuty před koncem Bauer, který ještě stále v přesilovce namířil puk mezi Suchanovi betony, 2:9. Jediným pozitivem zápasu bylo pro Duklu snad jen to, že o jednu branku unikla "desítce".

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Karlovy Vary): "Do Jihlavy jsme přijeli neprohrát. Hned v první minutě jsme ale dostali branku a samozřejmě jsme nevěděli, co můžeme čekat. Po úvodním úderu, asi v padesáte vteřině, jsme ale dokázali otočit na 2:1 a to byl jeden ze zlomových okamžiků utkání. Druhým pak byla naše šťastná branka na 4:2. Poté jsme už byli lepším týmem, využili jsme šance, které jsme si vytvořili, a to rozhodlo i o konečné podobě výsledku."

Petr Fiala (Jihlava): "Od našich hráčů nemůžeme očekávat nějaký vrcholný kombinační hokej. My musíme být více usilovní a více nepříjemní. Zvlášť pak v takovém zápase jak o byl ten dnešní s Vary, naším sousedem v tabulce. Bohužel jsme dnes takovými nebyli. Přesto, že jsme byli v domácím prostředí, nehráli jsme vůbec agresivně. Nemůžeme soupeři jenom dobře stínovat a nekrýt prostor před naší brankou. Soupeř je tak silný, že toho využije. Poté už naše mužstvo padá na mysli a dopadá to tak, jak to dopadá. Dostali jsme se do situace, kdy už hráči ani nechtěli na led a nikdo si tam nic nedovolil. Výsledek je však moc krutý."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie