1:2
(0:1, 0:1, 1:0)

Dukla se ponořila do barážových vod

10.10.2004 / Mesk, Wally

Souboj s doposud posledními Oceláři z Třince totiž dopadl lépe pro celek ze severu Moravy a na jeho místo se tedy posunula právě Dukla. Té se v utkání již tradičně nedařilo především v přesilových hrách, v jedné z nich dokonce inkasovala z hole Pavelka. Jiskru naděje dokázal ještě 6 minut před koncem vykřesat střelou od modré čáry Petr Punčochář, ale ta úderem 60. minuty zhasla docela.
10.10.2004 17:30, Extraliga - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Ficenc, Buzek, Punčochář, Dobrovolný, Devečka, Malena, Zajac - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Polák, Padělek, Altrichter - Mareš, Vala, Šmarda - Říha, Havel
1

HC Oceláři Třinec

Lakosil - Čakajík, Rozsíval, Malinský, Hunkes, Mezei, Všetečka - Vítek, Bordowski, Polanský - Martynek, Král, Pletka - Skořepa, Pavelek, Kucharczyk - Peterek, Hašek, Melenovský
2
Branky: 54. Punčochář (Bakus, Rytnauer) - 19. Král (Pletka, Hunkes), 39. Pavelek (Král). Rozhodčí: Jebavý - Český, Kostka. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3010. střely na branku: 31:23. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2.

Průběh utkání

Do souboje o poslední příčku natoupily oba celky především se snahou o dobrou obrannou hru, takže příliš hokejové krásy dnes na Horáckém zimním stadioně k vidění nebylo. Do první velké šance Třince se dostal v 5. minutě Polanský, ale Suchan, jenž opět dostal přednost před Hronkem, jeho blafák pohotově zlikvidoval. Vedení se domácí Dukla mohla ujmout v polovině první třetiny. V přesilové hře našel Vala chytrou přihrávkou Mareše, jeho střelu ještě Lakosil vyrazil a po následném závaru se musel rozhodčí Jebavý pomocí videa přesvědčit, dostal -li se puk až za brankovou čáru. Branka však nakonec uznána nebyla. Ve 12. minutě pláchl domácím bekům Pletka, ale Suchan scvakl své betony včas. Golu se divácí, kterých přislo pouze 3000, dočkali až minutu před koncem první třetiny. Polák nedokázal zastavit příhrávku, která miřila na Richarda Krále a třinecký kapitán zkušeně zasunul puk k levé tyčce, 0:1. První část ukončil zbytečným vyloučením Hašek, a tak se mohli domácí hráči těšit na druhou třetinu, která žačala jejich přesilovou hrou.

V přesilové hře se domácím dařilo lépe, než v předchozích utkáních, ale hokej se hraje na brnanky a té jihlavští nedosáhli. Domácí fandy poté udivil hlavní sudí. Poté, co hrali třinečtí několik vteřin v šesti byl vyloučen jihlavský tým za příliš mnoho hráčů na ledě. V následné přesilovce však branka nepadla. Třinec přidal branku až v přesilovce následné. K překvapení všech se však jednalo o přesilovou hru Dukly. Domácí pětice si počínala natolik nešťastně, že se Pavelek s Králem dostali do přečislení a prvně jmenovaný přesnou střelou rozvlnil síťku Suchanovy branky, 0:2. Domácí tak inkasovali podruhé jen několi desítek vteřin před koncem prostřední třetiny.

Hned od úvodu závěrečného dějství bylo na ledě vidět, s jákým cílem Třinečtí nastoupili. V pěti branili obrannou modrou a příliš nepoušteli Duklu do šancí. Snad jedinou šancí hostův ve třetí třetině připravil Pletkovi Martynek. Kotouč se odrazil od Suchanovy tyčky tak rychle, že se rozhodčí Jebavý musel opět optat kolegy u videa a ten opět branku neuznal. Když už to vypadalo, že domácí Lakosila nepřekonají, dostal se na modré k puku Punčochář, vybruslil směrem k brance, a tvrdou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě, 1:2. Po vstřelené brance ožili kromě fanoušků i domácí hráči. Další branka už však ani na jedné straně nepadla, a tak souboj o poslední místo "vyhrála" Dukla.

Ohlasy trenérů

Pavel Marek (Třinec): "Na to jaký má Jihlava celek, tak hraje výborně. Celý zápas nás Dukla trápila, museli jsme dřít naplno až do konce. Tlak kvůli umístění v tabulce na mě nemusí vyvíjet vedení klubu, nůž na krk si kladu sám. Od prvního zápasu mě šve, že se nám nedaří. Ambice před sezonou byly vysoké, ale všichni si musíme uvědomit, že to je jenom sport."

Petr Vlk (Jihlava): "Naše kluky musím pochválit, i přesto, že jsme prohráli. Na ledě nebyl nikdo, kdo by na chvíli vypnul, mužstvo odevzdalo maximum. V útoku nám chybí klid, máme problémy s přesností přihrávek a trápí nás špatné zakončení. Šance na gól jsme si vytvořili, ale snížili jsme hodně pozdě na to, abychom zvrátili zápas."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie